Het is volop zomer! Geniet met vrienden en familie van een gezellige barbecue. Ben jij dé barbecue-specialist? Heb je alles in handen om een geslaagd feestmaal op tafel te brengen? Lees onze tips en jij wordt de koning(in) van de barbecue!
De musthaves
Comfort en bakplezier
Gasbarbecues zijn hot
Gasbarbecues zijn populair. Je steekt ze onmiddellijk aan, krijgt makkelijk de ideale warmte en de meeste modellen hebben een deksel met thermometer: ook je groot gebraad is altijd perfect gebakken!
De perfecte afsluiter: appel met ijs, kaneel en rum
Ingrediênten voor 4 personen
- 4 zoete appels
- 1 koffielepel kaneel
- 2 eetlepels bruine suiker
- vanille-ijs
- donkere rum
Bereiding
1. Schil de appels in stukken en verwijder het klokhuis.
2. Verdeel de stukjes over 4 pakjes aluminiumfolie.
3. Doe er ook een snuifje bruine suiker, een snuifje kaneel en een scheutje rum bij.
4. Draai de pakjes dicht en plaats ze 5 à 10 minuten op de barbecue.
5. Serveer ze nadien met een bolletje vanille-ijs.
Smakelijk!