Home    Thuis    Onze tips voor een optimale lenteschoonmaak

Onze tips voor een optimale lenteschoonmaak

Het is zover: de lente is in het land en de zon is weer van de partij! En wie lente zegt, zegt ook lenteschoonmaak. Dit is hét moment om orde te scheppen in je huis en je interieur op te frissen. Vloeren, ramen, terras, … alles krijgt een beurt! Om het je wat makkelijker te maken, geven we enkele tips voor een efficiënte lenteschoonmaak.
DoorFlorence

door | 29 maart | Thuis

Begin met opruimen

Wie zijn huis schoonmaakt van kop tot teen, doet er goed aan om eerst op te ruimen. Sorteer de dingen en gooi alles wat je niet meer nodig hebt weg, zo maak je ruimte vrij om vlot en zonder hindernissen te kunnen schoonmaken.

Verwijder stof

De lenteschoonmaak is de ideale gelegenheid om die plaatsen schoon te maken die je gewoonlijk links laat liggen, denk maar aan lusters, gordijnen, plinten… Een stofzuiger met een kierenzuiger kan je daarbij helpen. Goed nieuws: de meeste sledestofzuigers worden geleverd met zo’n kierenzuiger en/of een klein zuigstuk dat je helpt om makkelijk stof te verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Heb je huisdieren? Dan gebruik je best een stofzuiger speciaal voor dierenharen. Dergelijke stofzuigers zijn uitgerust met een turboborstel of elektroborstel waarmee je efficiënt dierenharen te lijf kunt gaan, ook op tapijten.

Poetsen met water

Nu je vloeren helemaal stofvrij zijn, kan je er ook water bijhalen. Hoe? Wat dacht je van een stoomreiniger? Je kan er efficiënt je vloeren mee schoonmaken zonder chemische producten te gebruiken. De stoom verwijdert tot 99 % van de bacteriën op je vloer. En omdat je geen schoonmaakproduct meer nodig hebt, bespaar je in je portemonnee en respecteer je het milieu! Wil je tijd besparen of ben je gewoon wat aan de luie kant? Dan kan je ook kiezen voor een 2-in-1 vloerreiniger die je vloer stofzuigt en reinigt tegelijk. Zo hoef je niet meer eerst te stofzuigen voordat je met water schoonmaakt. Handig!

Vergeet de tapijten niet!

Tapijten zijn echte stofnesten. Om ze correct schoon te maken, bestaan er heel efficiënte tapijtreinigers die alle vlekken en onzuiverheden die zich maandenlang hebben opgestapeld perfect verwijderen. Wedden dat je tapijten er weer als nieuw zullen uitzien?

Schone ramen

Je ramen hebben onmiskenbaar geleden onder het slechte weer van de laatste maanden. Gelukkig zijn er ramenwassers om ze weer mooi doorzichtig te maken. De perfecte oplossing voor schone ruiten zonder strepen! Ook in je badkamer  is de ramenwasser je perfecte bondgenoot: douchecabine, spiegels, tegels, … Onberispelijk schone badkamer? Check!

En buiten?

Zodra de zon komt piepen, willen we allemaal zo snel mogelijk aperitieven op het terras. Na de winter ziet je terras er echter erbarmelijk uit. Maar geen paniek, want wij hebben de oplossing: een hogedrukreiniger. De krachtige straal verwijdert onkruid en  reinigt je tuinmeubelen zonder enige moeite. Gezondheid!

Ook schone lucht is belangrijk

Een schoon huis is goed, maar schone lucht is nog beter. Nu je hele huis weer blinkt, mag je ook niet vergeten om de binnenlucht te zuiveren. En dat kan perfect met een luchtreiniger. Zo’n apparaat verwijdert tot 99,95 % van de vuildeeltjes in de lucht. Goed voor je gezondheid en voor je welzijn!

In hetzelfde thema

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Video Killed The Radiostar? Na meer dan 100 jaar is onze good old radio nog altijd springlevend. Elk gezin heeft er wel een paar in huis en het aanbod aan toestellen met tal van interessante functies blijft ongemeen hoog. Maar hoe vind je in die wirwar de radio die...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

In stijl terug naar school, naar het werk of aan de work-out? Deze nieuwe premium hoofdtelefoons en oortjes staan je niet alleen beeldig, met hun glasheldere klank geven ze ook je intrinsieke motivatie vast en zeker een stevige boost.No more noise De draadloze...