Home    Thuis    Test: de Philips Hue Play-lichtbalken

Test: de Philips Hue Play-lichtbalken

Heb je altijd al een levendige sfeer in je woonkamer willen toveren? Ik mocht de Philips Hue Play bij mij thuis uittesten. Deze slimme lichtbalken creëren de mooiste achtergrondverlichting voor je televisie dankzij hun unieke lichtbeleving. Maar hoe verliep de installatie? Vond ik mijn weg tussen alle kabels? En was ik verrast met het eindresultaat? Ontdek er alles over in mijn artikel.
Door Shana

door | 17 januari | Beeld & Geluid, Thuis

De ultieme bioscoopervaring

Met de Philips Hue Play HDMI Sync Box pas ik de kleuren en helderheid van deze slimme lampen aan mijn tv-scherm aan. Deze sprankelende lichteffecten langs de rand van mijn televisie maken mijn kijkervaring nog beter! De verlichting van de Hue Play verandert dus mee met de kleuren van de film die op mijn scherm verschijnt. Goed om te weten: ik kan tot wel 3 Hue Play-lichtbalken aan elkaar koppelen. En al die kabels dan? Wel, er is slechts 1 stopcontact nodig!

De 3 lampen worden elk apart bediend, waardoor ze eindeloze kleurencombinaties creëren. Bekijk al onze Philips Hue Play-lampen om de lichtervaring in je woonkamer of slaapkamer uit te breiden.

En wist je dat Philips Hue ook met Google Home werkt? Zo kan ik mijn lampen met mijn eigen stem bedienen.

Ook leuk voor gamers

Gamer in hart en nieren? De Philips Hue Play heeft ook voor jou iets in petto! Sluit je favoriete console of andere hardware aan via de HDMI-kabel voor een compleet nieuwe mediabeleving met behulp van je tv. Mario Kart spelen geeft zo’n leuk effect met alle kleurrijke omgevingen waar je in racet.

Leuk en uniek concept

De compacte Philips Hue Play past in iedere interieur. Ik kan hem zowel rechtop plaatsen dankzij de bijgeleverde accessoires of ik leg hem op de kast of op de vloer. Of ik plak de balk achter een kast of achter mijn tv of hang hem aan de muur dankzij de bijgeleverde stickers. Kortom, met de Hue Play zijn de mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe synchroniseer je de Hue Play-lichtbalken?

Ik neem de Philips Hue Play bij de hand en steek de kabels van mijn lampen in de bijgeleverde stekkerdoos en plaats er ook de kabel van mijn Philips Hue Play HDMI Sync Box in. Deze zwarte platte Box verbind ik dan nadien met mijn televisie dankzij de bijhorende kabel. Wat rest mij nu nog te doen? Mijn Philips Hue Bridge V2 in het stopcontact steken en hem verbinden met mijn wifi bbox. Kortom, de Philips Hue Play HDMI Sync Box werkt als bemiddelaar tussen mijn tv en elk media-toestel dat HDMI ondersteunt om mijn slimme lampen te koppelen aan mijn multimedia-inhoud.

En dan is het nu tijd om de gratis Hue Sync-app te downloaden op mijn smartphone. Zo synchroniseer ik mijn lampen met wat er verschijnt op het tv-scherm van mijn thuisbioscoop. Via de app kan ik kiezen tussen verschillende modi (video/muziek/game), maar ik kan ook apart de helderheid en intensiteit van de kleurveranderingen regelen. Zo kan ik alles net iets meer afstemmen op het type film, of op het omgevingslicht in de kamer (overdag vs. ’s avonds). En geloof mij, het is echt super makkelijk om alles te installeren via de app. Ik voeg mijn lampen toe aan de ‘nieuwe entertainmentruimte’ die ik juist gecreëerd heb en… klaar is kees! De verschillende stappen in de Hue Sync-app zijn echt easy om te volgen. 😉

Let op: de Box moet vanaf nu altijd aan staan wanneer je via HDMI iets wil afspelen op je tv, zelfs al wil je niet je lampen laten synchroniseren. Dit is omdat het HDMI-signaal anders niet wordt doorgestuurd naar je tv. Gelukkig kan je dit automatiseren:

  • Optie 1: HDMI-CEC activeren in de instellingen van de Box en van je tv. Hierdoor zal, wanneer de tv inschakelt, deze een signaal over de HDMI-kabel sturen dat ervoor zorgt dat de Box ook aan gaat.
  • Optie 2: Een USB naar micro-USB kabel (niet bijgeleverd) verbinden tussen je tv-toestel en de Box. Hier geldt hetzelfde principe, de box zal herkennen wanneer je tv is ingeschakeld en zichzelf ook inschakelen. Zorg er alleen voor dat je een micro-USB-kabel gebruikt met een fiche die lang genoeg is, zodat deze stevig blijft zitten in de Box. Dan hoef je deze functie enkel in te schakelen in de app.

Werkt met elk HDMI-apparaat

Of je nu Netflix streamt via Chromecast of een Fire TV Stick, het maakt niet uit: de Philips Hue Play HDMI Sync Box kan het allemaal aan. De Sync Box beschikt over 4 HDMI-poorten waarmee je eenvoudig elk HDMI-apparaat zoals decoders, settopboxen, spelconsoles, apparaten voor streaming media en meer kunt aansluiten op je slimme Hue-verlichtingssysteem.

Opgelet, wanneer ik content direct op mijn tv afspeel (b.v: YouTube of Netflix-app) passeert er geen beeldsignaal via een HDMI-kabel, en kan de Sync Box dus niet gebruikt worden. Ik los dit op door o.a. Netflix en YouTube te kijken via mijn Xbox, maar ook veel blu-rayspelers, homecinema’s of een Apple TV kunnen hiervoor gebruikt worden.

De eindevalutie

Of ik nu voor een functioneel wit licht ga of mijn interieur wil accentueren met een warme gloed in een mooie kleur, ik tover mijn interieur weer tot leven, elke keer opnieuw. Bovendien heb ik geen elektricien nodig om alles te installeren, alles verloopt snel en eenvoudig! En via de app, bepaal ik zelf welke sfeer ik creëer. Kortom, hoe ik mijn huis ook heb ingericht, Philips Hue Play laat mijn woning sprankelen. Oh ja, ik ben verkocht!

Philips Hue Play

In hetzelfde thema

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Zin om het nog eens goed te laten knallen? Het is pas echt feest met speakers die iedereen in de juiste mood brengen en zelf ook urenlang kunnen blijven gààn. En als je dan toch nieuwe herinneringen aan het maken bent: een camera die alle actie voor de eeuwigheid...

Canon EOS M50 Mark II: de test

Canon EOS M50 Mark II: de test

De Canon EOS M50 Mark II wordt voorgesteld als een zeer geschikte camera voor content creators of beginnende beeldmakers. Maar is hij dat ook echt? Ik testte hem uit voor mijn vlogvrienden. Mijn bevindingen lees je hieronder. Gebruiksgemak Canon EOS M50 Mark II Het...

Voor jou getest: de DJI Action 2

Voor jou getest: de DJI Action 2

Snowboarden, mountainbiken, wandelen, ... Met een action camera leg je al je acties vast. Ik heb nooit eerder een action cam gehad, maar mocht als primeur de supercompacte DJI Action 2 action cam een weekje testen. Benieuwd naar het verdict?  Supercompact en...