Home    Thuis    De HP Sprocket Plus voor jou getest

De HP Sprocket Plus voor jou getest

door | mei 31, 2018 | Beeld & Geluid, Thuis

Ook zo fan van foto’s, filters en gadgets? Dat komt goed uit! Ik heb de draagbare printer HP Sprocket Plus enkele dagen mogen uittesten. Wil je graag te weten komen wat ik ervan vond? Lees snel mijn artikel!

HP_SprocketHP Sprocket Plus: knap en compact

De HP Sprocket Plus is een trendy en leuk gadget. Je neemt deze compacte en draadloze printer makkelijk overal mee naartoe. Met zijn afmetingen van 86 mm x 142 mm x 180 mm is hij iets groter dan zijn kleine broer, de HP Sprocket. Hij past dus gemakkelijk in mijn hand en weegt maar 170 g. Perfect om hem in je zak te stoppen.

Wat zijn de eerste stappen?

Eerst klap ik de papierlade van mijn HP Sprocket Plus open, plaats ik de glossy papiervellen erin en download ik de HP Sprocket-app op mijn smartphone (beschikbaar voor iOS en Android). Hierna zet ik de Sprocket Plus makkelijk aan door op het knopje aan de zijkant te drukken. Zo verbindt hij zich via bluetooth of NFC met mijn smartphone. Wat kan ik doen via de app? Wel, ik open mijn filmrol, kies een foto uit, plaats een filter erop en print de foto meteen uit. Wist je dat je ook je social media-accounts kunt koppelen? Zo kies je via je Facebook- of Instagram-account een foto uit en print je die meteen af.

SprocketPlusGeen inkt nodig!

De HP Sprocket Plus maakt gebruik van de ZINK-printtechnologie. De wat?! Wel, deze technologie houdt in dat foto’s afgedrukt worden zonder inkt te gebruiken. De printer hoeft nog enkel de lagen van het fotopapier te te fixeren. Op deze manier kunnen de kleuren van de print nooit meer vervagen, verkleuren of uitlopen. Je hoeft dus geen dure cartridges te kopen. Resultaat? Minder kosten. Het ZINK-papier heeft een klein formaat van 58 mm x 86 mm, maar de foto’s zijn nog steeds groot genoeg om duidelijk te zien wat je hebt uitgeprint.

Ik kijk er al naar uit om aan het einde van mijn vakantie mijn nieuwe vakantie-vrienden spontaan te verrassen met een foto die ik een minuutje ervoor heb genomen. Of om coole foto’s te nemen op festivals en ze meteen uit te printen en uit te delenaan vrienden!

Foto’s van goede kwaliteit

Ik ben echt versteld van de uitstekende kwaliteit! Op geen enkele foto vind ik uitlopers of misplaatste inktdruppels. Elk detail is mooi weergegeven en de kleuren blijven intens.

Leuke pluspunten

FotopapierHet printen van een foto duurt trouwens maximaal 40 seconden, dus dat is echt super snel! En de foto’s kunnen ook als stickers gebruikt worden. Aan jou de keuze, dus: inlijsten of kleven! Superleuk om je agenda, je telefoonhoesje of je koelkast te pimpen, zoals ik gedaan heb. 🙂 Bovendien zijn de foto’s vlek-, water- en scheurbestendig.

Het eindresultaat

De HP Sprocket is voor mij de coolste mobiele fotoprinter op zakformaat. Het enige nadeel is misschien de hoge prijs van het fotopapier… Maar ja, met de HP Sprocket Plus moet je je niet verplaatsen en moet je niet wachten tot je foto’s ontwikkeld zijn. En bovendien kan je overal waar je maar wil je prachtige herinneringen afdrukken met één druk op de knop. Echt een groot voordeel! Kortom, enkel lof voor deze indrukwekkende printer.