Home    Thuis    Ik heb de Rowenta RO7676EA Silence Force Cyclonic voor jou getest

Ik heb de Rowenta RO7676EA Silence Force Cyclonic voor jou getest

door | dec 1, 2017 | Thuis

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om de zakloze sledestofzuiger Rowenta RO7676EA Silence Force Cyclonic te testen. De fabrikant verklaart dat deze cyclonische 4A-stofzuiger de ‘stilste ooit ontwikkeld’ is. Ik ben benieuwd om te ontdekken wat deze stofzuiger echt in zijn mars heeft. Ik heb hem meteen uit de doos gehaald en ben begonnen met de grote kuis. Mijn oordeel na het einde van de schoonmaakbeurt? Lees snel mijn verslag.

En dan nu… de test!

Wat mij als eerste aangenaam verraste was het gebruiksgemak van de Rowenta RO7676EA Silence Force Cyclonic. De verschillende onderdelen zijn makkelijk vast te klikken (bij andere stofzuigers heb ik al problemen ondervonden bij het vastklikken van de buis en de borstels). Andere voordelen: het handvat bovenaan de buis zorgt voor een goede grip en je kan ook op een eenvoudige manier de buislengte aanpassen.

Ik stond echt versteld hoe de Rowenta RO7676EA Silence Force Cyclonic soepel over de vloer gleed, dankzij de 2 achterste wielen aan beide kanten van de borstel.

En dat is niet alles: deze stofzuiger beschikt ook over een grote actieradius. Ik moest dus nauwelijks wisselen van stopcontact. Ik heb bijvoorbeeld mijn woonkamer en mijn hall gestofzuigd zonder de stekker uit te trekken. Echt super praktisch!

En hoe zit het met de zuigkracht? Wel, de Rowenta Silence Force leverde goede resultaten op. Je kan kiezen tussen 3 verschillende stofzuigmodi volgens de vloer-type dat je stofzuigt (parket, tapijt of voor een zeer vuil tapijt). Ik geef toe dat ik echt onder de indruk was van het resultaat op deze 3 oppervlaktes.

Met deze sledestofzuiger zijn er ook handige accessoires bijgeleverd.

Er zit bijvoorbeeld een parketborstel bij, een mini turbo-borstel (ideaal om je kortharige tapijten te stofzuigen), een zachte borstel voor je meubels en een kierenzuiger om je gordijnen en kussen mee te stofzuigen.

Tot hier heb ik er niets op aan te merken. Of toch bijna niets… Ik verwachtte dat de Rowenta RO7676EA Silence Force Cyclonic extreem stil zou zijn (dat is toch de grootste troef dat Rowenta naar voren brengt) en ik moet zeggen dat ik wel wat teleurgesteld ben op dat vlak.

Hij maakt inderdaad minder lawaai dan mijn huidige stofzuiger maar ik zou niet zeggen dat hij extreem stil is. Nog een ander minpuntje: het parkingsysteem is vrij wiebelig. Let dus op en wees voorzichtig als je de buis in het systeem vastklikt om het niet te forceren.

Mijn oordeel

In het algemeen ben ik zeer tevreden over de Rowenta RO7676EA Silence Force Cyclonic. Ik moet toegeven dat hij niet zo stil is zoals vermeld op de doos. Maar hij zorgt voor een comfortabele manier van schoonmaken, hij is geleverd met allerlei handige accessoires en… last but not least, hij is extreem krachtig en zorgt voor een uitzonderlijke stofopname, wat natuurlijk het belangrijkste is bij een stofzuiger.