Home    Thuis    Voor jou getest: Seb Actifry Express XL

Voor jou getest: Seb Actifry Express XL

door | dec 11, 2017 | In de keuken, Thuis

Goudgeel, krokant en niet te vettig, zo eet ik mijn frietjes het liefst. Ik ben dus benieuwd of de Seb Actifry Express XL AH 9500 haar beloften zal waarmaken: ‘Krokante en lekkere frietjes en nog veel meer met slechts één lepeltje olie!’. Mijn verwachtingen zijn dus vrij hoog!

Vrijdag = frietjesdag

Aardappelen schillen, in schijfjes snijden, wassen en goed afdrogen met een keukenhanddoek. Ze moeten goed droog zijn vóór ik ze in de Actifry plaats (dat staat in de handleiding). Eens ze droog zijn, snij ik de schijven in frietjes en stop ze in de kuip van mijn Seb-frituurpan. Aangezien ik maar 1 portie wil, doe  ik er amper olie bij. Ik druk op de timerknop en stel die in op 30 minuten. Een halfuur later is mijn maaltijd klaar. Geef toe, bij de frituur sta je soms langer in de rij. Mijn frietjes zien er lekker uit, maar hoe smaken ze? Super lekker!

Lekker binnen bakken

Een groot voordeel aan deze Actifry is de geurloze werking. Ik ondervind geen last van geurtjes. Je hoeft ze ook niet voor te bakken. Gewoon in de Actifry Express XL doen met een lepel olie en de frituurpan doet de rest. Met mijn klassieke friteuse bakte ik mijn frietjes buiten of in de garage, maar deze keer blijf ik lekker warm binnen! Tijdens de bereiding maakt het toestel wel wat lawaai, maar dat weegt niet op tegen voordelen.
.

Voor de hele familie

Ik heb mijn frietjes alleen opgegeten, maar misschien heb jij wel een groot gezin? Of nodig je vrienden uit voor een lekkere snack? Iedereen komt aan z’n trekken! Deze Actifry Express XL biedt een capaciteit van 1.5 kg, goed voor frietjes voor 6 personen. En nadien heb ik geen werk met de reiniging. De binnenkuip, draaiarm en het deksel stop ik gewoon in de vaatwasser. Top!

En nu de kip

De zelfgemaakte frietjes waren een groot succes, lekker en weinig werk. Maar de Seb Actifry Express XL AH 9500 kan blijkbaar veel meer. In de doos zit een receptenboekje met voorgerechten, hoofdgerechten en dessert. Ik kies voor de kip met curry. Wat heb ik nodig? Kippenfilet, gember, plantaardige olie, peper, zout, zetmeel, ananas uit blik,  kerrie, sojasaus en water. De rijst kook ik apart.

  • Ik snij de kippenfilet in reepjes en rol ze door een mengsel van zetmeel, peper en zout
  • Ik doe de kippenreepjes in de kuip
  • Ik zet de Actifry aan en kies 10 minuten op de timer
  • Na 5 minuten doe ik er de andere ingrediënten bij
  • 5 minuten later is mijn gerecht klaar

Mag het iets meer zijn? Er staan honderden gerechten op de Actifry-app. Download ze en je vindt inspiratie voor de hele familie.

Mijn verdict

Qua design is deze Seb Actifry Express XL AH 9500 een voltreffer. Heb je een moderne keuken, dan past deze friteuse perfect op je werktafel. Het toestel neemt wel wat ruimte in maar je bespaart tijd en bent zeker van heerlijke frietjes-maison, zonder geurhinder. Bovendien vind je veel inspiratie in het receptenboekje en vooral in de app. Ik ben overtuigd!

Mijn collega Shana nam ook de proef op de som. Benieuwd naar haar verdict?

“Ik heb de Actifry Express XL AH 9500 twee maal gebruikt en was zeer aangenaam verrast. Bij het eerste gebruik heb ik verse voorgesneden frietjes gekocht en bij het tweede waren het diepvriesfrieten. Ja, ik weet het… Ik had geen zin om aardappelen te schillen en tot frieten te snijden :). Maar wees gerust, ook al waren het geen vers gesneden frieten, de smaak was altijd op en top! Zo’n 25 minuten in het toestel laten bakken met een lepel olie erbij en de klus was geklaard. Het resultaat? Lekkere goudgele en knapperige frietjes! Yummy!”

“Het geluid dat de frituurpan maakt, vind ik niet storend. Door het geluid van mijn dampkap hoorde ik de Seb Actifry Express XL amper. Ja, mijn dampkap stond op omdat ik een heerlijke steak aan het bakken was, niet om geuren of dampen van de Actifry te verwijderen. Kortom, dit toestel is echt een aanrader. Je kan er gerechtjes mee klaarmaken met één lepeltje olie. Perfect als je op dieet bent of gewoon om het gezonder te houden!”