Home    Thuis    Test: de Miele Triflex HX1 Pro-steelstofzuiger

Test: de Miele Triflex HX1 Pro-steelstofzuiger

Ik ben een echte schoonmaakfreak en ik kan je verzekeren dat ik op vlak van steelstofzuigers heel veel afweet. Ik mocht al enkele modellen uittesten en mijn eerlijke mening geven. Daarom vind ik het zo spannend om deze Miele Triflex HX1 Pro enkele weken bij mij thuis te testen. Ik heb er zoveel goeds over gelezen: lange batterijduur, heel wendbaar, verlichte borstel … Benieuwd wat deze steelstofzuiger nog meer in zijn mars heeft? Ik zet voor jou alle voordelen op een rijtje.
Door Shana

door | 11 maart | Thuis

Handig opbouwconcept

De Miele Triflex HX1 Pro beschikt over een 3-in-1 design. Ik kan deze snoerloze steelstofzuiger op 3 manieren gebruiken.Bijvoorbeeld met de motor beneden als ik mijn vloer reinig, zodat het gewicht laag zit en mijn stofzuiger beter in mijn hand ligt. Of ik plaats de motor boven als ik in de hoogte wil stofzuigen, voor mijn plafond bijvoorbeeld. Dat zorgt natuurlijk voor een groter gebruikscomfort.       Ik kan ook enkel de verstelbare PowerUnit (zonder steel) gebruiken, als kruimeldief dus, zodat de stofzuiger flexibeler en heel eenvoudig te bedienen is. Zo kan ik snel kleine oppervlakken zoals mijn meubels en autostoelen schoonmaken.

En met de lange flexibele kierenzuigmond kan ik bij moeilijk bereikbare plekken zoals plinten, zonder dat ik mij hiervoor hoef te bukken.

Voor de beste schoonmaakresultaten

Dankzij de ultrabrede elektroborstel Multi Floor XXL reinig ik grondig grote oppervlakken in een recordtempo. De borstel past zich automatisch aan elk vloertype aan.

Het mondstuk van de borstel is ook verlicht, ideaal om bijvoorbeeld te zien waar het stof ligt onder mijn bed of om geen enkel kruimel te missen in mijn keuken. Keer op keer ziet mijn huis er piekfijn uit!Wat de autonomie betreft, ben ik meer dan tevreden. Met deze steelstofzuiger kan ik heel mijn huis schoonmaken zonder dat ik de batterij hoef op te laden. Op stand 1 gaat dit toestel zelfs 60 minuten lang mee. De Triflex Pro wordt bovendien geleverd met een tweede batterij, wat de autonomie verdubbelt tot maximum 120 minuten. Echt heel handig en ook de perfecte oplossing voor mensen met een groot huis! Goed om te weten: dankzij het extra batterijlaadstation kan ik beide batterijen tegelijk opladen.Ik ben ook te weten gekomen dat deze Miele-steelstofzuiger zeer geschikt is voor mensen met een stofallergie. De HEPA-filter garandeert dat 99,999% van alle allerkleinste microscopische stofdeeltjes worden opgenomen. Hierdoor dwarrelen ze niet in de lucht en hebben allergische mensen minder last van pollen en huisstof. Zalig, toch?

En na het stofzuigen?

Voor kleine pauzes of als de schoonmaak gedaan is, plaats ik mijn steelstofzuiger gewoon rechtop. Zo kan hij nooit omvallen. Let op, dat kan natuurlijk enkel als de motor onderaan geplaatst is. Ik kan hem ook zo opbergen in mijn kast of ik gebruik de handige wandoplader om zowel de drie accessoires als de stofzuiger heel eenvoudig tegen de wand op te bergen. Daardoor bespaar ik ruimte. Liever niet boren in de muur? Steek de kabel van de lader gewoon rechtstreeks in de batterij.

En om mijn stofzuiger leeg te maken moet ik het reservoir er manueel uithalen door het deksel lichtjes naar links te draaien. Zodra ik het reservoir in mijn handen heb, draai ik het deksel helemaal naar links, in de richting van het pijltje, en komt het onderste deel van het reservoir komt los. Het stof valt recht in mijn vuilnisbak. Heb je lange haren? Let er dan op dat je ook de borstel mooi schoonmaakt. Maar hoe? Er is zo een gleufje voorzien om makkelijk met een schaar het haar door te knippen en de borstel zo weer proper te maken. Dat is wel goed gevonden!

Het eindrapport

Ik moet eerlijk zijn dat ik hoge verwachtingen had bij deze test. In totaal heb ik al 4 verschillende steelstofzuigers kunnen testen en deze Miele Triflex HX1 Pro heeft volledig mijn hart gestolen! Ik vind echt dat deze steelstofzuiger even goed presteert als een gewone sledestofzuiger. Ik kan er geen kwaad over zeggen! Good job, Miele, ik ben alvast een grote fan.

Miele Triflex HX1 Pro

In hetzelfde thema

Samsung Jet 75 Turbo : de test

Samsung Jet 75 Turbo : de test

Stofzuigen terwijl ik de kabel van het ene naar het andere stopcontact moest verplaatsen, het is al vaak een frustratie geweest. Ik was dan ook heel blij toen ik te horen kreeg dat ik de draadloze Samsung Jet 75 Turbo-steelstofzuiger mocht uittesten. Ga je met mij mee...

Voor jou getest: de Rowenta X-Ô-sledestofzuiger

Voor jou getest: de Rowenta X-Ô-sledestofzuiger

Een revolutie in de wereld van de kleine elektrotoestellen: de Rowenta X-Ô is de eerste sledestofzuiger zonder snoer. Ik kon hem in avant-première uittesten. Zijn design is prachtig, maar presteert hij ook even goed als de meer traditionele sledestofzuigers? Dat heb...

De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

Blijf je gezellig thuis tijdens de paasvakantie of ga je op reis met de auto met héél het gezin en ben je bang dat de verveling zal toeslaan? Wij hebben enkele leuke verse ideeën in petto om de tijd te verdrijven. Jij en je kinderen zullen nog nooit zo’n topvakantie...