Twee weken geleden heb ik de kans gehad om de Roomba i7+ te testen. De allernieuwste robotstofzuiger van iRobot. Zijn pluspunt? Hij maakt schoon in jouw plaats en hij ledigt automatisch zijn stofbak. In theorie lijkt alles rooskleurig maar wat zijn de resultaten in de praktijk? Hieronder lees je er alles over.
Wat zit er in de doos?
De robotstofzuiger zelf natuurlijk, een laadstation, een stofzak en een handleiding.
Tijd om te testen!
Eerst en vooral steek ik de stekker van het laadstation in het stopcontact. Het is aanbevolen om het station te plaatsen op een goed bereikbare plek, ver van de trap en waar je een goede wifiverbinding hebt (zo ben je zeker dat je stofzuiger de nodige informatie ontvangt die je doorgeeft via de app). Daarna moet je min of meer 3 uur wachten tot je iRobot Roomba i7+ helemaal opgeladen is om optimaal te werken.
Een simpele druk op de ‘CLEAN’-knop is genoeg om mijn schoonmaakbuddy te starten. Ik heb zelfs in de handleiding gelezen dat je hem met je stem kan bedienen omdat hij compatibel is met Google Assistant. Om te beginnen heb ik besloten om niets te programmeren via de app en de Roomba i7+ zijn eigen gang laten gaan. Mijn eerste indruk is dat hij een logische route volgt in rechte lijnen en dat hij obstakels mooi vermijdt. Ik was eerst sceptisch omdat ik dacht dat hij nooit de moeilijk bereikbare zones zou stofzuigen.
Maar ik was aangenaam verrast! De iRobot heeft geen moeilijkheden ondervonden om onder mijn tafel en stoelen te stofzuigen. Hij is er dus in geslaagd om rond 20 stoel- en tafelpootjes te draaien. 😉
Ik ben ook echt verbluft door zijn zuigkracht. Hij vangt alle stofdeeltjes op dankzij zijn vuildectoren en efficiënte borstels. Het enige negatief puntje dat ik zou kunnen vinden, is het geluid. Maar deze robotstofzuiger kan perfect zijn werk doen als je niet thuis bent dus is dat probleem van de baan.
Om mijn robotstofzuiger op afstand te programmeren, installeer ik eerst de iRobot HOME-app op mijn smartphone. Deze app is zeer intuïtief. Hiermee kan ik mijn toestel op afstand laten stofzuigen, kan ik ook kiezen welke kamers hij moet schoonmaken en ik kan daarbij een uur instellen. Goed om te weten: de Roomba i7+ onthoudt automatisch meerdere indelingen van je kamer en gaat op basis daarvan je huis in kaart brengen. En natuurlijk weet hij exact welke kamers hij al gestofzuigd heeft en welke niet.
De robotstofzuiger werkt onafgebroken 75 minuten aan een stuk door, wat overeen komt met een maximale oppervlakte van 185 m2. Goed nieuws: hij keert zelf terug naar zijn laadstation als zijn batterij bijna plat is. En om hem naar het station te doen terugkeren, hoef je enkel op ‘HOME’ te drukken op de robotstofzuiger of via de app. Eens hij aan het opladen is, gebeurt het onverwachte: hij maakt zijn eigen stofzak leeg. Het stof wordt rechtstreeks opgezogen via een vuilafvoer in een gesloten zak in het bovenste deel van het laadstation.
De zak lijkt niet zo groot maar ik heb gelezen dat hij ruimte biedt voor 30 opvangbakken vol vuil. Deze robotstofzuiger doet echt alles in jouw plaats!
Conclusie
Je hebt het waarschijnlijk begrepen: ik ben helemaal verkocht door deze robotstofzuiger. Behalve het geluidsniveau heb ik enkel positieve elementen opgesomd. De iRobot Roomba i7+ is makkelijk te programmeren, hij maakt je huis mooi schoon en vergeet geen enkele zone. Zijn app is intuïtief, praktisch én hij maakt zijn stofbak automatisch leeg. Kortom, hij heeft echt alles in huis om je te bekoren!