Home    Thuis    Een maand met de Hoover H-Free 222AXL-steelstofzuiger

Een maand met de Hoover H-Free 222AXL-steelstofzuiger

Dagelijks even stofzuigen, da’s een must als je een kat in huis hebt. Net daarom was ik blij dat ik een nieuwe steelstofzuiger mocht testen: de Hoover H-Free 222AXL. Benieuwd of dit toestel me heeft kunnen bekoren? Lees mijn verslag!

Par Mélissa

door | 17 september | Thuis

Out of the box

In de doos van de Hoover H-Free 222AXL vind ik allerlei accessoires en een handleiding. Eerst even de handleiding doornemen. De afbeeldingen geven het gebruik van elk accessoire duidelijk weer:

  • Een zuigmond met ledlampen: de ledlampen zijn handig om ook in donkere hoekjes of onder meubels het stof te zien liggen
  • Een grote turboborstel: deze gebruik ik meestal om de vloeren te reinigen
  • Een kleine turboborstel voor dierenhaartjes: ideaal om de zetel en de krabpaal te stofzuigen
  • Een kruimeldief: altijd handig voor de auto of de zetel natuurlijk
  • Twee vloerrollers: als de ene vloerroller vuil is, kan je meteen de andere gebruiken
  • Een zwart tasje om de accessoires in op te bergen en een compacte lader

Mooi en gebruiksvriendelijk

Smaken en kleuren verschillen, maar ik vind het design van de Hoover H-Free 222AXL zeer geslaagd. Niet enkel de felle oranje kleur en de ultralichte steel, maar ook de ergonomie van dit toestel zijn top. Hij is heel wendbaar (het mondstuk kan tot 180° draaien) zodat ik ook onder meubels en in hoekjes kan stofzuigen.

Ik kan hem ook eenvoudig ledigen als de stofbak vol is. Gewoon boven een open vuilbakzak houden, trekken aan het klepje en alles valt in de zak, zonder dat ik mijn handen hoef vuil te maken of in aanraking kom met het vuil. En een statuslampje op het mondstuk vertelt me wanneer het tijd is om de vloerborstel te reinigen.

Ook leuk: de Hoover H-Free 222AXL blijft verticaal staan. Gedaan met stofzuigen? Dan zet ik hem in de berging en laat hem rechtop staan voor de volgende schoonmaakbeurt.

 Efficiënte resultaten

Doordat de Hoover H-Free 222AXL werkt via een cyclonische technologie blijft de lucht gescheiden van het stof. Ik merk al snel dat deze steelstofzuiger efficiënte resultaten biedt. Enkel over de korreltjes van de kattenbak moet ik soms 2x heengaan om ze helemaal weg te krijgen. Verder geniet ik altijd van perfecte stofzuigresultaten.

Dankzij de autonomie tot 40 minuten (afhankelijk van de gekozen modus: eco of turbo) hoef ik de steelstofzuiger slechts 1 keer per week op te laden. Met de turbomodus is dat wel vaker, zo’n 3 à 4 keer per week, maar de ecomodus volstaat meestal voor prima resultaten. Wil je weten hoeveel batterij je nog hebt? De ledlampjes geven het batterijniveau weer.

Auto, meubels, trap …

Voor wie, net als ik, op zoek is naar een allround-stofzuiger is de Hoover H-Free een echte aanrader. Voor de meubels gebruik ik de kleine borstel. Handig is het plooibare verlengstuk zodat je ook aan de bovenkant van de kasten kan. En voor de trap is de kruimeldief met zacht opzetstuk ideaal.

Kruimels op de achterbank van mijn auto, de zijkanten van de deuren en de tapijten zijn snel weer schoon. Maar da’s nog iet alles, ik heb uiteraard ook mijn terras en mijn plafonds aangepakt met de Hoover-steelstofzuiger. Het resultaat? Alles is in een mum van tijd weer tiptop

Pro’s en contra’s

Met de H-Free 222AXL van Hoover stofzuig ik dagelijks de vloeren en de trap. Ik vind het een zeer goede en snelle oplossing voor mensen met huisdieren. Ik som nog even de pro’s en contra’s voor je op:

+  Licht en wendbaar

+ Dubbele wasbare filter

+ Efficiënte resultaten

+ Talrijke, handige accessoires: geschikt voor tapijten, tegels, parket, meubels, gordijnen…

+ Ledverlichting

+ Uitstekende autonomie

+ Hij blijft na gebruik rechtop staan voor een makkelijke opberging

– De tussenstukken zijn niet allemaal even makkelijk op en af te klikken. Je moet er soms veel kracht voor gebruik

– De stofbak is vrij snel vol, maar je kan hem wel makkelijk ledigen

 

 

Hoover H-Free 222AXL

Hoover H-Free 222AXL

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Shark-handstofzuiger

Voor jou getest: de Shark-handstofzuiger

Voor jou getest: de Shark-handstofzuiger Een maand lang kreeg ik de kans om de Shark WV251EU-handstofzuiger uit te testen. En dat kwam goed uit, want de handstofzuiger die ik al enkele jaren heb is al lang niet meer zo efficiënt als hij zou moeten zijn. En de Shark...

De 10 essentials voor thuiswerk

De 10 essentials voor thuiswerk

Nu thuiswerken steeds meer aangemoedigd (of zelfs de standaard) wordt, kan je home office wel een upgrade gebruiken. Wij zetten alvast 10 essentials op een rij om je op weg te helpen.Deco M9 Plus van TP-Link Deco M9 Plus TP-Link is dé oplossing voor snelle stabiele...

Test : de Shark Klik n’ Flip-stoomreiniger

Test : de Shark Klik n’ Flip-stoomreiniger

Ik kreeg de kans om de Shark Klik n’ Flip-stoomreiniger uit te proberen. Ik was wel nieuwsgierig naar dit apparaat want de vloer schoonmaken doe ik nog altijd met een emmer water, vloerzeep en een dweil. Benieuwd hoe de test is afgelopen? Ik vertel je er alles over!De...