Home    Thuis    SodaStream Spirit voor jou getest

SodaStream Spirit voor jou getest

door | jan 12, 2018 | In de keuken, Thuis

Bruisend water of frisdrank maken waar en wanneer je maar wil zonder dat je naar de winkel hoeft te lopen en met zware flessen te sleuren… Zalig toch? Wel, met het duurzame drankapparaat SodaStream Megapack Spirit maak je je eigen spuitwater of frisdrank met kraantjeswater in enkele seconden!

Iedereen weet dat het aanbevolen is om minstens 1,5 liter water te drinken per dag. Persoonlijk vind ik dat plat water maar weinig smaak heeft… daarom kies ik het liefst voor water met prik. Samen met mijn vriend nam ik de proef op de som en hebben we dit toestel een week getest. Onze eerste indruk en verdict? Lees er alles over hieronder!

Doosje, open u!

De SodaStream Megapack Spirit wordt geleverd met een bruiswaterapparaat, 2 grote flessen van 1 L, 1 kleine fles van 0,5 L, een koolzuurgascilinder goed voor max. 60 L bruisend water en de handleiding. Het toestel met minimalistisch design en hippe flessen passen zeker in elke keuken.

Enkele voordelen op een rij

Is frisdrank die je maakt met een SodaStream echt goedkoper dan de frisdrank die je koopt in de supermarkt? Tuurlijk! Ik heb zelf een berekening gemaakt en het klopt! Als ik de siroop, het gas en de aankoop van het toestel verreken heb je het wel snel terugverdiend. Het is bijna de helft goedkoper in mijn geval omdat we thuis veel spuitwater en frisdrank drinken.

Sodastream_doos

Ben je op dieet? Dat komt goed uit! De meeste mensen die enkele kilo’s willen afvallen, kiezen vaak voor bruisend water. Waarom? De gasbellen prikkelen de smaakpapillen. Het koolzuurgas in spuitwater veroorzaakt ook een chemische reactie in de mond. Het lichte prikkelende gevoel maakt de ervaring veel complexer dan het drinken van een gewoon glas plat water.

Wist je dat SodaStream ook gezonder is? Ze noemen zichzelf ‘een gezond alternatief voor frisdranken uit de fles’. Je drinkt namelijk geen hoge suikergehaltes en kunstmatige zoetmakers. Volgens SodaStream bevat zo’n frisdrank 40 % minder suikers dan een reguliere frisdrank. Twee vliegen in één klap!

En bovendien levert SodaStream een positieve bijdrage tot de vermindering van de CO2-voetafdruk: een perfect alternatief voor PET-flessen. De SodaStream-flessen worden namelijk steeds hergebruikt en gaan tot 5 jaar mee. Bovendien zijn de flessen BPA-vrij.

Hoe ga ik te werk met de SodaStream?

Eerst klik ik de gasfles achteraan de SodaStream vast. Dan vul ik mijn SodaStream-fles met kraantjeswater tot aan het streepje bovenaan en klik ik het makkelijk vooraan vast aan het apparaat dankzij het Snap & Lock-systeem. Ik kies mijn gewenste bruisniveau: van licht bruisend tot middelmatig bruisend of intens bruisend. Voor ieder wat wils! Mijn voorkeur gaat uit naar middelmatig bruisend, daarom druk ik 2 keer op de lichtgrijze knop bovenaan de SodaStream. Echt supereenvoudig! Wil je graag een smaakje toevoegen? Geen probleem! Voeg deze toe volgens de aanduiding in de maatdop en schud de fles lichtjes. Bovendien zijn de siroopjes ook beschikbaar in caloriearme versies en goed voor 7 à 9 liter bruisende drankjes.

En de reiniging?

De SodaStream-flessen die bij de Spirit horen mogen de vaatwasser niet in, maar iedere keer spoel ik de fles goed uit en laat ik ze drogen. En in de handleiding staat ook dat je je flessen met speciale tabletten mag reinigen.

De ultieme score

De SodaStream Spirit is inderdaad makkelijk en supersnel! Het mooie en snoerloze toestel doet precies wat het belooft: je maakt heerlijk bruisend water in een handomdraai. Ik vind het ook leuk dat je de hoeveelheid koolzuur kan regelen: van licht parelend tot sterk bruisend water. In mijn ogen een TOP-toestel!

Sodastream_spuitwater