Home    Thuis    Ik heb de Bissell Icon Advanced+ steelstofzuiger voor jou getest.

Ik heb de Bissell Icon Advanced+ steelstofzuiger voor jou getest.

door | nov 4, 2019 | Thuis

Vandaag test ik de steelstofzuiger Bissell Icon Advanced+. Bijzonder is dat hij voorzien is van een speciale borstel waar de haren zich niet rond draaien. Niet onbelangrijk want als je al eens een steelstofzuiger hebt gebruikt, dan weet je hoe moeilijk haren die rond een draaiborstel zijn gewikkeld te verwijderen zijn. Ik zal ook de verschillende borstels testen en nagaan of de batterij lang genoeg meegaat.

Zal de Bissell Icon Advanced+ zich aan zijn beloftes houden? We zullen het zodadelijk weten!

In de doos:

Laten we beginnen met de stofzuiger uit te pakken. In de doos zitten een precisieborsteltje, een gemotoriseerde borstel die de helft kleiner is dan de basisborstel, een verlengde kierenzuiger en ten slotte een zachte borstel.

Eerste pluspunt: aan veelzijdigheid geen gebrek!

Maar waar moet ik al die accessoires opbergen? Ik zal toch niet altijd alles moeten meezeulen telkens ik ga stofzuigen?

Welnee … In de doos van de Bissell Icon Advanced + vind ik last but not least immers nog een laatste item: het laadstation. Twee kleine schroeven indraaien en hop, de stofzuiger hangt aan de muur! Het laadstation is superhandig. Je kan er niet alleen alle accessoires in opbergen, het laadt de stofzuiger ook op als de batterij leeg is.

Eenmaal de stofzuiger gemonteerd is, ben ik aangenaam verrast door de kwaliteit van de materialen. De buis met koperen kleuren, het glazen reservoir… Alles ziet er tiptop in orde uit en de kwaliteit straalt eraf. Knap!

De test:

Opgelet: voordat je begint te stofzuigen moet je de Bissell Icon Advanced+ minstens 4 uur lang opladen. De batterij is immers nog leeg als je het apparaat uitpakt.

Maar nu we zo ver zijn, gaan we meteen van start.

Ter informatie: de Bissell Icon Advanced+ werkt op 3 zuigvermogens die je heel makkelijk kan instellen. Je kan 20 minuten stofzuigen op het grootste vermogen en tot 50 minuten op het kleinste vermogen. Dat volstaat wel voor een appartement van 80m².

Ik begin op het grootste vermogen met de gemotoriseerde basisborstel en merk al meteen een groot verschil met de andere steelstofzuigers die ik al getest heb: de borstel is voorzien van verlichting.

Het lijkt misschien nutteloos (want wie stofzuigt er nu ’s nachts?) maar dat is het niet, want ik zie nu vuil liggen dat ik met het blote oog niet gezien had. Indrukwekkend! En bovendien ben je zeker dat alle stofjes weg zijn.

Het zuigvermogen van de Bissell Icon Advanced+ is uitstekend, je hoeft niet tweemaal op dezelfde plaats te stofzuigen. Ook op het vlak van wendbaarheid is de stofzuiger prima ontworpen: hij glijdt perfect, draait makkelijk … Superhandig is dat! Het enige kleine minpuntje dat ik kan geven, gaat over de verdeling van het gewicht in de stofzuiger. Ik ben gewend aan steelstofzuigers die vanzelf blijven rechtstaan omdat hun motor vrij laag zit. Maar deze stofzuiger is tot mijn verrassing een stuk zwaarder om te dragen.

Tijd nu om eens een andere borstel uit te proberen: de gemotoriseerde borstel die iets kleiner is.

Die is supermakkelijk te monteren en wat meer is: ik sta versteld van de zuigkracht. Bij mijn eerste poging lukt het mij amper om de borstel van de vloer te krijgen! Bij de krabpaal van mijn kat merk ik pas echt hoe efficiënt deze stofzuiger is. Eén keer stofzuigen en de paal – die eerst vol haar, stof en krabsporen zat – ziet er weer als nieuw uit, zo indrukwekkend is het resultaat.

 

De planten bewerk ik met mijn precisieborstel. En ook dat gaat supervlot. Bij elke passage licht de borstel op (jawel, ook de precisieborstel is voorzien van een handige verlichting) en slaat hij aan het wrijven (je kan de haartjes indien nodig intrekken) en zuigen.

Met de verlengde kierenzuiger pak ik de zetels aan en de kieren die je met geen enkele andere borstel bereikt. Deze kierenzuiger is heel handig en kwijt zich perfect van zijn taak. En ik kan hem ook gebruiken om de spinnenwebben aan het plafond te verwijderen. Eindigen doe ik met de zachte borstel: die maakt de meubels schoon zonder krassen te maken. Je moet wel de rol van de basisborstel verwijderen en vervangen door de zachte borstel. En de sokkel moet je losdraaien met een muntstuk, wat de stofzuiger op de duur misschien zal beschadigen.

Nu ik alle borstels getest heb, maak ik nog even het stofreservoir leeg. Dat is voorzien van een HEPA-filter die je longen en de luchtkwaliteit in je huis respecteert. Hij is ook heel makkelijk te verwijderen. Intuïtief en hygiënisch! Top!

Conclusie:

Wat is mijn conclusie over de Bissell Icon Advanced+ en zijn prestaties? Ik wou vooral zien of er echt geen haren rond de borstel draaien, zoals bij de meeste steelstofzuigers het geval is.

 

Resultaat? Er zat slechts één haartje vast! En het is super dat je de steelstofzuiger op zijn sokkel kan zetten zonder dat je eerst de borstel moet demonteren en de haren met een schaar moet losmaken. Dus ja, de Bissell houdt zich aan zijn beloftes en de test is geslaagd!