Home    Thuis    Philips Hue Outdoor-lampen voor een sfeervolle tuin

Philips Hue Outdoor-lampen voor een sfeervolle tuin

door | jun 21, 2019 | Thuis

Wat dacht je van een aangenaam sfeertje op je terras of in je tuin? Laat dat over aan de Philips Hue Outdoor-lampen! Ze zijn volledig bedienbaar via de Philips Hue Bridge en vanop afstand via je smartphone. Ideaal om lekkere te chillen in stijl vanop je balkon of op terras tijdens de zomeravonden.

Enkele toestellen voor jou getest

Ik mocht allerlei leuke Philips Hue-lampen voor buiten uittesten. Het gaat namelijk over 3 buitenspotjes ‘Outdoor Spot Lily’ en de ‘Outdoor Pedestral Impress’ sokkellamp die samen een geheel vormen. Goed om te weten: één van deze 3 spotjes vormt de basisunit. Het komt erop neer dat dat ene spotje voorzien is van een stekker en voedingsunit. En zo kan ik de 2 andere spotjes aan die basisunit toevoegen dankzij de handige verlengkabels en T-connectors! Deze spotjes en sokkellamp geven zowel gekleurde tinten als wit licht weer.

Dan heb je ook de Fuzo-sokkellamp en de Fuzo Wandlamp Up and Down die bij elkaar horen en warm wit licht of koud daglicht weergeven.

En last but not least mocht mijn collega een schijnwerper uittesten, de Philips Hue Outdoor Welcome Wandlamp.

Ga voor een kleurrijke voor- of achtertuin

Zijn de Philips Hue-lampen gemaakt voor wie te lui is om naar de wandschakelaar te lopen? Jazeker! 😉 Maar ze doen gelukkig nog veel meer! Voor sommige toestellen zijn er een aantal vooraf geïnstalleerde lichtrecepten en scènes die helpen om in één keer een bepaalde sfeer te creëren of de verlichting aan te passen aan elke situatie. Voor sommige situaties is warm wit licht alles wat je nodig hebt.
Voor andere situaties wil je wellicht een vleugje kleur toevoegen aan je tuin, waarbij je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren of een vooraf ingestelde scène in de Philips Hue App. Je hebt het allemaal zelf in de hand.

De installatie: stap voor stap

Eerst begin ik met de installatie van de Philips Hue Bridge en dat gaat echt héél vlotjes. Ik sluit hem aan op mijn wifirouter dankzij de bijgeleverde kabel en ik download de Hue-app op mijn smartphone. Ik duw één keer op de knop van de bridge, en hij wordt meteen herkend door de app. Nadien koppel ik alle lampen via de app en… klaar! Vanaf nu kan je je Philips Hue-buitenspotjes vlot inschakelen, dimmen en van kleur veranderen via je smartphone.

 
Ziezo, laten we dan beginnen met de lampjes te installeren! Ik start eerst met de 3 buitenspotjes ‘Outdoor Spot Lily’ en de ‘Outdoor Pedestral Impress’ sokkellamp. Goed nieuws: deze lampjes zijn makkelijk te installeren. Ik hoef ze enkel met elkaar te verbinden dankzij de verlengkabels en de T-connectors en dan de basislamp in het stopcontact te steken… en daar is het licht! Nadien plaats ik de grondspotjes waar ik dat wens tussen de boomschors en ik prik ze in de aarde dankzij de grondspies. En ik richt de Hue-lampen naar de struikjes. Zalig zo’n leuke sfeer in mijn voortuin!
Hue-T-Connector

 
De Fuzo Wandlamp ‘up and down’ uit het Hue White buitenverlichtingsgamma is ook makkelijk te plaatsen (zei mijn partner) 😉 Wie een beetje handig is met elektriciteit plaatst zo’n lamp in 1-2-3! Hierbij hoort ook de Philips Hue Outdoor Fuzo Sokkel. En echt pareltje op mijn oprit. En wist je dat het Fuzo-gamma specifiek werd ontworpen voor buiten en gemaakt is met materialen van de hoogste kwaliteit. Bovendien zijn ze spatwaterdicht!

En wat betreft de Philips Hue Outdoor Welcome Wandlamp? Mijn collega is er zeer tevreden over: ze kan makkelijk timers instellen en de bediening verloopt heel vlot! Door het krachtige grote ledlicht is deze lamp echt ideaal om haar tuinpad of de oprit van haar huis te verlichten. De lamp is ook weersbestendig en van hoge kwaliteit. Bovendien is het ook leuk om de lichtsterkte te dimmen als je bijvoorbeeld aan het eten bent op je terras.

Ook met handige buitensensor

Wist je dat er naast de bewegingsmelder voor binnen nu ook een outdoor variant verkrijgbaar is? Deze buitensensor is regenbestendig en werkt ook op batterijen. Die gaan verbazingwekkend lang mee, je hoeft dus niet vaak de batterijtjes te vervangen. De waterdichtheid met de IP54-certificering betekent dat er genoeg bescherming is tegen stof en regen. De sensor is dus bestand tegen een flinke regenbui.

Met stembediening

Wil je helemaal geen knop meer indrukken? Geen probleem! Philips Hue werkt naadloos samen met stemassistenten zoals de Google Assistant en Siri. Dus vraag je smartphone of slimme speaker vanaf nu gewoon om je buitenlampjes aan te zetten als je op je terras zit.

Is mijn tuin nu summerproof?

Jazeker, dankzij de Philips Hue Outdoor-lampjes ziet mijn tuin er erg kleurrijk uit! Laat die zwoele zomeravonden maar komen! 😍

Heb je ook zin gekregen om deze Hue-lampen in je tuin te plaatsen? Neem dan een kijkje in het Philips Hue Outdoor-gamma voor de ideale oplossing.