Home    Thuis    Een week met de robotstofzuiger Neato D6 Connected in huis

Een week met de robotstofzuiger Neato D6 Connected in huis

door | mei 7, 2019 | Thuis

Ik wil altijd dat alles er netjes uitziet bij mij thuis en daarom stofzuig ik echt elke dag. Maar dat begint op mijn humeur te werken… Wat nu? Een robotstofzuiger in huis halen, natuurlijk! En dat komt goed uit want ik mocht een week lang de Neato Botvac D6 Connected uittesten. Benieuwd of hij even goed schoonmaakt als ik? 😉 Lees mijn verslag.

Makkelijk te bedienen, ook vanop afstand

Waarmee begin ik? Met het downloaden van de Neato-app om de dagelijkse vooruitgang van mijn robotstofzuiger op de voet te volgen. De Neato D6 is ook makkelijk te bedienen via deze app die je gratis terugvindt in Google Play of in de App Store.

Ik zou graag mijn Neato-robotstofzuiger willen programmeren. Kan dat? Ja hoor, via de praktische app stel ik snel en eenvoudig een weekschema in. Zo kom ik altijd in een proper huisje terecht na een lange werkdag. Wat een zalige schoonmaakbuddy!

Wat zijn de andere voordelen? Ik kan bijvoorbeeld kiezen tussen het Eco- of het Turbo Boost-schoonmaakprogramma. Het verschil tussen beide? In Eco-stand maakt de robotstofzuiger minder lawaai en in Turbo-stand is de zuigkracht sterker maar liggen de decibels wel hoger. Wat kan ik nog doen met de app? De plattegrond van mijn ruimte bekijken die hij in kaart bracht (MyFloorPlan), de stofzuiger aan- en uitzetten, hem naar zijn station terugsturen, het batterijpercentage bekijken… En nog zoveel meer!

Goed om te weten: dankzij de app kan ik ook makkelijk zones afbakenen en die aanduiden op de kaart. De lijnen die ik trek, vormen zo een onoverbrugbare virtuele muur voor mijn robotstofzuiger. Waarom is deze functie zo praktisch? Om bijvoorbeeld katten- of hondenbakken en speelgoed te beschermen. Of om te verhinderen dat hij mijn keuken binnenrijdt terwijl ik kook.

Met slimme lasertechnologie

De Neato Botvac D6 Connected beschikt over de Navigation LaserSmart™-technologie voor een complete schoonmaakbeurt. Hij is dus voorzien van lasers die heel de ruimte scannen om meteen te weten waar alle obstakels zich bevinden. Dankzij die lasers wordt ook heel mijn huis in kaart gebracht. De robot hoeft enkel maar de plattegrond te volgen. Hij maakt mooie S-vormen van de ene muur naar de andere om grondig schoon te maken en zeker al het stof op te zuigen. Hij rijdt dus niet volgens een willekeurig patroon.
Deze robotstofzuiger kan dankzij de lasers zelfs in het donker reinigen. Mijn eerste indruk? Mijn keuken en woonkamer zijn grondig en snel schoongemaakt. I’m impressed!

Allerlei pluspunten

Ik vind vaak lange haren terug op de vloer… om zot van te worden! Maar deze robotstofzuiger kan echt alles aan. Hij verwijdert niet alleen stof en vuiligheid maar ook haren en dierenhaartjes dankzij zijn krachtige vermogen en handige borstel. Ideaal voor mensen met een viervoeter in huis!

Last van allergieën? Mijn vriend ook! Maar de Ultra Performance-filter vangt 2 X zoveel kleine deeltjes op (0,3 micron) en reduceert de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Resultaat: altijd zuivere lucht in huis! En dankzij het nieuwe ontwerp kan ik deze filter eenvoudig verwijderen.

Bovendien kan deze Neato-robotstofzuiger mooi onder mijn sofa rijden omdat hij platter is dan sommige andere robotstofzuigers. Dankzij het unieke D-vormige model en de kleine zijborstel maakt de Neato D6 in alle hoeken schoon en gaat hij dichter langs mijn muren stofzuigen dan ronde robots. En zo worden ook mijn plinten meegenomen.

En de batterij? Deze Neato-robotstofzuiger gaat maar liefst 120 minuten mee, hij is dus ook geschikt voor grotere huizen. Leuk weetje: mocht het toch gebeuren dat de accu leeg raakt en het laadstation op dezelfde verdieping staat, dan zoekt de Neato D6 zelf het laadstation op om bij te laden. En als ik snelladen kies, stemt hij zijn laadduur af op de ruimtes die hij nog moet stofzuigen. Zo kost het minder tijd. Een echte slimmerik, toch?

De Neato D6 adopteren?

Tuurlijk, ik vind deze Neato-robotstofzuiger een echte aanwinst. Er is echt geen enkel haartje of kruimeltje meer te bespeuren op mijn vloer! Tja, er hangt natuurlijk wel een mooi prijskaartje aan maar een kwaliteitsrobotstofzuiger is goud waard en daarmee win je echt veel tijd om andere leuke dingen te doen. De Neato D6 is dus echt een aanrader, ik ben echt in de wolken! 😍