Home    Thuis    Test: SteamOne Unilys verticale ontkreuker

Test: SteamOne Unilys verticale ontkreuker

door | jul 22, 2016 | Schoonheid & Welzijn, Thuis

Je wil naar het werk vertrekken maar je kantooroutfit blijkt vol kreukels uit de kast te komen. Wat nu gedaan? Snel-snel het strijkijzer tevoorschijn halen en wachten tot het op temperatuur is… Klinkt dit je bekend in de oren? Met een verticale ontkreuker is dit verleden tijd. Na amper 2 minuten is het toestel klaar voor gebruik!

Wat is een verticale ontkreuker precies?
Hoe werkt het?
Het eerste gebruik
Voor welke kledingstukken?
De accessoires
Gedaan met ontkreuken?
Vervangt de ontkreuker mijn stoomstrijkijzer ?
De pluspunten
De minpunten
Conclusie?

Wat is een verticale ontkreuker precies?


We beginnen bij het begin. Zoals de naam het zegt, kan je hiermee je kledij ontkreuken… maar dan verticaal. En zelfs in een recordtijd!

Voor jou getest: de SteamOne Unilys

Wat zit er in de doos: de verschillende elementen om het toestel ineen te zetten, zoals een slang, een kapstok en enkele accessoires. Je ziet onmiddellijk dat het een kwalitatief toestel is: het weegt tamelijk veel en de afwerking is zeer verzorgd.

Er zit ook een beknopte handleiding in de doos. Geen ingewikkelde toestanden, maar duidelijke tekeningen die uitleggen hoe je het toestel in elkaar moet steken. Het kost me amper 10 minuten en het toestel is klaar voor gebruik.

Hoe werkt het?

De SteamOne Unilys heeft een waterreservoir van 1,6 liter. Opgelet, gebruik enkel kraantjeswater zodat je het toestel niet beschadigt.

Je vult het reservoir met water, je drukt op de knop en je wacht 2 minuten totdat het water opgewarmd is. Meer hoef je niet te doen.

Het eerste gebruik


défroisseur_01Ik gebruik het toestel voor het eerst en het is toch wat wennen om te werken met de stoomarm : het kledingstuk hangt omhoog op de kapstok en ik ben bang om me te verbranden aan de stoom. Gelukkig is er een handschoen bijgeleverd want de stoom komt continu uit de stoomkop. Na enkele minuten heb ik het onder de knie en ben ik vertrokken.

Ik kan kiezen uit 2 verschillende vermogens: 800 W en 2000 W, afhankelijk van het soort stof.

Voor welke kledingstukken?


Ik kan de SteamOne gebruiken voor alle soorten stof: katoen, wol, synthetisch, zijde, linnen,… Als dat geen voordeel is!

Bovendien is hij geschikt voor alle types kleding. De kapstok heeft nl. 2 delen :

 • Een deel om vesten, T-shirts en andere kleding met mouwen op te hangen
 • Een deel om broeken, jurken en shorts op te hangen en vast te maken

De accessoires


DSC_01693 accessoires krijg ik bij deze SteamOne Unilys :

 • Een handschoen om mij niet te verbranden
 • Een borsteltje voor de mouwen
 • Een miniplankje

Het is natuurlijk een kwestie van gewoonte, maar ik vind het miniplankje zeer handig, bv. om de kraag van een hemd mooi recht te zetten.

Gedaan met ontkreuken?

Opgeruimd staat netjes. De stoomarm is inschuifbaar en kan ik in zijn oorspronkelijke stand zetten zodat hij niet te veel plaats in de hoogte inneemt.

Ook handig zijn de wieltjes. Ik kan de SteamOne eenvoudig naar zijn opbergplaats rollen, want zoals gezegd is het toestel eerder aan de zware kant.

Wat de stabiliteit betreft: volgens de fabrikant is het een zeer stabiel toestel. Maar mijn ervaring leert me dat de basis toch wat wankelt als ik het kledingstuk te veel beweeg.

Vervangt de ontkreuker mijn stoomstrijkijzer ?


Natuurlijk niet. Een ontkreuker gebruik je om kreuken te verwijderen uit kledingstukken die al gestreken werden of die je al gedragen hebt. Het zou bovendien veel te lang duren om een volledig gekreukt hemd dat recht uit de droogkast komt, te strijken met een ontkreuker. Niet doen dus.

De pluspunten

 • DSC_0163Klaar voor gebruik na 2 minuten
 • Makkelijk om mee te werken
 • Geen strijkplank nodig
 • Makkelijk op te bergen
 • Kwalitatief toestel

De minpunten

 • Is geen vervangtoestel voor de stoomgenerator
 • Niet 100% stabiel

Conclusie?


Aan te raden om kledingstukken snel te ontkreuken zonder je stoomstrijkijzer boven te halen. Makkelijk ineen te zetten en op te bergen, zelfs makkelijker dan een strijkplank. In amper 2 minuten ziet je kledingstuk er netjes gestreken uit. Overtuigd?