Home    Thuis    Drie weken met de Philips SpeedPro Max Aqua

Drie weken met de Philips SpeedPro Max Aqua

door | mei 2, 2019 | Thuis

Een toestel waarmee je stofzuigt en dweilt in één beweging? Het klinkt als muziek in mijn oren. Ik heb de Philips SpeedPro Max Aqua FC6903 drie weken voor jou getest. Maakt dit 2-in-1 toestel zijn beloftes waar? Dat lees je hieronder!

Wat zit er in de doos?

In de doos vind ik een handleiding, een 360°-mondstuk met ledverlichting, een zuig- en dweilmondstuk, een steel in een mooie blauwe kleur, een wisselstroomadapter, twee microvezelpads en een mondstuk om tapijten te stofzuigen.

Eerst even de handleiding doornemen: aan de hand van de tekeningen snap ik snel hoe het werkt.

Vóór ik aan de slag ga, laad ik de batterij op. Na 5 uur opladen via de magnetische lader kan ik tot 75 min. schoonmaken. Je kan de lader ook aan de muur bevestigen.

De SpeedPro Max Aqua FC6904 wordt geleverd met een gemotoriseerde mini-turboborstel en een extra filter.

Krachtige reinigingsprestaties

Philips SpeedPro Max Aqua
Dankzij de PowerCyclone 8-technologie wordt het vuil snel opgezogen. Zelfs de kattenhaartjes verdwijnen snel.

En je hebt de keuze uit 3 standen:

  • stand 1
  • stand 2
  • turbostand: voor de meest vervuilde plekken

Stofzuigen en dweilen tegelijk?

Ik vul het reservoir met water en begin eraan. Als je wil, kan je ook reinigingsmiddel in het reservoir doen. Wat me meteen opvalt, is ook dat het toestel net voldoende water afgeeft.

De woonkamer, de badkamer, de slaapkamers… na een kwartier is alles spik en span. Ik geraak ook vlotjes onder de meubels en het bed. En voor plaatsen die iets meer vervuild zijn, gebruik ik het AquaBoost-pedaal. Top!

360°-mondstuk

Philips SpeedPro Max Aqua
Ik heb het 360°-mondstuk (waarmee je enkel stofzuigt) natuurlijk ook getest. Heel efficiënt, maar als je vloeren niet te vuil zijn, kan je ze makkelijk stofzuigen en dweilen tegelijk 🙂 Zo win je tijd.

Wil je toch eerst even stofzuigen, dan is het 360°-mondstuk ideaal. Deze zuigmond is helemaal open aan de onderkant, waardoor al het stof in één keer opgezogen wordt.

En dankzij de ledlampjes op het mondstuk, ontsnapt geen enkel kruimeltje of stofje aan de SpeedPro Max Aqua.

Ingebouwde kruimeldief

Philips SpeedPro Max Aqua
Ook de zetels, de auto en de krabpaal van mijn kat krijgen een flinke schoonmaakbeurt. Hiervoor gebruik ik de kruimeldief.

Hij is licht en toch krachtig waardoor kruimels en ander vuil snel in het reservoir belanden. Het enige wat ik hier mis, is een fijner hulpstuk om ook in de moeilijk bereikbare zones te stofzuigen.

Het reservoir ledigen

SpeedPro Max Aqua
Da’s heel makkelijk. Ik kom nooit met het vuil of stof in aanraking. Ik maak het reservoir met één klik van de kruimeldief los en ledig hem boven de vuilzak. Nadien klik ik het reservoir opnieuw weer op de kruimeldief en klaar is kees!

Mijn verdict

De SpeedPro Max Aqua van Philips is een uitstekend toestel om je vloeren, zetels en wagen snel en efficiënt te reinigen.

Het toestel biedt een zeer goede zuigkracht en is stil en ergonomisch. In een paar klikken verander je de hulpstukken.

Het 360°-mondstuk is handig om in hoeken te reinigen en onder de meubels.

Bovendien kan je er tot 75 minuten mee aan de slag. En je wint veel tijd want je kan stofzuigen en dweilen tegelijk. Een toppertje.

En je kan de microvezeldoekjes reinigen in de wasmachine. Na 3 maanden gebruik is het aangeraden om ze te vervangen.

Komt mijn kater op een regenachtige dag met natte pootjes binnen, dan neem ik de Philips SpeedPro Max Aqua en zijn sporen zijn meteen weg!