Home    Thuis    Je kleding verzorgen: hoe doe je dat?

Je kleding verzorgen: hoe doe je dat?

door | mei 23, 2017 | Thuis

Je kleding verzorgen door ze te wassen, drogen, ontkreuken of dankzij andere strijktechnieken? Wij geven je een aantal strijktechnieken en tips voor een perfect schone was waar je langer van geniet. 

Je kleding verzorgen in 3 stappen

1. Het wassen

kleding wassenJe kleding verzorgen, begint met een wasbeurt met respect voor het materiaal en de kleur. Controleer eerst en vooral of de stof haar kleur niet afgeeft. Doop een wattenstokje in warm water en wrijf ermee over de zoom. Als het verkleurt, zijn de kleuren niet gefixeerd. Laat in dit geval het kledingstuk 2 uur weken in een badje met koud water en wat witte azijn. Herhaal indien nodig en was het kledingstuk vervolgens met stoffen in dezelfde kleur.

Een perfect schone was, begint bij het aandachtig lezen van de wasvoorschriften op de etiketten. De wasmachines van tegenwoordig bieden programma’s aan die zorg dragen voor de meest delicate stoffen, zoals wol of zelfs zijde! Lees ook de gebruiksaanwijzing van je wasmachine grondig en controleer de wasvoorschriften op je kledingstukken. Kies altijd aangepaste producten en geef de voorkeur aan vloeibare wasmiddelen.

Wist je dat babyshampoo het beste middeltje is om je meest fragiele kledingstukken mee te wassen? Kies voor een kort programma op lage temperatuur om je favoriete stukken in topconditie te houden.

2. Het drogen

kleding drogenEen perfect schone was houdt ook het voorzichtig en juist drogen van het wasgoed in. Je vermijdt best om er polarstoffen of delicaat ondergoed in te drogen. Denk ook aan wasverzachterdoekjes, ze vergemakkelijken het strijken en zorgen voor een heerlijk frisse geur.

3. Het strijken

kleding strijkenOm je kleding te verzorgen, zijn strijktechnieken zeer belangrijk. Bij elke stof hoort de juiste temperatuur. Sommige materialen, zoals zijde, verdragen geen stoom. Begin met de meest delicate stukken – viscose, polyester, wol – strijk dan je katoenen en linnen kledingstukken, en eindig met jeans en handdoeken.

Tip! Ontkreukers zijn de ideale oplossing om een kostuum of een hemd in slechts 2 minuten kreukvrij te maken

Hulpmiddeltjes voor een perfect schone was

Bij het strijken, beschermt deze strijkdoek je kleding tegen sporen van het strijkijzer, kan je met deze strijkijzermat je ijzer gewoon op je tafel zetten, en met deze strijkdeken doe je de strijk waar je maar wilt.