Home    Thuis    Test : de Shark Klik n’ Flip-stoomreiniger

Test : de Shark Klik n’ Flip-stoomreiniger

Ik kreeg de kans om de Shark Klik n’ Flip-stoomreiniger uit te proberen. Ik was wel nieuwsgierig naar dit apparaat want de vloer schoonmaken doe ik nog altijd met een emmer water, vloerzeep en een dweil. Benieuwd hoe de test is afgelopen? Ik vertel je er alles over!
Door Florence 

door | 14 augustus

De montering

In de doos vind ik de stoomreiniger in 3 stukken: de steel, de basisunit n de mondstuk. Gelukkig is alles snel en makkelijk te monteren. Gewoon even de steel in de basisunit steken. Aan de klik hoor je dat alles goed in elkaar zit. En de kop? Hetzelfde: die steek je onderin de basisunit. Hij is al voorzien van een dubbelzijdige microvezeldoek. In de doos zit ook nog een reservedoek. Handig!

Het apparaat is klaar voor de test. Of toch bijna. Er moet eerst nog water in het reservoir. Volgens de gebruiksaanwijzing gebruik ik best gedistilleerd water, dat verlengt de levensduur van mijn stoomreiniger. Maar ik gebruik ook al gedistilleerd water om te strijken, dus dat heb ik al in huis. Met de meegeleverde vulfles vul ik het reservoir dus met gedistilleerd water.

De test

Omdat de keuken volgens mij de plaats is waar de vloer het snelst vuil wordt, besluit ik om de Shark stoomreiniger daar uit te proberen. Eerst ga ik even met de stofzuiger over de vloer. Het duurt maar 30 seconden voordat de stoomreiniger is opgewarmd. Hij is dus nu al klaar voor gebruik. Op het lichaam van het apparaat kan ik kiezen tussen 3 stoomniveaus, afhankelijk van het type vloer dat ik schoonmaak: Low, Med of Hi. Voor de tegelvloer in mijn keuken kies ik de Hi-modus, ideaal voor een grondige reiniging van drukbelopen zones en om aangekoekt vuil te verwijderen.

Tijdens het schoonmaken merk ik dat vlekken vrij snel verdwijnen zonder dat ik al te veel moeite moet doen. Sommige zones zijn sneller schoon dan andere. En voor hardnekkiger vlekken is er de Steam Blast-technologie. Gewoon de kop omdraaien en de stoom komt rechtstreeks uit de buis. Zo kan ik de stoomstraal beter controleren en precies op het hardnekkigste vuil mikken. Soms moet ik een zone meermaals behandelen, maar dat stoort niet. De stoomreiniger is immers heel wendbaar en aangenaam in het gebruik.

Ik heb de Shark Klik n’ Flip ook uitgeprobeerd op een laminaatvloer. Daarvoor koos ik de Low-modus, zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. En ook hier deed de stoomreiniger precies wat hij moet doen. Na enkele minuten drogen zag mijn vloer er als nieuw uit.

De praktische kant

Nu ik de stoomreiniger Shark Klik n’ Flip heb uitgeprobeerd, wil ik het graag even hebben over zijn interessante trekjes. Het apparaat levert niet alleen mooie visuele prestaties, het maakt ook alles hygiënisch schoon. 99,9 % van de bacteriën op je vloer wordt vakkundig verwijderd. Dankzij het stoomsysteem hoef je ook geen chemische poetsproducten te gebruiken en het resultaat is even overtuigend.

In het begin stond ik wat sceptisch tegenover het snoer. Ik was ervan overtuigd dat dat vooral heel veel plaats zou innemen. Het is wel 8 meter lang, maar ik kan heel makkelijk de hele kamer schoonmaken en me verplaatsen zonder dat de kabel me hindert.

Na het schoonmaken hoef ik enkel op de knop te drukken en de kop opent zich zodat ik de gebruikte doek eraf kan halen. Ik hoef hem zelfs amper met mijn handen aan te raken. En nu? Naar de wasmand, want je kan de doeken gewoon in de machine wassen!

Getest en goedgekeurd

In het begin vond ik het wat vreemd om de vloer schoon te maken zonder schoonmaakmiddelen maar de resultaten van mijn Shark Klik n’ Flip-stoomreiniger hebben me dat snel doen vergeten. Mijn keukenvloer is in enkele minuten onberispelijk schoon  zonder dat ik me moe heb moeten maken. De max!

Shark S6003

In hetzelfde thema

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Video Killed The Radiostar? Na meer dan 100 jaar is onze good old radio nog altijd springlevend. Elk gezin heeft er wel een paar in huis en het aanbod aan toestellen met tal van interessante functies blijft ongemeen hoog. Maar hoe vind je in die wirwar de radio die...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

In stijl terug naar school, naar het werk of aan de work-out? Deze nieuwe premium hoofdtelefoons en oortjes staan je niet alleen beeldig, met hun glasheldere klank geven ze ook je intrinsieke motivatie vast en zeker een stevige boost.No more noise De draadloze...