Home    Thuis    Samsung Jet 75 Turbo : de test

Samsung Jet 75 Turbo : de test

Stofzuigen terwijl ik de kabel van het ene naar het andere stopcontact moest verplaatsen, het is al vaak een frustratie geweest. Ik was dan ook heel blij toen ik te horen kreeg dat ik de draadloze Samsung Jet 75 Turbo-steelstofzuiger mocht uittesten. Ga je met mij mee op jacht naar stof?

Door Timo

door | 4 april | Thuis

Eerste kennismaking

Ik open de doos (het valt mij op dat die redelijk licht is) en zie meteen de belangrijkste stukken van de draadloze Samsung Jet 75 Turbo: de standaardzuigkop, de zuigbuis, het handvat met de bedieningsknoppen en stofopvangbak, de batterij + lader en de handleiding.

In het tweede compartiment ontdek ik heel wat accessoires. Zo krijg je (afhankelijk van het serienummer) ook een combinatieopzetstuk met borstel, een opzetstuk voor kieren en plinten, een wandbevestiging, een minimotoropzetstuk, een borstel met turboactie en een flexibel opzetstuk meegeleverd. Mijn eerste gedachte: met al die stofzuigerstukken wordt het zeer eenvoudig om het huis stofvrij te krijgen.

Gevoel en gebruiksgemak

Na een volledige oplaadbeurt, de lampjes laten me dat weten, ben ik helemaal klaar voor een eerste test. Het valt me meteen op: de Samsung Jet 75 Turbo heeft een goede handgreep, weegt niet te veel en is heel manoeuvreerbaar. En hij start automatisch op middelmatige kracht. Met een simpele druk op de ‘-‘ of ‘+’-knop op het digitale display verander je heel gemakkelijk de zuigkracht naar ‘MIN of ‘MAX’.

Deze draadloze Samsung-steelstofzuiger met zijn Digital Inverter Motor heeft een maximale zuigkracht van 200 AirWatt. Ik merkte echter snel op dat je de ‘MID of ‘MAX-modus eigenlijk alleen nodig voor stof dat wat hardnekkiger is en zich niet meteen gewonnen wil geven. Voor de houten vloer in mijn slaapkamer selecteerde ik de minst krachtige modus; na een halfuurtje was die volledig stofvrij.

Bovendien kon ik dankzij de redelijk dunne steelbuis gemakkelijk onder de kasten stofzuigen. Ik verplaatste even de kasten om zeker te zijn dat al het stof verdwenen was, dat was tot mijn grote tevredenheid effectief het geval.

Geluid en autonomie

De Samsung Jet 75 Turbo maakt minder geluid dan de steelstofzuiger die ik in huis heb en de autonomie is ook goed. In de ‘MIN’-modus gaat de steelstofzuiger ongeveer een uur mee, wat zeker handig is om een paar kamers in het huis stofvrij te krijgen. Als je overschakelt naar een krachtigere modus vermindert de autonomie natuurlijk.

Het plooibare opzetstuk: heel handig

Een grote troef van deze Samsung-steelstofzuiger is het plooibare opzetstuk, waarmee ik heel gemakkelijk bijvoorbeeld spinnenwebben kan weghalen boven de gordijnen of langs de radiator. Het item kan je verbinden met het combinatieopzetstuk en met het stuk voor kieren en plinten, die trouwens allebei uitschuifbaar zijn. Net als alle andere stofzuigerstukken is dit element heel eenvoudig op de stofzuiger te zetten en eraf te halen.

Van de opvangbak naar de vuilbak

Eenmaal alle vuiltjes opgezogen zijn en het huis weer stofvrij is, is het reservoir van de Samsung Jet 75 Turbo afhalen kinderspel. Het stof mik ik in de vuilbak. En de filter, die was ik even onder de kraan. Zo is de stofzuiger spik en span voor de volgende stofzuigerbeurt.

Conclusie

De draadloze Samsung Jet 75 Turbo-steelstofzuiger is meer dan geslaagd voor zijn test! Met zijn vele accessoires en krachtige zuigkracht is hij ideaal voor een grondige schoonmaakbeurt in alle hoeken van de kamer. Bedankt Samsung voor de eenvoudige, efficiënte en gemoedelijke kuis!

 

Samsung Jet 75 Turbo

In hetzelfde thema

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!Knap design in 3 formaten Heel benieuwd, haal ik de drie...

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Product- en reisfotografie, maar ook video's voor cinema en sociale media zijn mijn passie. Ik was dus in de wolken toen ik de Canon EOS R6-kit en de RF 24-105mm F4-7.1-lens mocht uittesten. Zelf werk ik vooral met fototoestellen van Sony, dus het was een uitdaging om...