Home    Thuis    Een maand met de Air&Me Orain-luchtontvochtiger

Een maand met de Air&Me Orain-luchtontvochtiger

door | dec 19, 2019 | Schoonheid & Welzijn, Thuis

Te droge lucht in huis? Dat los je makkelijk op met een een luchtbevochtiger. Maar te vochtige lucht in huis, da’s ook niet goed natuurlijk! Ik heb de Air&Me Orain-luchtontvochtiger een hele maand voor jou getest. Benieuwd naar het verdict?

Aan de slag

In de doos van de Air&Me Orain-luchtontvochtiger vind ik naast het toestel enkel een beknopte handleiding. Het enige wat me rest te doen na het lezen van de handleiding is het apparaat uit de doos te halen, aan te sluiten op het stopcontact en op de knop drukken achteraan het toestel. Als de luchtontvochtiger aan staat, brandt het controlelampje groen rond de aan-/uitknop. En ik kan kiezen uit twee snelheden.

Gelezen in de handleiding: je moet voldoende afstand laten tussen het toestel en de muur/meubels. Zo’n 30 cm aan de achterkant voor de luchtuitlaat en zijkanten en 50 cm aan de voorkant voor de luchtinlaat. Plaats hem dus niet te dicht bij de wanden en meubels.

Waar plaats je dit toestel?

Je kan de Air&Me Orain-luchtontvochtiger in de badkamer, de kelder of de berging plaatsen, om je kledij bijvoorbeeld sneller te laten drogen aan de wasdraad.

Het toestel is ideaal voor kleine ruimtes tot 20 m². Dat komt goed uit, want ik heb een kleine badkamer, met één kiepraam dat ik telkens moet openen om de damp te evacueren wannner ik een bad laat lopen. Het apparaat lijkt me dus erg handig!

Stil en compact

Door zijn compacte ontwerp staat de Air&Me Orain-luchtontvochtiger niet in de weg. Ik heb hem in een hoekje geplaatst, naast de deur, niet ver van het stopcontact want de kabel is wel vrij kort. (ongeveer 1 m 50).

En een pluspunt, dit toestel heeft een mooi ontwerp, volledig in het wit, met stijlvolle houten pootjes. Het oog wil ook wat 😉 Een andere troef is zijn stille werking. Je hoort hem amper!

AIR & ME

‘Peltiereffect’?

De meeste luchtontvochtigers maken gebruik van een compressor. Maar niet dit toestelletje! De Air&Me Orain werkt via het ‘Peltiereffect’.

De lucht circuleert tussen twee metalen platen (een warme en een koude plaat). Door het temperatuurverschil ontstaat condensatie en het water wordt verzameld in het reservoir.

Reservoir ledigen of continue drainage

Wanneer het reservoir vol is, brandt het lampje geel en schakelt de Air&Me Orain automatisch uit.

Maar je kan ook de bijgeleverde opvoerpomp gebruiken om het water continu af te voeren. Zo werkt de luchtbevochtiger volledig autonoom en hoef je het reservoir nooit te ledigen. Aan jou de keuze!

AIR & ME ORAIN

Efficiënt of niet?

Na een maand gebruik te maken van de Air&Me Orain-luchtontvochtiger merk ik zeer goede resultaten: de stoomdampen worden supersnel afgevoerd. En extra goed nieuws: ik hoef niet meer telkens op een stoel te kruipen en het raam van mijn badkamer te openen om de vochtigheid te laten verdwijnen 😀 In de zomer wil ik gerust mijn raam openzetten, maar in de winter is dat trouwens veel te koud!

De Air&Me-luchtontvochtiger is voor mij, en voor iedereen die een kleine ruimte wenst te ontvochtigen, zeker een ideale oplossing.

Eenvoudig onderhoud

Ik heb de voorfilter één keer uit het toestel gehaald om hem te reinigen. Ik gebruik hiervoor een zachte borstel. Tip: doe het regelmatig zodat de stofdeeltjes verwijderd worden en het toestel goed blijft werken.

De filter verwijderen is heel eenvoudig. Gewoon aan de handgreep trekken. Verder moet je maandelijks het condensreservoir reinigen met witte azijn zodat er geen kalkaanslag ontstaat. Meer onderhoud is er niet!

De voor- en nadelen

➕ Stil
➕ Compact
➕ Erg efficiënt
➕ Makkelijk in gebruik en in onderhoud
➕ Stopt wanneer z’n reservoir vol is zodat je geen waterplassen bekomt.
➖ Deze luchtontvochtiger is enkel geschikt voor kleine ruimtes.

Ben je dat van plan om een luchtontvochtiger in huis te halen? Dan is dit Air&Me Orain-model zeker een aanrader.