Home    Thuis    Voor jou getest: de AEG L9FEB96CB-wasmachine

Voor jou getest: de AEG L9FEB96CB-wasmachine

Wollen, katoenen en synthetische kledij, beddengoed, handdoeken… De AEG L9FEB96CB-wasmachine belooft al je wasgoed zorgvuldig te behandelen. Maar is dat ook zo? Ik mocht ze twee weken testen en geef je mijn mening over deze knappe wasmachine!

Door Mélissa

door | 26 juli | Thuis

Levering en handleiding

AEG SoftWater

De vriendelijke installateurs van AEG leveren de wasmachine op de eerste verdieping en sluiten ze aan. En dan is het mijn beurt om in actie te schieten, want mijn wasmand is overvol 🙃 Ik neem eerst en vooral de handleiding door. Er is ook een mooi boekje van AEG bijgeleverd met interessante info: welk programma je best kiest, hoe je je machine moet beladen, hoeveel pods je best gebruikt, etc. Ik neem het even door want sommige weetjes zijn interessant, bijvoorbeeld: welk type wasmiddel je best gebruikt voor welk type was.

SoftWater-technologie

Een van de troeven van de AEG L9FEB96CB is haar SoftWater-technologie. Maar wat is dat eigenlijk? In kraantjeswater zitten mineralen die kledingstukken aantast, denk maar aan de kleur van je kledij of de zachtheid. Deze AEG-wasmachine zorgt ervoor dat het water in de trommel van topkwaliteit is, zelfs bij lage temperaturen van 30 graden. Ik merk het verschil natuurlijk niet na een paar wasbeurten, maar ik hou van mijn kledij en dit is dus zeker een pluspunt.

Hoeveel wasmiddel moet ik gebruiken?

AEG Softwater

Een vraag die ik me geregeld stel: heb ik nu teveel of te weinig wasproduct en wasverzachter in het vulbakje gegoten? Deze wasmachine maakt het me makkelijk: ze weegt de lading en past het programma en de wastijd aan. Top, want zo bespaar ik op lange termijn op mijn water- en energierekening. Bovendien is het beter voor mijn kledij om de exacte hoeveelheid wasmiddel te gebruiken bij elke cyclus.

Ik gebruik het liefst pods voor mijn gekleurde wasgoed. Gewoon 1 of 2 pods (afhankelijk van hoe vuil mijn wasgoed is) in de trommel doen en laden maar. Easy!

AEG Softwater

Handige programma’s

AEG Softwater

Ik heb mijn wasgoed mooi gesorteerd volgens kleur en type stof (ik heb de neiging om alles in één wasmand te gooien). Daarna kies ik het gewenste programma. Voor katoenen kledingstukken heb ik de keuze uit twee programma’s: Katoen of Eco 40-60. Ik kies nu voor Eco 40-60, de cyclus duurt wat langer, zo’n 3u30, maar bij alle energiezuinige programma’s is dit het geval.

Voor witte sweathers, T-shirts en wit ondergoed gebruik ik het Katoen-programma. Ook voor mijn wollen wasgoed is er een programma, dat vind ik een echte troef. Mijn wollen kledij komt perfect gewassen uit de machine. Voor kledij die ik gewoon even wil opfrissen is er een programma van zo’n 25 min. Deze AEG L9FEB96CB beschikt ook over een programma MyWash 49min om gemengd wasgoed op minder dan 1 uur tijd te wassen.

Ik schakel steeds het speciale stoomprogramma in zodat mijn kledij minder verkreukt uit de wasmachine komt en ik dus minder hoef te strijken. Top!

En mijn donsdekens en dekbedden die krijgen ook een flinke wasbeurt met mijn tijdelijke aanwinst want ik beschik over een grote capaciteit van 9 kg 😀

’s Nachts een cyclus starten? Een goed idee!

AEG Softwater

Deze AEG L9FEB96CB SoftWater-wasmachine is geruisloos, een groot verschil met mijn wasmachine. Ook al zit ik beneden, toch hoor ik de trommel regelmatig draaien, dit is hier helemaal niet het geval. Perfect ook om ’s nachts een cyclus te laten starten. Dat doe ik via de startuitstelfunctie: ik programmeer het tijdstip waarop de cyclus mag starten. En de dag nadien is mijn kledij weer proper.

Conclusie

AEG Softwater

Mijn volgende wasmachine wordt er eentje met automatische dosering van het wasmiddel. Het lijkt me superhandig om altijd de exacte hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. De andere troeven van deze AEG L9FEB96CB zet ik hieronder even op een rijtje:

 • Grote capaciteit tot 9 kg
 • SoftWater-technologie om de kleuren en zachtheid van kledij te beschermen
 • Even goede wasresultaten op lage temperatuur van 30°
 • Stoomprogramma om minder te hoeven strijken
 • Energiezuinig programma
 • Programma voor wollen kledij
 • Programma om je gemengd wasgoed in minder dan een uur te wassen
 • Zeer stille werking, je hoort ze niet!
 • Startuitstel om de cyclus te laten starten op een gewenst tijdstip
 • Geluidssignaal op het einde van de cyclus, zodat je weet dat de cyclus klaar is
 • Zoutvak om de waterontharder actief te houden (zoals bij een vaatwasser)
 • Kinderbeveiliging zodat kinderen de deur niet kunnen openen tijdens de cyclus

Een nadeel heb ik bij deze wasmachine van AEG echt niet ondervonden. Ik vind het een toppertje in haar categorie!

 

AEG Softwater

AEG L9FEB96CB

In hetzelfde thema

Laurastar S Pure Plus-strijksysteem, de ultieme test

Laurastar S Pure Plus-strijksysteem, de ultieme test

De huishoudelijke taken… Da’s niet echt mijn favoriete bezigheid. En vooral het strijken, zie ik nooit echt zitten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn strijkbeurten wel plezierig worden? Hier komt het: ik mocht een maand lang dit innovatieve strijksysteem van Laurastar...

Professionele service van advies tot installatie

Professionele service van advies tot installatie

Inbouwtoestel gekocht bij Vanden Borre? Dan is de levering en aansluiting inbegrepen in de prijs. Bovendien kan je rekenen het advies van onze specialisten. Wil je dat we je toestellen meteen installeren? Kies dan voor de betalende installatie op maat. Zo ben je zeker...