Home    Thuis    Het Innosteam-strijksysteem voor jou getest

Het Innosteam-strijksysteem voor jou getest

Wassen, drogen, strijken… Geef toe: er zijn leukere dingen! Hoe kan deze routine aangenamer en sneller verlopen? Wel, ik mocht een maand lang dit strijksysteem van Innosteam uit Zwitserland testen. Wedden dat het strijken nu van een leien dakje loopt? Je ontdekt alles over dit toestel in mijn artikel.

Door Shana

door | 13 juli

Knap en uniek ontwerpstrijk

Wat viel er mij meteen op toen ik dit strijksysteem uit de doos haalde? Het prachtige en ergonomische design, natuurlijk! De poot vormt een geraffineerde Z en dankzij het handvat met drie standen kan ik het Innosteam-strijksysteem in een oogwenk van 23 tot 120 cm openvouwen en uitvouwen. Het gaat hier namelijk over een inklapbare strijkplank. Dankzij het unieke ontwerp is het Innosteam-strijksysteem zeer gebruiksvriendelijk en kan ik het eenvoudig alleen opbergen want het weegt minder dan 18 kg. Leuk weetje: dit strijksysteem is ook uitgerust met wieltjes om het gemakkelijk te verplaatsen en is ook voorzien van een oprolbaar snoer van 3,2 m lang.

Makkelijk strijken in stilte

strijkystemen

Deze plank is voorzien van een stille ventilator met een blaas- en zuigfunctie. Echt heel makkelijk als ik bijvoorbeeld een hemd wil strijken! Met de blaasfunctie kan ik op een luchtkussen strijken, wat ideaal is voor lichte, gevoelige stoffen en dat voorkomt ook kreuken en lichte plekken op donkere stoffen. En de zuigfunctie? Die helpt om mijn kledingstuk op de plank vast te houden, zodat ik die perfecte plooi in mijn broek kan strijken. Ik moet wel toegeven dat ik op sommige stoffen wel meer moet drukken om alle plooien volledig te verwijderen.

Wat je zeker moet weten

reservoir

Bij het openen van de voet plaats ik een hand op de plank en een ander op de voet. Daarna zet ik plank op de gewenste hoogte door de rechterhendel naar de buitenkant te duwen. Nadien duw ik de hendel iets naar links zodat ik zeker ben dat de plank op dezelfde hoogte blijft tijdens het strijken en niet zal zakken.

Vul nadien het reservoir met gewoon kraantjeswater. De nieuwe Innosteam-technologie is niet gevoelig aan kalk. Ik mag dus eender welk water gebruiken (kraantjeswater, onthard, gedistilleerd of geparfumeerd water). Daarna duw ik op het reservoir zodat het mooi op zijn plaats blijft zitten. Wist je dat het water nooit in je strijkijzer zal blijven staan? Zodra je gedaan hebt met strijken en het toestel uitzet, hoor je het water terugkeren in het waterreservoir via het buisje.

De eerste strijkbeurt

stoom

Bij het aanzetten van het strijksysteem moet ik al een groot pluspunt vermelden: de ultrasnelle verwarming. Dit Innosteam-strijkijzer is gebruiksklaar in minder dan 30 seconden dankzij de InstantSteam-technologie. Ik win echt meer tijd! En zo was ook mijn eerste T-shirt gestreken in minder dan 2 minuten. Ik moet gewoon op mijn kledingstuk stomen en er dan over glijden om alles mooi te fixeren. Maar let wel op dat je tijdens het strijken de plank wat vasthoudt. Ze kan namelijk soms een beetje wiebelen…

Ik merk ook dat ik de temperatuur op het strijkijzer niet kan regelen. Dat komt omdat dit ultralichte strijkijzer altijd een constante temperatuur van 100°C behoudt om beter voor mijn kleding te zorgen. Ik zal mij dus nooit verbranden aan de strijkzool omdat de temperatuur nooit heet zal worden. Wat ook goed is voor mijn delicate kledingstukken zoals mijn zijden bloesje 😄 En dankzij de polymeercoating van de zool heb je in een handomdraai een super glad strijkresultaat!

Het verdict

Innosteam

Met het Innosteam-strijksysteem verloopt mijn strijkbeurt nu vlotjes en comfortabeler. Dit strijkijzer ligt echt goed in de hand en voelt bijzonder licht aan. Bovendien beweegt de punt van de strijkzool vlot en nauwkeurig in alle hoeken. Vooral de kraag van een hemd kan ik heel makkelijk strijken, net als de stof rond de knopen. Wil jij voortaan ook alle plooien gladstrijken? 😉 Ga dan voor Innosteam!

innosteam_classic

Innosteam 20002 Classic

innosteam_plus

Innosteam 20001 Plus

In hetzelfde thema

Papa’s stomen ook!

Papa’s stomen ook!

(Te) vaak staat mama in voor de was, de plas en de strijk. Komt papa (te) vaak af met de smoes dat hij niet kan strijken? No problemo, haal 1 van de volgende 3 kledingstomers in huis waarmee hij de klus supermakkelijk klaart. Ready, set, steam it.Design kledingstomer...

3 Moederdag-cadeautips voor je #geekymom

3 Moederdag-cadeautips voor je #geekymom

Je mama is een SuperMama. Uitvogelen hoe de tv, de computer, het internet, … werkt? Ze doet het met plezier! Zeker als ze met de tofste tools en de slimste snufjes kan spelen. Welke tools? Deze tools!Cadeautip 1: OLED-tv met 4K Ga helemaal op in het scherpe, verfijnde...