Home    Thuis    De Samsung Galaxy Watch Active2 twee weken rond mijn pols

De Samsung Galaxy Watch Active2 twee weken rond mijn pols

Het is nat en koud buiten en het is soms moeilijk om de motivatie te vinden om mijn warme zetel uit te komen en te gaan sporten. Daarom vond ik het eens tijd om de Samsung Galaxy Watch Active2 te testen. Ik heb echt alles uit deze prachtige smartwatch gehaald en alle functies eens uitgeprobeerd. Benieuwd naar mijn volledige verslag?

Door Shana

door | 18 oktober | Thuis, Thuis

De unboxing

Het eerste wat ik deed bij het openen van de doos? De bandjes rond de Samsung-smartwatch vastklikken en hem rond mijn pols vastmaken. De Galaxy Watch Active2 bestaat ook in 2 formaten. Ik heb een 40 mm model uitgetest maar je kan ook voor 44 mm kiezen. En qua afwerking? Wel die ziet er knap uit: een nauwelijks zichtbare rand en het kader is gemaakt in lichtgewicht aluminium. Bovendien past de look van de horloge perfect bij mijn dagelijkse outfits.

Mijn eerste indruk

De Galaxy Watch-app is zeer gebruiksvriendelijk en zowel compatibel met Galaxy- als niet Galaxy-smartphones. In slechts één minuutje was mijn smartwatch gesynchroniseerd met mijn smartphone. Alle stappen om de app in te stellen worden duidelijk uitgelegd, het was echt easy peasy! Ik moest enkel nog bluetooth op mijn smartphone activeren en verbinden met de Watch Active2. Goed om te weten: met de app kan je ook je horloge instellen zoals je dat wenst, van het geluid tot de helderheid.

Op het scherm van deze smartwatch lees ik mijn sms’jes, mijn inkomende mails en mijn social media notificaties en last but not least… ik kan ook bellen en opnemen, zolang mijn gsm in de buurt ligt. Echt héél praktisch! Als ik wil weten hoeveel calorieën ik heb verbrand of hoeveel kilometers ik heb afgelegd, swipe ik gewoon naar rechts.Heb je ook een zittende job? Dan is de Watch Active2 wel iets voor jou. Toen ik deze smartwatch een uurtje aanhad verscheen er op het scherm ‘Probeer op te staan’ of ‘Tijd om te gaan bewegen’. Als ik dan even naar het toilet ging of wat water ging halen, kwam er een mannetje op de smartwatch tevoorschijn met de boodschap: ‘Geweldig, blijf lekker actief bezig’. Dat is een leuke manier om ervoor te zorgen dat je elke dag genoeg beweegt.

Mijn nieuwe sportbuddy

Met de Samsung Galaxy Watch Active2 kan ik kiezen tussen verschillende sportactiviteiten: rennen, fietsen, zwemmen, opdrukken, pilates… Op het kleurrijke scherm zie ik telkens welke inspanningen er van mij verwacht worden en ik mag natuurlijk de activiteit beëindigen wanneer ik dat wil. Zo’n sportsessies hebben mij echt geholpen om mij fitter te voelen.

Deze smartwatch is waterdicht en doorstaat een onderdompeling tot 50 meter. Je mag hem dus aanhouden als je doucht en ook gebruiken om baantjes te trekken en je zwemtrainingen op te volgen. Perfect voor waterratten!Leuk weetje: toen ik mijn lakens aan het verschonen was en ook bij het poetsen, kreeg ik een melding op het scherm ‘Training starten?’. Ik vond het best wel grappig! Ook al had ik die dag niet gesport, schoonmaken bleek toch een intensieve bezigheid te zijn, dat gaf mij een boost. 😉

Een gezond lichaam

Blijf gezond van lichaam en geest met een smartwatch die daarop let. Gebruik bijvoorbeeld de stresstracker om je stressniveau te monitoren als je je gespannen voelt of volg de geleide ademhalingsoefeningen om weer tot rust te komen.

Wist je dat het gebogen design naadloos aansluit om je pols en 8 fotodiodes heeft aan de achterzijde? Zo houdt de Watch Active2 mijn hartslag in de gaten en geeft mij een melding als die boven of onder het normale niveau komt.

En ik kan ook grafieken bekijken van de metingen van de vorige week. Zo kan ik de verschillende gegevens met elkaar vergelijken!

Personaliseer je smartwatch

Als ik bijvoorbeeld mijn beginscherm wil pimpen, doe ik de Galaxy Watch-app open en druk ik onderaan op ‘Ontdekken’, zie ik welke wijzerplaten Samsung in de aanbieding heeft om mijn smartwatch te personaliseren. Ik heb bijvoorbeeld voor bloemen met een zwarte achtergrond gekozen zodat deze mooi zou aansluiten met mijn bandje. Ik vind het wel spijtig dat er meer mannelijke wijzerplaten bestaan. Ik heb toch even moeten zoeken vooraleer ik een girly achtergrond vond.

En nu de score *tromgeroffel*

De Watch Active2 heeft mij zeer goed geholpen om aan mijn 10.000 stappen per dag te komen. Een extra duwtje in de rug is altijd mooi meegenomen! Deze Samsung-smartwatch met batterijduur van 2 dagen verdient voor mij een knappe 8 op 10. Ze focust zich op allerlei sportactiviteiten en zorgt ook voor een betere gezondheid. Kortom, een goede coach om je beter te voelen in je vel en wat meer te bewegen.

Samsung Galaxy Watch Active 2

In hetzelfde thema

De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

De nodige bezigheid tijdens de paasvakantie

Blijf je gezellig thuis tijdens de paasvakantie of ga je op reis met de auto met héél het gezin en ben je bang dat de verveling zal toeslaan? Wij hebben enkele leuke verse ideeën in petto om de tijd te verdrijven. Jij en je kinderen zullen nog nooit zo’n topvakantie...

Voor jou getest: de Rowenta X-Ô-sledestofzuiger

Voor jou getest: de Rowenta X-Ô-sledestofzuiger

Een revolutie in de wereld van de kleine elektrotoestellen: de Rowenta X-Ô is de eerste sledestofzuiger zonder snoer. Ik kon hem in avant-première uittesten. Zijn design is prachtig, maar presteert hij ook even goed als de meer traditionele sledestofzuigers? Dat heb...