Home    Thuis    Hoe vermijd je inbraken?

Hoe vermijd je inbraken?

door | feb 22, 2017 | High Tech, Thuis

Vertrek je binnenkort op vakantie en laat je je huis niet graag onbewaakt achter? Geen nood: installeer een IP-camera en deur- en raamsensoren, en je kunt met een gerust hart vertrekken. Wij leggen je uit hoe je het best aanpakt om inbraken te vermijden.

NestCamIP-camera’s

Wil je graag een oogje in het zeil houden bij je thuis? Kies dan voor een IP-camera. De indoor IP-camera’s zijn bovendien heel efficiënt om indringers buiten te houden. Je kunt hem verbinden met je smartphone, tablet of computer. In een paar kliks maak je een virtuele sprong naar huis en zie je duidelijk wat er gebeurt. De meeste IP-camera filmen in hd en met een grote kijkhoek. Sommige camera’s, zoals de Nest Cam, zijn uitgerust met een microfoon. Ze laten je zelfs toe om via de app te praten, zodat inbrekers meteen de benen nemen!

Netatmo WelcomeAndere toestellen, bijvoorbeeld de Netatmo Welcome, weten via gezichtsherkenning wie bij je binnenkomt. Van zodra iemand je huis binnengaat, stuurt de camera jou een bericht op je smartphone met de naam van die persoon. En als het een onbekende is, krijg je een melding. Handig, niet?

Koop jouw IP-camera

Sensoren voor ramen en deurenCapture5

Wist je dat… 80% van de inbrekers binnengeraakt via de voordeur en 15% via het raam? Dat zijn dus de plaatsen die je best als eerste beveiligt, bijvoorbeeld met sensoren voor deuren en ramen. Verbind ze met je smartphone, tablet of computer en je krijgt een melding van zodra ze beweging detecteren. Sommige sensoren zijn ook gevoelig voor trillingen. Het resultaat? Je krijgt een melding nog voor dat de deur of het raam wordt geopend.

Kleine tip: als je sensoren installeert, kies je best eerst voor de ramen en deuren van de belangrijkste kamers en de kamers waar je waardevolle spullen bewaart.

Koop jouw sensoren voor ramen en deuren

 

Slimme lampen en schakelaars

Deze intelligente toestellen helpen om je energieverbruik te verlagen, maar zijn ook ideaal om indringers op het verkeerde been te zetten. Je geeft hen de indruk dat er iemand thuis is. Hoe? Makkelijk: verbind je smart verlichting of schakelaars met je smartphone. Nadien kan je ze aan en uit zetten vanop afstand via de app. Je kan zelfs een uur programmeren. Zo lijkt het wel of je nooit weggeweest bent ;-).