Test van de One Pet Care van Nilfisk, de stofzuiger/dierenvriend.

De One Pet Care van Nilfisk is een stofzuiger die speciaal ontworpen is voor kleine woningen met huisdieren. Hij belooft een optimale wendbaarheid en superprestaties bij het opzuigen van haren. Zullen we het samen testen? Hier gaan we!
DoorJeanne Poma

door | 1 maart | Thuis

Uitpakken van de Nilfisk One Pet Care

Nilfisk

In de doos vind ik de behuizing van de stofzuiger, compact en elegant, een zuigslang, een telescoopbuis en 3 borstels: 1 voor tegels, 1 voor tegels en tapijten en 1 voor stoffen. Er zitten ook hulpstukken opgeborgen in de behuizing van de stofzuiger: een zachte zuigmond, een zak, een filter en 2 kleine borstels.

Dankzij de zeer intuïtieve gebruikershandleiding met tekeningen, lukt het mij om de stofzuiger in twee minuten in elkaar zetten. Het is heel eenvoudig – top!

Nilfisk

De Nilfisk One Pet Care is compact

De One Pet Care van Nilfisk heeft een riem aan de bovenkant waarmee je hem in een kast kunt ophangen. Ik wikkel de slang om de stofzuiger en kan de steel naar keuze verticaal of horizontaal vastklikken.

De stofzuiger is handig en compact, een echte aanwinst als je dieren hebt. Je bergt hem op in een klein hoekje en haalt hem zó weer tevoorschijn: na een uitstapje met je Duitse herder in de kofferbak of na een dutje van de poes op de sofa.

Een gebruiksvriendelijke stofzuiger

Er was ons bedieningscomfort beloofd, en we zijn niet teleurgesteld! De greep ligt goed in de hand en alle elementen schuiven gemakkelijk in elkaar. Het vergrendelingssysteem is praktisch en heeft een duidelijk hoorbare klik.

Van zodra ik mijn flat begin te stofzuigen, valt de stille beweging van de stofzuigerbehuizing me op. Dat komt doordat de banden van rubber zijn en de zwenkwielen zijn uitgerust met schokdempers.

Nilfisk

Een krachtige stofzuiger

Ik gebruik de One Pet Care stofzuiger om harde vloeren en tapijten, maar ook meubels en trappen schoon te maken. Dankzij de kleine borstels, die altijd in de stofzuiger opgeborgen zitten, ontsnapt er geen stofje. De mini-turboborstel is perfect om dierenharen op te zuigen van sofa’s.

De Nilfisk One Pet Care is uitgerust met een knop om het vermogen aan te passen. In de maximumstand toont hij al zijn kracht en hoeft hij niet onder te doen voor een grotere stofzuiger: zo kan ik mijn schoonmaaktijd aanzienlijk inkorten. De snelheid verhogen voor een specifieke schoonmaakklus blijkt erg nuttig te zijn.

Nilfisk

Een filtersysteem voor schonere lucht

Een belangrijke troef, vooral als je klein woont, is de HEPA 14-filter van de Nilfisk One Pet Care. Hij garandeert schone uitlaatlucht tijdens het schoonmaken – ideaal voor allergielijders of mensen die gevoelig zijn voor fijne stofdeeltjes.

De stofzuiger wordt geleverd met filters om nare geurtjes tegen te gaan. Wanneer de stofzak vol is, gaat er een lampje branden. Schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig.

Nilfisk

Het verdict?

Een foutloos parcours voor de Nilfisk One Pet Care!

Wat we leuk vinden:

  • een compacte stofzuiger, zeer gebruiksvriendelijk;
  • de parketborstel, die harde vloeren beschermt tegen krassen;
  • de HEPA 14-filter, die geschikt is voor mensen met allergieën;
  • zijn hoge zuigkracht en geweldige prestaties.

Wat we minder leuk vinden:

  • Het gewicht van 8,5 kilo is redelijk zwaar bij het opbergen, maar nog steeds goed te hanteren.
Nilfisk

Nilfisk One pet care

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Dit is het moment om nog eens echt werk te maken van je goede voornemens! Ben je vast van plan om opnieuw een pak fitter en gezonder door het leven te gaan? Meer en gerichter bewegen, bewuster en evenwichtiger eten en eventueel ook je bloedsomloop actief stimuleren:...

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...