Home    Thuis    Voor jou getest: AEG RX9|X 3D Vision

Voor jou getest: AEG RX9|X 3D Vision

door | dec 22, 2017 | Thuis

Nieuwkomer in de wereld van de robotstofzuigers: de AEG RX9| X 3D Vision. En ik mag hem voor jou testen. Ik kan je al verklappen: veel heb ik zelf niet moeten doen. Benieuwd hoe deze stofzuiger werkt en wat ik ervan vind? Je ontdekt het hier!

Welcome home ‘Roxy’

Iedereen geeft zijn robotstofzuiger een naam: Julien, Roger, Blacky… je kan het zo gek niet bedenken. Omdat de AEG RX9|X 3D Vision een vervelende, dagelijkse karwei van mij overneemt, wil ik gerust meedoen met deze trend. Ik noem hem ‘Roxy’.

Ik haal Roxy uit zijn verpakking en merk meteen de fluwelen tas waarin hij opgeborgen zit. Verder krijg je een een handleiding, 2 zijborstels, een lader en een laadstation (anders kan je er weinig mee aanvangen :)) Wat me vooral opvalt: deze robotstofzuiger is licht en heeft een 3-hoekige vorm. Totaal anders dan zijn ronde soortgenoten. Zelfs de doos is mooi. Het oog wil wat, maar zijn de resultaten even knap? Let’s check.

Run Roxy run!

Even de handleiding doornemen terwijl Roxy aan het opladen is op zijn basisstation. Ik plaats eerst zoals gevraagd één van de twee zijborstels op het apparaat. Een rood lampje geeft aan dat de RX9 aan het opladen is.

Na ongeveer 2 uur kan ik, of beter gezegd, kan hij aan de slag. Het witte lampje brandt en het enige wat ik hoef te doen, is op de knop ‘Afspelen/Pauzeren’ drukken. Daar gaat Roxy!

App RX9

Ik wil graag weten wat Roxy meer te bieden heeft dan een andere robotstofzuiger. De app lijkt wel interessant. Ik installeer de RX9-applicatie op mijn smartphone en maak een account aan. Het wifilampje brandt: Roxy en mijn smartphone zijn verbonden. Vanaf nu bepaal ik wanneer de AEG RX9|X 3D Vision met de reiniging start. Ik stel de dag en de tijd in: elke werkdag van 16u30 tot 17u. Zo is mijn leefruimte proper wanneer ik thuiskom. Maar je kan hem ook onmiddellijk aan het werk zetten. De app op mijn smartphone is vooral handig om hem vanop afstand in werking te zetten.

Voor verschillende vloertypes

Tapijt, parket, tegels… de AEG RX9|X 3D Vision pakt alle soorten vloer aan. Volgens de handleiding kan hij bijna elk tapijt tot 2 cm hoog de baas. Bij mij liggen beneden tegels en boven laminaat. Wil je twee verdiepen reinigen, dan kan je een extra laadstation kopen en op beide verdiepen ééntje zetten. Roxy rijdt vlot van de ene slaapkamer naar de andere. Komt hij een nachtkastje of een wasmand tegen, dan keert hij meteen terug. En extra pluspunt: hij valt niet van de trap.

Flink zo!

Roxy doet al een paar dagen zijn uiterste best om het me zo makkelijk mogelijk te maken:

  • Deze RX9-robotstofzuiger verwijdert het stof onder bed zodat ik me niet hoef te bukken.
  • Hij keert na elke reinigingsbeurt zelf terug naar zijn laadstation.
  • Roxy ontwijkt obstakels. Hij botst niet tegen de muur of meubels vóór hij zich draait, maar is slim genoeg om eerst te draaien en een andere weg te nemen.
  • Hij vergeet geen enkel pluisje, ook niet in de hoeken.
  • Tijd om het stofreservoir te ledigen? Dan licht het pictogram op. Gewoon op de bruine knop drukken om het reservoir eraf te halen en het boven de vuilniszak houden. Geen gedoe, alles loopt op wieltjes.

Of ik tevreden ben?

Zeker! Ik heb een heel zelfstandige robotstofzuiger die het hele huis reinigt zonder van de trap te vallen én vooral zonder te morren. Hij ontwijkt mijn meubels goed en onder mijn bed ligt geen enkel stofje meer. Top!  Wat ik het fijnste vind aan de AEG RX9|X 3D Vision de RX-9 van AEG? Ik bedien hem via mijn smartphone wanneer ik niet thuis ben. Roxy is zeker niet goedkoop, maar hij is een prima investering voor wie graag in een proper huis leeft, zonder zelf te moeten stofzuigen.

Tip: je mag hem gerust een ander koosnaampje geven, hij blijft zijn job doen! 🙂