Home    Thuis    Voor jou getest: Moulinex Ultrablend Cook LM962B10

Voor jou getest: Moulinex Ultrablend Cook LM962B10

door | dec 13, 2017 | In de keuken, Thuis

Tijdens de koude herfst- en wintermaanden smaakt een heerlijk soepje altijd. Lekker warm onder het dekentje met een tasje soep in de hand… Top! Ik maak zelden zelf soep: tijdsgebrek of gewoon luiheid? Met de Moulinex Ultrablend Cook LM962B10 zou het snel en makkelijk zijn. Daarom doe ik de test! Lees wat ik ervan vind.

Soep van de dag

Ik ben benieuwd naar de Moulinex Ultrablend Cook LM962B10 en haal de blender uit zijn verpakking. Eerst plaats ik de basisunit op mijn werkblad, nadien zet ik er de robuuste, glazen kan op. Het toestel staat stevig op z’n pootjes! Voor ik aan mijn soep begin, neem ik de handleiding even door. Ik vind er enkele recepten voor smoothies, coulis, appelmoes, sauzen… maar wat mij vandaag interesseert is soep.

Die ‘kan’ tegen een stootje

Wat zegt het design van de Moulinex Ultrablend Cook LM962B10? De glazen kan en de unit onderaan zijn heel sterk. Alleen een beetje zwaar, maar zo weet je tenminste dat ze stevig blijven staan tijdens het mixen. Wat me meteen opvalt: de kwaliteit spat eraf. Maar het oog wil ook wat en daar ben ik ook tevreden mee. Deze blender past perfect in elke moderne keuken.

Tip: let er wel op dat je het veiligheidsdeksel goed vastdraait. Anders  denk je misschien net als ik dat je blender staakt of zelfs defect is. Wel super veilig: je kan de blender niet starten vóór je het deksel stevig vastzit.

Butternut of beter niet?

Halloween is voorbij, maar toch laat ik me verleiden tot pompoensoep. Als een echte artieste haal ik zoveel mogelijk vruchtvlees uit mijn pompoen. Ik heb gekozen voor een butternut-pompoen. Die zijn iets zoeter van smaak en ik kan er een leuker figuurtje van maken :).

Even het recept erbij nemen: aardappelen, pompoen, ajuin en water. Dat is weinig! Ik doe er zelf nog een wortel bij. Ik snij al mijn groenten in kleine stukjes en weeg ze nauwkeurig af. Nadien doe ik er water bij tot ik de maximumhoeveelheid heb bereikt. Alles gaat in de Moulinex Ultrablend Cook LM962B10 en mixen maar!

Na 5 minuten is mijn pompoensoep klaar. Ik voeg nog zout en peper toe. Geen bouillon, geen laurier… Serveren en wat room erbij als finishing touch. En dan nu proeven: lekker! Ik vries 3/4de in voor als ik plots zin heb in een soepje!

Makkelijke reiniging

In de doos zit ook een reinigingsborsteltje. Geen nood: je hoeft je blender niet met de borstel te reinigen! Ik gebruik hem enkel om de restjes uit de glazen kan te verwijderen. Met een vochtig doekje reinig ik de zijkanten van mijn basisunit zodat het blijft blinken. En dan activeer ik de reinigingsfunctie door op de knop te drukken. Handig!

Andere troeven?

Naast de reinigingsfunctie, beschikt deze blender ook over een praktisch display waarop ik de resterende bereidingstijd en de snelheid aflees. Ik heb de keuze uit 3 koude kookprogramma’s: groene smoothie, ijsschilfers en milkshake. Wat de warme kookprogramma’s betreft, vind ik soep, compote, coulis, warme saus en multigranen melk.

Verder is deze Moulinex Ultrablend Cook uitgerust met 6 roestvrijstalen messen en een Tripl’AX Pro-technologie die zorgen voor perfecte mixresultaten.

Conclusie

Het moeilijkste werk aan butternutsoep maken? De pompoen uithollen! Tomatensoep, preisoep, kervelsoep… deze winter zal ik ze zeker allemaal eens uitproberen met de Moulinex Ultrablend Cook. En tijdens de zomer hou ik wel van een verfrissende vanille-milkshake. Ik vind deze blender echt een topper: gebruiksvriendelijk, veilig, snel en eenvoudig te reinigen. Je hoeft de groenten voor je soep niet vooraf te koken. Een perfecte blender dus voor wie weinig tijd heeft!