Home    Thuis    Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Jij hebt vast ook wel ergens een klein (of groot) elektrotoestel dat het al lang begeven heeft en toch nog ergens een plekje heeft in huis. Of een apparaat dat je al lang niet meer gebruikt, maar dat nog wel perfect werkt. Herkenbaar? Blijf er niet mee zitten, want al die producten verdienen een tweede leven.
Door Vanden Borre Magazine

Wist je dat …

We gemiddeld maar liefst 90% van alle materialen in oude apparaten kunnen recycleren? Denk daarbij vooral aan plastics, metalen en edelmetalen, zoals zink en goud. Die grondstoffen worden dan hergebruikt voor nieuwe producten.

Moderne mijnwerkers

Terwijl de edelmetalen die via klassieke mijnbouw ontgonnen worden stilaan uitgeput raken, worden ze wel steeds vaker verzameld via een moderne vorm van ontginning: urban mining. Daarbij worden de edelmetalen uit afgedankte elektrotoestellen gehaald. Op die manier kunnen ze opnieuw gebruikt worden in nieuwe toepassingen.

Nog een klein elektrotoestel in huis?

Met een apparaat van minder dan 25 cm kan je gewoon bij Vanden Borre terecht! Geef het gratis af in een van onze speciale dozen en wij zorgen voor de verdere opvolging.

Werkt het toestel nog?

Breng het dan naar de kringloopwinkel. Zij kijken het volledig na en brengen het – indien mogelijk – opnieuw op de markt.

Nog meer groene trends ontdekken? Je vindt er alles over in het nieuwe Vanden Borre Magazine.

In hetzelfde thema

De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

Blijf je gezellig thuis tijdens de paasvakantie of ga je op reis met de auto met héél het gezin en ben je bang dat de verveling zal toeslaan? Wij hebben enkele leuke verse ideeën in petto om de tijd te verdrijven. Jij en je kinderen zullen nog nooit zo’n topvakantie...

Voor jou getest: de Rowenta X-Ô-sledestofzuiger

Voor jou getest: de Rowenta X-Ô-sledestofzuiger

Een revolutie in de wereld van de kleine elektrotoestellen: de Rowenta X-Ô is de eerste sledestofzuiger zonder snoer. Ik kon hem in avant-première uittesten. Zijn design is prachtig, maar presteert hij ook even goed als de meer traditionele sledestofzuigers? Dat heb...