Home    Thuis    Onze tips voor een optimale lenteschoonmaak

Onze tips voor een optimale lenteschoonmaak

Het is zover: de lente is in het land en de zon is weer van de partij! En wie lente zegt, zegt ook lenteschoonmaak. Dit is hét moment om orde te scheppen in je huis en je interieur op te frissen. Vloeren, ramen, terras, … alles krijgt een beurt! Om het je wat makkelijker te maken, geven we enkele tips voor een efficiënte lenteschoonmaak.
DoorFlorence

door | 29 maart | Thuis

Begin met opruimen

Wie zijn huis schoonmaakt van kop tot teen, doet er goed aan om eerst op te ruimen. Sorteer de dingen en gooi alles wat je niet meer nodig hebt weg, zo maak je ruimte vrij om vlot en zonder hindernissen te kunnen schoonmaken.

Verwijder stof

De lenteschoonmaak is de ideale gelegenheid om die plaatsen schoon te maken die je gewoonlijk links laat liggen, denk maar aan lusters, gordijnen, plinten… Een stofzuiger met een kierenzuiger kan je daarbij helpen. Goed nieuws: de meeste sledestofzuigers worden geleverd met zo’n kierenzuiger en/of een klein zuigstuk dat je helpt om makkelijk stof te verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Heb je huisdieren? Dan gebruik je best een stofzuiger speciaal voor dierenharen. Dergelijke stofzuigers zijn uitgerust met een turboborstel of elektroborstel waarmee je efficiënt dierenharen te lijf kunt gaan, ook op tapijten.

Poetsen met water

Nu je vloeren helemaal stofvrij zijn, kan je er ook water bijhalen. Hoe? Wat dacht je van een stoomreiniger? Je kan er efficiënt je vloeren mee schoonmaken zonder chemische producten te gebruiken. De stoom verwijdert tot 99 % van de bacteriën op je vloer. En omdat je geen schoonmaakproduct meer nodig hebt, bespaar je in je portemonnee en respecteer je het milieu! Wil je tijd besparen of ben je gewoon wat aan de luie kant? Dan kan je ook kiezen voor een 2-in-1 vloerreiniger die je vloer stofzuigt en reinigt tegelijk. Zo hoef je niet meer eerst te stofzuigen voordat je met water schoonmaakt. Handig!

Vergeet de tapijten niet!

Tapijten zijn echte stofnesten. Om ze correct schoon te maken, bestaan er heel efficiënte tapijtreinigers die alle vlekken en onzuiverheden die zich maandenlang hebben opgestapeld perfect verwijderen. Wedden dat je tapijten er weer als nieuw zullen uitzien?

Schone ramen

Je ramen hebben onmiskenbaar geleden onder het slechte weer van de laatste maanden. Gelukkig zijn er ramenwassers om ze weer mooi doorzichtig te maken. De perfecte oplossing voor schone ruiten zonder strepen! Ook in je badkamer  is de ramenwasser je perfecte bondgenoot: douchecabine, spiegels, tegels, … Onberispelijk schone badkamer? Check!

En buiten?

Zodra de zon komt piepen, willen we allemaal zo snel mogelijk aperitieven op het terras. Na de winter ziet je terras er echter erbarmelijk uit. Maar geen paniek, want wij hebben de oplossing: een hogedrukreiniger. De krachtige straal verwijdert onkruid en  reinigt je tuinmeubelen zonder enige moeite. Gezondheid!

Ook schone lucht is belangrijk

Een schoon huis is goed, maar schone lucht is nog beter. Nu je hele huis weer blinkt, mag je ook niet vergeten om de binnenlucht te zuiveren. En dat kan perfect met een luchtreiniger. Zo’n apparaat verwijdert tot 99,95 % van de vuildeeltjes in de lucht. Goed voor je gezondheid en voor je welzijn!

In hetzelfde thema

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Zin om het nog eens goed te laten knallen? Het is pas echt feest met speakers die iedereen in de juiste mood brengen en zelf ook urenlang kunnen blijven gààn. En als je dan toch nieuwe herinneringen aan het maken bent: een camera die alle actie voor de eeuwigheid...

Canon EOS M50 Mark II: de test

Canon EOS M50 Mark II: de test

De Canon EOS M50 Mark II wordt voorgesteld als een zeer geschikte camera voor content creators of beginnende beeldmakers. Maar is hij dat ook echt? Ik testte hem uit voor mijn vlogvrienden. Mijn bevindingen lees je hieronder. Gebruiksgemak Canon EOS M50 Mark II Het...

Voor jou getest: de DJI Action 2

Voor jou getest: de DJI Action 2

Snowboarden, mountainbiken, wandelen, ... Met een action camera leg je al je acties vast. Ik heb nooit eerder een action cam gehad, maar mocht als primeur de supercompacte DJI Action 2 action cam een weekje testen. Benieuwd naar het verdict?  Supercompact en...