Home    Thuis    Voor jou getest: de TeH-theemachine

Voor jou getest: de TeH-theemachine

door | okt 9, 2017 | In de keuken, Thuis

Enkele weken geleden hebben we de gelegenheid gehad om op kantoor een theemachine uit te testen. De TeH van TConcept. Haar troeven? Ze beschikt over een echte infusieruimte net als in een theepot. Bovendien berekent ze automatisch de tijd en de temperatuur van de infusie voor een perfect kopje thee. Maar wat heeft ze nog in haar mars? We leveren je alle geheimpjes over de TeH-machine!

Wie vond TConcept uit?

TConcept is gevestigd in Wallonië. Deze plaatselijke onderneming werd gesticht door Luc Van Belleghem, de enige echte theemeester van TConcept. Hij koos de theesmaken zelf uit en gaf ze elk een naam. Zijn doel? Een theemachine uitvinden die je thee vakkundig bereidt om zowel theeliefhebbers als neofieten te bekoren. Daarom kostte het hem 12 jaar vooraleer de TeH-machine het licht zag.

Fijn om weten dat het om een lokaal project gaat: de capsules worden geproduceerd in België en de machine wordt gemaakt in Frankrijk. TConcept wil ook haar “duurzame productie” in de kijker zetten: de capsules zijn niet enkel lokaal geproduceerd, ze zijn ook recycleerbaar. De bedoeling is om op lange termijn het concept te verbeteren om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Geniaal toch?

En hoe ziet de TeH-theemachine eruit?

De TeH-theemachine wordt geleverd met een ‘Welcome Pack’ dat een selectie van 9 theesoorten bevat, 2 onderhoudscapsules, een tas met dubbele wand, een folder met uitleg en de handleiding.

De machine op zich is tamelijk breed. Het is misschien niet ideaal als je over een klein aanrecht beschikt. Daarentegen is ze dun en haar design is heel minimalistisch: behalve de aan- en uitknop aan de achterkant is er geen enkele andere knop zichtbaar. Ze is dus elegant maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft enkel de taal te veranderen door een kleine knop in te drukken met een paperclip. Verder hoef je niets anders in te stellen. Praktisch!

Eenvoudig gebruik

Aan de buitenkant is er niets op aan te merken maar hoe werk je ermee? Wel, het is heel eenvoudig. Zodra je de machine aanzet, lees je « Goeiedag » op haar ledscherm. En daarna? Haal het dekseltje van de capsule, laat het bovenaan in de machine glijden, doe het luikje toe en TeH doet de rest. De machine past zelf de tijd en de temperatuur van de infusie aan volgens de gekozen capsule, dat lees je ook makkelijk af op het ledscherm. Terwijl je de machine haar werk laat doen, kan je evengoed het ontbijt klaarmaken of een mailtje sturen. En als je gedaan hebt, is je thee klaar. Leuk weetje: de TeH-capsule is doorschijnend, zo zie je de theebladjes en ruik je de aroma’s als je het deksel eraf haalt. We hebben er al zin in! Wat het geluid betreft, is deze machine gelijkaardig aan een traditionele koffiemachine: ze maakt een beetje lawaai maar het is niet storend. Als je thee klaar is, hoor je een piepsignaal en wenst TeH je een goede degustatie. Geniet ervan!

En het onderhoud dan? Ook heel simpel! De handleiding raadt je aan om je toestel om de 50 capsules te reinigen. En mocht je het vergeten, herinnert de machine je er aan.

Een ruim thee-assortiment

Zoals eerder uitgelegd heeft Luc, de theemester, zelf alle theesoorten van het merk geselecteerd en benoemd. Er bestaan 4 verschillende theefamilies:

  • Groene thee
  • Zwarte thee
  • De infusie
  • De discovery (een witte en blauwe thee)

Een pluspuntje voor de leken en de twijfelaars: je ontvangt een catalogus met een woordje uitleg over elke thee en een schema met de verschillende theesoorten, hun smaak en hun theïnegehalte. Gesuikerd, gekruid, licht of intens, voor ieder wat wils!

En wat geeft het qua smaak? Niet te vergelijken met thee in zakjes. De kwaliteit is zelfs beter dan een goede losse thee! Heb je vaak (zoals wij) de gewoonte om je theezakje te vergeten? De TeH bereidt je thee vakkundig. Vanaf nu krijg je enkel een smaakvolle geïnfuseerde thee voorgeschoteld.

Onze favoriete smaken? De « Rooibos Pâtissier », de « Miss Coco Chaï » en de « Dandy Earl Grey ». Maar  ze zijn wel allemaal de moeite waard!

Ons verdict

Wat is ons oordeel na enkele tests? Wel, we zijn aangenaam verrast. Ook al is het een investering. Maar het resultaat mag er zijn: een overheerlijke thee, een perfect functionerende machine met een elegant design… Een kopje thee is een lekker drankje en ook goed voor je gezondheid als ze juist bereid is, en daar staat TeH garant voor!

Zo, alles is gezegd! Oh ja, dit nog: als je een theeliefhebber bent, ben je bij TeH aan het juiste adres. Laat het je smaken!

Zin om een kopje thee te drinken? Ontdek de demo’s van de TeH-theemachine.