Home    Thuis    Duurzaam duurt het langst: ecologische keuzes voor een groene zomer

Duurzaam duurt het langst: ecologische keuzes voor een groene zomer

Steeds meer elektromerken profileren zich als duurzaam en groen. Ze denken na hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en investeren in de omschakeling naar een productieproces dat beduidend minder energie verbruikt en verpakkingsafval oplevert. Maak jij als consument ook die keuze?
Door Vanden Borre Magazine

door | 6 juli | Thuis

Bruisende watertoren

Met een SodaStream-toestel maak je heel makkelijk je eigen overheerlijke bruiswater. Eén herbruikbare SodaStream-fles vervangt liefst 2.800 petflessen. Voor welk toestel je het best kiest? Dat hangt volledig van jouw persoonlijke voorkeur af!

SodaStream ART

De SodaStream ART is een premium toestel voor handmatig gebruik. Het charmeert door een stijlvolle retrolook met inox afwerking en een unieke bruishendel. Inclusief een vaatwasbestendige fles van 1 liter en Quick Connect-cilinder.

SodaStream DUO

Het unieke aan de compacte SodaStream DUO is dat je hem zowel met elegante glazen karaffen als met herbruikbare plastic flessen kan gebruiken. Zo drink je thuis én onderweg altijd het heerlijkste bruiswater. De Starter Kit bevat van allebei één exemplaar (1 liter). In het Mega Pack krijg je ze in tweevoud.

SodaStream TERRA

De SodaStream TERRA valt dan weer op door een strak design met matte kleurtinten en een extra grote en gebruiksvriendelijke bruisknop. Je kan kiezen tussen de Starter Kit (1 vaatwasbestendige plastic fles van 1 liter) of het Mega Pack (2 flessen).

De duurzame laptop

Met de Aspire Vero AV15-51 presenteert Acer een heuse groene laptop. Bij de productie van de gerecycleerde en verfvrije behuizing ligt de CO2-uitstoot 21% lager dan normaal. Dankzij de gestandaardiseerde schroeven verlopen upgrades en herstellingen makkelijker dan ooit. VeroSense, Acers slimme app voor batterijbeheer, laat dan weer toe om extra zuinig te werken.

Energiezuinig wassen

De Thomson-wasmachine TW147AEU is haar plek in energieklasse A meer dan waard. Sensoren meten de lading en de vuiltegraad van je wasgoed en passen het waterverbruik en de wastijd automatisch aan. Met het eco-programma draait het toestel trager en aan een lagere temperatuur. En je stelt de wascyclus makkelijk uit tot het voor jou voordeligste moment.

IJs waar je ook zelf voor smelt

De Ice Cream Maker IM 1252 van Fritel is een zegen voor de natuur. Zo koop je namelijk geen wegwerpverpakkingen meer! Bovendien is homemade ice cream echt heel lekker. En is deze ijsmachine met uitneembare 2-litervrieskom eenvoudig én snel in gebruik. Via de handige vulopening bovenaan voeg je vlot chocoladevlokken, rozijntjes of nootjes toe, terwijl het ijs al draait.

Meer informatie over onze diensten? Lees er alles over in ons Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

SodaStream Terra, Duo & Art

Acer Aspire Vero AV15-51

Thomson TW147AEU

Fritel ICE CREAM MAKER IM1252

In hetzelfde thema

Getest: de Bissell MultiReach Active 2907N-steelstofzuiger

Getest: de Bissell MultiReach Active 2907N-steelstofzuiger

Ik ben echt een grote fan van steelstofzuigers en onlangs mocht ik een nieuwe Bissell-stofzuiger bij mij thuis uittesten. De 2907N Multireach Active is een 2-in-1 steelstofzuiger die helpt om snel en in alle eenvoud alle vloertypes te stofzuigen in een handomdraai....

Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Jij hebt vast ook wel ergens een klein (of groot) elektrotoestel dat het al lang begeven heeft en toch nog ergens een plekje heeft in huis. Of een apparaat dat je al lang niet meer gebruikt, maar dat nog wel perfect werkt. Herkenbaar? Blijf er niet mee zitten, want al...