Home    Thuis    De BLACK + DECKER RVA425B-QW voor jou getest

De BLACK + DECKER RVA425B-QW voor jou getest

door | dec 6, 2017 | Thuis

RobotstofzuigerEen maand lang mocht ik de robotstofzuiger BLACK + DECKER RVA425B-QW uittesten. Ik moet wel toegeven dat ik vóór de test vrij sceptisch was tegenover een robotstofzuiger. Ja, je leest het goed, ‘was’. Wil je weten wat ik ervan vond en welke voordelen ik ontdekte? Lees dan zeker mijn verslag.

Alles loopt op wieltjes!

Eerst open ik voorzichtig (en wat zenuwachtig) de doos! En, wat zit erin? De ronde draadloze robotstofzuiger, een onderhoudsborstel, 2 ronde hoekborsteltjes voor in de meest moeilijk bereikbare plaatsen, het oplaadstation, een handleiding en that’s it! Mijn eerste taak: het oplaadstation aansluiten, de robotstofzuiger erbij halen en op het aan-knopje drukken. Wow, hij schiet meteen in actie en gaat de strijd tegen het stof aan. Tja stof, zo vuil was het niet hoor… Maar toch slaagt deze stofzuiger erin om alles op de zuigen, zelfs het stof dat je met je blote oog niet kan zien. Hoe kan dat? De HEPA 10-uitblaasfilter zorgt ervoor dat 85% van de luchtdeeltjes van alle huisstofmijt, pollen en schimmels worden gefilterd. Ideaal voor mensen met allergieën! Je robotstofzuiger BLACK + DECKER RVA425B-QW is ook makkelijk te reinigen: druk op een simpele knop en haal het stofreservoir uit de robot.

Download de app voor meer fun

Robotstofzuiger-app-Black+DeckerNeem je smartphone bij de hand, download de Black + Decker-app, verbind hem via bluetooth met je robotstofzuiger en pas de kleur van de ledverlichting aan zodat deze perfect in je interieur past. Je kinderen zullen er gek van zijn! Ik heb de app niet gebruikt om de kleur te wijzigen, wel om de BLACK + DECKER RVA425B-QW te programmeren. Ik heb bijvoorbeeld een schoonmaakprogramma uitgekozen en gecheckt hoelang de robot kon stofzuigen vooraleer hij terugkeerde naar zijn laadstation. Toen ik gaan shoppen ben, heb ik gewoon ingesteld dat de robot moest rijden tijdens mijn afwezigheid. Bovendien ben je niet afgeleid door zijn geluid. Ik kan me wel voorstellen dat het gezoem storend kan zijn voor mensen die rustig telewerken…

En qua autonomie? Dankzij de lithium-ion-batterij maakt hij 90 minuten lang je vloer schoon vóór hij zelf naar zijn laadstation terugkeert. Wil je hem terug opstarten? Druk dan weer op de aan-knop.

Heeft deze robotstofzuiger nog andere voordelen?

Ja hoor! Heb je bijvoorbeeld veel tapijten liggen? Geen enkel probleem, de Floor-sensor verhoogt de zuigkracht automatisch van harde vloeren naar tapijten. En dankzij de hoekborstels mist de robot geen enkel stofje en maakt hij schoon in de moeilijk bereikbare plaatsen. Minpuntje: de robotstofzuiger blijft gekneld onder mijn radiotoren en hij rijdt helaas niet achteruit als hij klem zit. Maar ik heb er iets op gevonden, ik heb er een stoel voor geplaatst. Zo detecteert hij de poot van de stoel en verandert hij zijn traject.

Robotstofzuiger_trappen_Black+DeckerWist je dat deze robotstofzuiger ook over bots- en afgrondsensoren beschikt? Hij detecteert automatisch objecten en trappen, waardoor hij zijn route tijdig aanpast en geen meubels beschadigt of van de trap kan vallen. Ik nam de proef op de som en liet de BLACK + DECKER RVA425B-QW boven stofzuigen. En tot mijn grote verbazing maakte de robot rechtsomkeer bij de trap. Een echte genie!

En dan nu… de score!

Ik geef de BLACK + DECKER RVA425B-QW een welverdiende 8 op 10! Deze robotstofzuiger is ideaal voor je dagelijkse schoonmaakbeurt. Zo hoef je je huis niet grondig manueel te stofzuigen na een lange werkdag. Meer quality-time dus. Kortom, ik zou niet meer zonder kunnen. Dus als je een krachtige en doeltreffende robotstofzuiger zoekt, één raad, twijfel niet en ga ervoor!