Home    Thuis    De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

Blijf je gezellig thuis tijdens de paasvakantie of ga je op reis met de auto met héél het gezin en ben je bang dat de verveling zal toeslaan? Wij hebben enkele leuke verse ideeën in petto om de tijd te verdrijven. Jij en je kinderen zullen nog nooit zo’n topvakantie beleefd hebben. Ontdek onze selectie toestellen en vooral… enjoy!

Door Shana

door | 29 maart | Thuis

Tijdens de autorit

autoreis

Elsa van Frozen mee in de auto

Je redding bij lange reizen: een draagbare dvd-speler of tablet. De kinderen kunnen zo even naar hun favoriete programma’s of tekenfilms kijken en zijn toch even afgeleid van de lange rit.

Vloggende kinderen

Laat je kinderen video’s maken met je smartphone, de tablet of een klein fototoestel. Zo kunnen ze jou interviewen over je reiservaring, geven ze liveverslag uit over het weer, maken ze grappige TikTok-filmpjes door mensen na te doen… Kinderen zijn echt geboren vloggers!

Spelletjes met mama & papa

Hieronder geven we jou enkele ideeën om je kinderen in de auto bezig te houden met leuke spelletjes! Het is de ideale oplossing om ze te entertainen als ze wat beginnen zeuren.

  • kleuren van de voorbijrijdende auto’s opsommen
  • puntje voor diegene die een gele auto ziet
  • lievelingsliedjes zingen
  • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Thuisactiviteiten met het gezin

tablet

Avondje op het grote doek

Je hoeft het vliegtuig niet te nemen of naar een pretpark te gaan om plezier te hebben. Met een beamer bijvoorbeeld kan je alle kanten uit. Organiseer een filmmarathon, bekijk de clips van je lievelingsartiesten via YouTube, ga door je digitale fotoarchief om toffe herinneringen naar boven te halen… Nu nog wat lekkere hapjes en een drankje, en je kan samen onder het deken kruipen.

Muzikale quiz

Start een muziekje en kijk of je huisgenoten de naam van de artiest kennen. Als je het jezelf makkelijk wil maken: zoek op YouTube naar ‘blind test’ en je bent vertrokken. Kinderen zijn verzot op zulke spelletjes! En trouwens, een dansje placeren is ook toegestaan, gooi die benen maar eens los!

Coole karaoke-avond

Wat dacht je ervan om eens de ziel uit je lief te zingen met je vrienden of familie? Haal een micro en een speaker en zet leuke kinderliedjes, enkele klassiekers en wat foute platen op je playlist. Het moet niet altijd te serieus zijn, hè!

 

 Ga een leuke vakantie tegemoet en geniet volop van alle mooie momenten met je gezin! ☀️

 

Draagbare dvd-speler

Multimediatablet

 

Beamer

 

BLUETOOTHSPEAKER

 

Microfoon

 

In hetzelfde thema

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!Knap design in 3 formaten Heel benieuwd, haal ik de drie...

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Product- en reisfotografie, maar ook video's voor cinema en sociale media zijn mijn passie. Ik was dus in de wolken toen ik de Canon EOS R6-kit en de RF 24-105mm F4-7.1-lens mocht uittesten. Zelf werk ik vooral met fototoestellen van Sony, dus het was een uitdaging om...