Home    Thuis    De lenteschoonmaak in 5 stappen

De lenteschoonmaak in 5 stappen

door | mrt 20, 2021 | Thuis

De lente is in het land! Eindelijk kunnen we de sombere winterdagen achter ons laten. Meteen ook het uitgelezen moment om een frisse wind door je huis te laten waaien. Maar de lenteschoonmaak kan ook een hele opgave zijn. Volg daarom onze 5 stappen naar een proper en aangenaam huis.

 

1. Weg met rommel

Voordat het echte kuiswerk kan starten, ruim je best eerst de rommel op. Bekijk je kledij, de spullen in kasten, dozen in de berging: hoe lang is het geleden dat je dit hebt gebruikt? Als je je dat niet meer kunt herinneren, of als het wel erg lang geleden is, is het misschien tijd om deze spullen gewoon weg te smijten of weg te geven, bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel.

 

2. Propere ramen in een handomdraai

Je ramen hebben ongetwijfeld afgezien tijdens de voorbije maanden. Hoog tijd om ze eens goed schoon te maken.

Een ruitenwasser is superhandig om je ramen weer helemaal proper te maken, maar je kan er ook de douchecabines, spiegels, badkamertegels en autoramen mee reinigen. Meestal wordt er een microvezeldoekje en sproeifles bij je toestel geleverd.

Doe detergent op het doekje en ga aan de slag! Het grote voordeel van een ruitenwasser is, naast gebruiksgemak en snelheid, dat hij geen sporen nalaat op je ramen.

3. Verwijder het stof

Vervolgens kan je aan de slag om het stof te verwijderen. Denk er ook aan om plaatsen te ontstoffen die je misschien niet regelmatig onder handen neemt: de luchters, gordijnen, plinten, enz.

Met een stofzuiger met kleine zuigmond maak je textiel zoals kussens of gordijnen weer proper. Een turboborstel is dan weer handig om diepe stoffen los te maken en dierenharen op te zuigen. Heb je een allergie? Dan raden we je zeker een stofzuiger met hepafilter aan. De uitgeblazen lucht is schoner dan de lucht in de kamer en verspreidt geen stofgeur.

Wil je makkelijk zeer grondig schoonmaken? Dan biedt een stoomreiniger de oplossing. Hij maakt sterk vervuilde plaatsen grondig schoon. en door de hoge temperatuur doodt hij bacteriën, ziektekiemen en stofmijten. Zonder gebruik van chemische middelen!

Ook je keuken kan je weer als nieuw laten blinken met reinigingsmiddelen van WPRO.

Er zijn verschillende reinigingsmiddelen, voor kookplaten, microgolfovens, koelkasten, diepvriezers en voor inox.

 

4. Herstellingswerken

De lenteschoonmaak is ook het perfecte moment om kleine dingen te herstellen. Vervang lampen, lijm gebroken kleinigheden, breng je schoenen binnen bij de schoenmaker…

5. De afwerking

Je hebt de rommel verwijderd, alles is grondig gekuist en hersteld, dan rest je alleen nog de laatste afwerkingen.

Kies bijvoorbeeld voor een luchtreiniger die de lucht in huis zuivert via een filter. Een luchtbevochtiger is dan weer handig om de juiste luchtvochtigheid in huis te meten en aan te passen.