Home    Thuis    De Brabantia Perfect Flow-strijkplank voor jou getest

De Brabantia Perfect Flow-strijkplank voor jou getest

door | apr 10, 2018 | Thuis

Brabantia_CMisschien heb je het  al meegemaakt: een natte strijkhoes en een kleine plas water naast je op de grond na het strijken. Tja, als je hoes te dun is en je toestel hard stoomt, kunnen er condensdruppels ontstaan en kom je voor vervelende verrassingen te staan. Met de Perfect Flow C-strijkplank en overtrek van Brabantia strijk je sneller en zonder druppels onder je strijkplank! Onze blogster Shana nam de proef op de som en testte dit toestel uit, benieuwd wat ze ervan vindt?

De strijkmand wacht op mij…

Ik open de verpakking en haal de mooie grote strijkplank eruit. Waw, dat is nu eens een professionele strijkplank en -hoes! Laten we er meteen aan beginnen.strijkplank

De strijkplank staat stevig op de grond dankzij de antislipdoppen aan de pootjes en ik kan het toestel makkelijk van hoogte verstellen van 75 tot 98 cm. Handig als mijn vriend ook eens strijkt. 😉 De plank beschikt over een solide houder om mijn stoomgenerator op te plaatsen en het heeft een zeer breed strijkblad om snel en comfortabel te strijken. De hemden van mijn vriend strijken is echt kinderspel, ik moet het kledingstuk veel minder op mijn plank verschuiven.

En de overtrek? Deze is voorzien van een 100 % katoenen hoes met een speciale veerkrachtige vilt- en schuimlaag van 2 mm zodat je strijkijzer soepeler glijdt. Nou en of!

Nu alles mooi gestreken is, is het tijd om mijn plank op te bergen! Ik plooi mijn plank om in één handomdraai en plaats deze tegen de muur. Opgeruimd staat netjes!

Mijn oordeel

BrabantiaMet de Perfect Flow-strijkplank en de overtrek van Brabantia verloopt mijn strijkbeurt nu vlotjes en comfortabeler. De stoom gaat niet meer door de strijkplankovertrek. Resultaat? Geen waterdruppels meer onder mijn plank en geen risico’s op roestplekken! Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan deze strijkplank maar daar krijg je wel je geld voor terug. Ik dacht dit nooit te zeggen maar… strijken wordt echt een plezier!