Home    Thuis    Hoe overleven op kot? De basics.

Hoe overleven op kot? De basics.

door | sep 1, 2015 | High Tech, In de keuken, Thuis

Het leven op kot is één groot avontuur. Maar hoe bereid je je erop voor en wat heb je nodig om te overleven? Bij Vanden Borre, de specialist in elektro en multimedia, vind je alles wat je nodig hebt om het perfecte kot in te richten.

Ontdek onze selectie om je kot op een budgetvriendelijke manier uit te rusten!

20150903_Microgolfoven1. Een microgolfoven

Kotstudent zijn betekent eerst en vooral leven zonder je ouders in de buurt. Maar dat betekent dus ook geen uitgebreide maaltijden meer. Goodbye zelfbereide gerechten, hello kant-en-klare maaltijden! Om gezond te blijven eten moet je sommige toestellen voorzien. Voor de “chef-koks” : onder de studenten: een microgolf is onmisbaar voor het opwarmen van restjes of voor het ontdooien van ingevroren voedsel. De Moulinex MO 20 MGWH is ook voorzien van een grillfunctie waarmee je je gerechten een krokant korstje geeft!

 

2. Een laptop

Papers of laboverslagen  schrijven, presentaties maken,… een student heeft veel aan zijn hoofd. Maar wanneer het serieuze werk gedaan is, maken de documenten en tabellen plaats voor series, muziek en games. Je laptop en jij worden de beste vrienden!

20150903_Laptop

3. Een stofzuiger

Misschien heb je hier nog niet aan gedacht, maar als je alleen woont, moet je regelmatig opruimen en poetsen. Zo kan je in een hygiënische omgeving studeren. Maak je kot in een recordtempo weer proper met een stofzuiger! Snel en praktisch!

20150903_Stofzuigen

4. Een wekker

Op tijd in de les komen is een must! Te laat de aula binnenstormen is altijd een beetje gênant. Een wekker is ook gewoon handig, denk maar aan de dutjes, of de getimede pauzes tijdens de blok.

20150903_Wekker

5. Een croque-monsieur-toestel

Student zijn is ook vaak tijd tekort hebben. Met een croque-monsieur-toestel win je tijd: een paar sneetjes brood, ham, kaas, en je maaltijd is klaar in minder dan 10 minuten. En natuurlijk zijn talloze combinaties mogelijk, denk maar aan gerookte zalm, mozarella, pesto, extra groenten of zelfs fruit.

20150903_Croques

6. Een koelkast

Om je eten en drinken te bewaren heb je natuurlijk ook een koelkast nodig. Niet veel plaats? Er bestaan ook barkoelkasten en compacte modellen die verrassend weinig plaats innemen. De Proline TTR 904 neemt bijvoorbeeld heel weinig plaats in. Handig!

20150903_Frigo

Hoe bereid jij je voor op het kotleven? Laat het ons weten!