Home    Thuis    Voor jou getest: de Whirlpool MCP 349 SL ChefPlus-microgolf

Voor jou getest: de Whirlpool MCP 349 SL ChefPlus-microgolf

door | jun 8, 2017 | In de keuken, Thuis

Op zoek naar een veelzijdige microgolf met elegante look om heerlijke gerechten op te warmen of te garen? Goed nieuws! Ik heb de Whirlpool MCP 349 SL ChefPlus-microgolf getest. Lees er alles over!

Wat zit er in de doos?

Een robuuste en zware microgolfoven van 17,5 kg met een uitschakelbaar draaiplateau. Zo kan je er ook grote rechthoekige schalen in plaatsen. En er zitten stoompotjes in de doos om vis, rijst of groentjes makkelijk te stomen. Daarnaast vind je een laag rooster, een crispplaat met handreep (afzonderlijk verkrijgbaar) en de handleiding.

Microgolf met handige programma’s

microgolf functies

Wil je je thee of je eten snel en efficiëntopwarmen? Laat het werk over aan de Whirlpool MCP 349 SL ChefPlus-microgolf. Dankzij de Jet Start-functie warmt deze microgolfoven 30 seconden op zijn maximale vermogen. Heel handig als je ‘s morgens gehaast bent zoals ik.

Snel je diepgevroren maaltijd ontdooien, is ook een makkie voor dit toestel. Met de Jet Defrost-instelling heb ik bijvoorbeeld enkele sneetjes brood ontdooid. Nadat ik ze een paar minuutjes liet afkoelen, leek het alsof ik een heerlijke vers gesneden boterham opat.

Heerlijke knapperige frietjes bakken? Geen probleem. Deze microgolfoven beschikt over de Crisp Fry-functie. Plaats je diepgevroren frieten op je crispplaat zonder olie toe te voegen, druk op de knop, wacht enkele minuutjes en… klaar!

microgolf pizza

De Chef Menu-functie was dan weer perfect om lekkere diepgevroren minipizza’s klaar te maken. Na een minuut of 3 kleurden ze al mooi goudbruin. Ik hoef je niet te vertellen dat het gesmaakt heeft! Wat denk je van het resultaat?

De stoomfunctie van de Whirlpool MCP 349 SL ChefPlus is bijzonder handig voor liefhebbers van groenten of vis. De vitaminen blijven optimaal bewaard en het bereiden van de maaltijd gaat bovendien heel wat sneller! Twee vliegen in één klap, toch?

Makkelijke bediening

Eerlijk gezegd had ik nog nooit met een microgolf met touchscreen gewerkt. Ik vreesde vooral voor een ingewikkeld display, maar ik was aangenaam verrast. Na een blik op de handleiding waren de verschillende toetsen meteen duidelijk.

Dit toestel heeft voor mij een streepje voor. Je hoeft alleen het juiste programma te selecteren in functie van de ingrediënten die je wilt bakken of opwarmen. Daarna berekent de microgolfoven zelf de gaar- of ontdooitijd. Superhandig!

Pluspunt: je kan je microgolf beveiligen met een kinderslot.

Piiiiing: de conclusie is klaar

microgolf hapjesDit professionele toestel maakt zichzelf onmisbaar in iedere keuken!  Je kunt zelf in een handomdraai je gerechten bakken, stomen of opwarmen. Bovendien kan je de microgolf snel schoonmaken via de Auto Clean-functie. Een schaaltje water in de microgolfoven en de voedselresten komen los dankzij de kracht van de stoom. De prijs ligt behoorlijk hoog, maar zo’n efficiënte, elegante en hoogwaardige microgolf is zijn prijs meer dan waard. Kortom, de Whirlpool MCP 349 SL ChefPlus is een krachtige en knappe microgolf die in elke keuken past!