Home    Thuis    Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Jij hebt vast ook wel ergens een klein (of groot) elektrotoestel dat het al lang begeven heeft en toch nog ergens een plekje heeft in huis. Of een apparaat dat je al lang niet meer gebruikt, maar dat nog wel perfect werkt. Herkenbaar? Blijf er niet mee zitten, want al die producten verdienen een tweede leven.
Door Vanden Borre Magazine

Wist je dat …

We gemiddeld maar liefst 90% van alle materialen in oude apparaten kunnen recycleren? Denk daarbij vooral aan plastics, metalen en edelmetalen, zoals zink en goud. Die grondstoffen worden dan hergebruikt voor nieuwe producten.

Moderne mijnwerkers

Terwijl de edelmetalen die via klassieke mijnbouw ontgonnen worden stilaan uitgeput raken, worden ze wel steeds vaker verzameld via een moderne vorm van ontginning: urban mining. Daarbij worden de edelmetalen uit afgedankte elektrotoestellen gehaald. Op die manier kunnen ze opnieuw gebruikt worden in nieuwe toepassingen.

Nog een klein elektrotoestel in huis?

Met een apparaat van minder dan 25 cm kan je gewoon bij Vanden Borre terecht! Geef het gratis af in een van onze speciale dozen en wij zorgen voor de verdere opvolging.

Werkt het toestel nog?

Breng het dan naar de kringloopwinkel. Zij kijken het volledig na en brengen het – indien mogelijk – opnieuw op de markt.

Nog meer groene trends ontdekken? Je vindt er alles over in het nieuwe Vanden Borre Magazine.

In hetzelfde thema

Papa’s stomen ook!

Papa’s stomen ook!

(Te) vaak staat mama in voor de was, de plas en de strijk. Komt papa (te) vaak af met de smoes dat hij niet kan strijken? No problemo, haal 1 van de volgende 3 kledingstomers in huis waarmee hij de klus supermakkelijk klaart. Ready, set, steam it.Design kledingstomer...

3 Moederdag-cadeautips voor je #geekymom

3 Moederdag-cadeautips voor je #geekymom

Je mama is een SuperMama. Uitvogelen hoe de tv, de computer, het internet, … werkt? Ze doet het met plezier! Zeker als ze met de tofste tools en de slimste snufjes kan spelen. Welke tools? Deze tools!Cadeautip 1: OLED-tv met 4K Ga helemaal op in het scherpe, verfijnde...