Home    Thuis    De verrassende voordelen van koffiegruis

De verrassende voordelen van koffiegruis

Het is ochtend en je koffiezetter is doorgelopen. Zalig, je eerste kopje koffie van de dag staat klaar… En dan gooi je het koffiegruis weg natuurlijk. Wij geven je enkele goede redenen om het bezinksel bij te houden. Voor je huid, voor je potten en pannen, voor je groentetuin… Benieuwd wat je allemaal kan met koffiegruis?

Door Mélissa

door | 16 maart | In de keuken, Thuis

Koffiegruis, je bondgenoot in de badkamer

Koffiegruis is een uitstekende exfoliant. Het is rijk aan vitamines en antioxidanten en die helpen de textuur van je huid verfijnen en verlichten je teint. Gebruik het zowel voor je gezicht, je lichaam als voor je haar!

Meng koffiedik met een beetje honing of amandelolie om je huid optimaal te beschermen. Masseer je gezicht en laat het mengsel 2 min. inwerken. Spoel je gezicht af met water. Het resultaat? Een frisse tint!

Smeer de koffiedik op je hele lichaam vóór je onder de douche stapt. Is de koffiedik te ruw? Meng het onder de douche met wat zeep voor meer zachtheid. Je kan ook je haar wassen met koffiedik voor een glanzende haardos!

Wist je dat koffiedik een prima remedie vormt tegen donkere kringen onder je ogen? Meng 1 l koffiegruis met 1 l yoghurt en plaats het gedurende 1 u. in de koelkast. Breng het aan op de kringen onder je ogen.

Dankzij zijn afvoerende werking is koffiedik ook een efficiënte vetverbrander. Last van cellulitis? Masseer je benen, billen en andere zones waar cellulitis voorkomt met koffiedik en natuurlijke olie, in cirkelvormige bewegingen.

Koffiegruis, je bondgenoot in huis

Koffiegruis in je koelkast zetten? Een echte aanrader, want koffiedik absorbeert geuren. Plaats een kommetje met koffiedik in je koelkast om geurtjes te verwijderen. Open je koelkast zonder dat de sterke Camembert-geur je bedwelmt 😂

Koffiedik is ook een uitstekende ontvetter, ideaal voor je aangekoekte potten en pannen. Vul je gootsteen met warm water en voeg een beetje koffiedik toe. Zo komt het vuil makkelijk los. En je toilet of gootsteen ontstoppen kan je er ook mee: gebruik koffiedik, afwasmiddel en spoel de restjes weg met kokend water.

Wil je krassen op houten meubels aanpakken? Da’s makkelijk: meng een lepel water met een lepel witte azijn en laat 1 u. rusten. Breng het mengsel met een wattenstaafje aan op de krassen en wrijf het schoon met een doek. Tip: probeer dit eerst op een minder zichtbare plek zodat je het resultaat kan zien.

Heb je thuis een kat rondlopen en speelt die graag met je mooie planten? Doe wat koffiegruis op de aarde. Je zal merken dat wanneer je kat z’n pootjes aflikt, hij helemaal niet tevreden zal zijn. Katten hebben een hekel aan koffiegruis! 😾

Koffiegruis, je bondgenoot in de tuin

Heb je een groentetuintje? Koffiedik is een geweldige meststof. Het is rijk aan kalium, stikstof en fosfor. Meng koffiedik met potgrond en geef je planten en kruiden een extra duwtje in de rug. Ideaal voor hortensia’s, rozen, pompoenen, wortelen en tomaten!

Wormen zijn trouwens verzot op koffiegruis. Doe koffiegruis op je composthoop om het composteerproces te versnellen. Let er wel op dat je niet teveel koffiegruis toevoegt, want anders sterven de wormen aan een overdosis cafeïne.

Goed nieuws: slakken houden helemaal niet van koffiedik. Zo bescherm je je planten tegen ongevraagde bezoekers!

Koffiezetters:

Potten en pannen

In hetzelfde thema

Welkom in de hightechkeuken

Welkom in de hightechkeuken

Maak het je gemakkelijk en kies voor keukentoestellen die je het werk vrijwel volledig uit handen nemen. De nieuwste generatie is voorzien van zoveel superhandige technologische snufjes dat je vrijwel alleen nog op de Aan-knop moet drukken.Multifunctionele kookrobot...

De beste fonduestellen van 2021-2022

De beste fonduestellen van 2021-2022

Gesmolten kaas die langzaam van een stukje aardappel drupt, een paar schoteltjes fijne vleeswaren en een potje augurken erbij ... Als we nog maar aan een smeuïge kaasfondue denken, loopt ons het water al in de mond! Maar misschien ben jij makkelijker te verleiden met...

Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Microgolfovens vind je tegenwoordig in alle types en formaten, van behoorlijk eenvoudig tot super gesofisticeerd. Naast de grote namen zijn er ook merken die minder bekend in de oren klinken, maar soms heel interessante specifieke functies ontwikkelden. Wij helpen je...

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...