Home    Thuis    Hoe richt je je tuin goed in?

Hoe richt je je tuin goed in?

door | apr 26, 2018 | Thuis

Eindelijk, de zon is er! Hoog tijd dus om weer van je tuin te genieten. Maar om er volop van te kunnen genieten, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Wat is er aangenamer dan een perfect gemaaid gazon? Maar dat is niet alles: denk ook aan het inrichten van een gezellige eethoek en, waarom niet, aan speeltuigen voor de kinderen. Hieronder stellen we je voor welke elementen niet mogen ontbreken in een tuin waar het heerlijk vertoeven is.

Eerst de tuin onderhouden

Eerst en vooral moet het gras worden gemaaid. We geven het toe: niet meteen de leukste activiteit. Doe het jezelf dus niet aan en laat de robotmaaier het werk in jouw plaats doen. Je hoeft hem maar te programmeren en hij begint wanneer jij het bepaalt. Als hij klaar is, keert hij automatisch terug naar zijn laadstation. Nog een voordeel van een robotmaaier? Hij is erg stil. Je kunt met andere woorden al lekker lui in de zon gaan liggen, terwijl hij voor je aan het werk is 😉

En nu is het de beurt aan de eethoek

De tweede stap in de inrichting van je tuin: een eethoek inrichten. Het topstuk is uiteraard de barbecue. Op kolen, gas of elektriciteit, het kan allemaal.

Sommige modellen, zoals de Tefal Aromati-Q, beschikken zelfs over een aromafunctie die je gegrilde gerechten die heerlijke rooksmaak geeft.

Andere mogelijkheid? Een rookoven. Zoals de naam al aangeeft, dient hij om vlees, vis en groenten te roken en ze te parfumeren met hout of houtskool. Zo krijgt je voeding een unieke, heerlijke smaak.

De final touch: sfeerverlichting

Een maaltijd in de tuin loopt vaak uit tot het donker is en dat is maar goed ook! Denk er daarom aan om buitenverlichting te installeren, zodat je niet in het pikkedonker belandt.

Geen zin in vervelende muggen? Geen probleem: met een insectenkiller, ben je beschermd tegen steken en tegen dat vervelend gezoem!

Wordt het wat frisjes? Een vuurkorf zorgt voor de nodige warmte.


En voor de kinderen?

Hoe houd je de kinderen bezig terwijl je van de zon en een heerlijke cocktail geniet? Daar hoef je je hoofd niet over te breken: een springkasteel is ideaal. Ze zullen urenlang dolle pret beleven!