Home    Thuis    Voor jou getest: de Black+Decker Steam Clean-stoomreiniger

Voor jou getest: de Black+Decker Steam Clean-stoomreiniger

De Black+Decker Steam Clean is veel meer dan een gewone stoomreiniger. Dat heb ik ontdekt toen ik hem testte. Razend benieuwd om te weten wat hij meer heeft dan een klassieke stoomreiniger? Lees dan snel verder.
Door Florence 

door | 9 november

De stoomreiniger getest

De Black+Decker Steam Clean stoomreiniger inschakelen, is supermakkelijk. Eerst de watertank vullen, dan de stekker in het stopcontact, inschakelen met een druk op de Aan-/Uitknop op de zijkant en vervolgens met de Autoselect®-functie het type schoon te maken vloer selecteren.

Omdat ik thuis een laminaatvloer heb, zet ik de draaiknop op Wood/Laminate om automatisch de juiste hoeveelheid stoom aan te passen aan het type vloer. De andere beschikbare modi zijn Tile/Vinyl voor tegels en vinyl en  Stone/Marble voor stenen en marmervloeren.

De stoomreiniger glijdt vlotjes over de vloer en ik moet niet alle mogelijke moeite doen om het vuil te doen verdwijnen. En dat enkel en alleen met kraantjeswater en zonder chemische producten! Dat is een pluspunt voor de planeet én voor mijn portefeuille.

Handige functies van het apparaat

Deze Black+Decker-stoomreiniger warmt in amper 15 seconden op! Met andere woorden, zodra je hem inschakelt kan je al aan het werk. Praktisch noem ik dat!

Wat ik ook aangenaam vind aan de Black+Decker Steam Clean is dat de Autoselect®-knop erg intuïtief te gebruiken is. Je moet zelf niet meer de gepaste hoeveelheid stoom raden voor je soort vloer. Het toestel doet dat voor jou. Dat stelt gerust, want zo weet je zeker dat je nooit je vloer kan beschadigen.

Nog een niet te verwaarlozen handigheidje is de watertank, het afneembare centrale deel van de stoomreiniger. Het resultaat? Je kan het reservoir gewoon aan de kraan vullen. Geen gedoe meer met flessen of andere spullen om water in de tank te gieten.

De bijgeleverde microvezeldoeken gaan lang mee, want ze zijn machinewasbaar op 60 °C. Je krijgt er meteen twee, zo val je niet zonder. Terwijl de ene in de wasmachine zit, maakt de andere je vloer schoon!

Zijn toffe toemaatje: de bijgeleverde handschoen

Nu moet ik het even hebben over de bijgeleverde Steamitt™ handschoen. Dankzij dit extra accessoire kan ik zelfs nog meer doen dan mijn vloer weer doen blinken. Even de handschoen aantrekken en ik kan  heel wat andere oppervlakken schoonmaken en ontsmetten, zoals het werkblad, kasten, deurklinken, … Kortom, een echte extra troef! En mijn hand is goed beschermd tegen de warme stoom, ik moet dus niet bang zijn dat ik me verbrand. Mijn meubels schoonmaken en zuiveren zonder chemische producten? Check!

De andere bijgeleverde hulpstukken

Buiten de handschoen wordt de stoomreiniger nog met andere accessoires geleverd die van dit toestel een onvervalste alles-in-een schoonmaker maken.

Het wissertje verwijdert kalksporen van de glazen douchedeur. En als je er het blauwe doekje rond doet, wordt het plots een ontkreuker voor je kleding. Top! Het lange borsteltje kan je dan weer gebruiken om komaf te maken met schimmelsporen in de gleuven van je badkamertegels. Het ronde borsteltje tot slot is nuttig om iets hardnekkigere vlekken te doen verdwijnen op de kleinste oppervlakken.

Voor niet zo ordelijke mensen zoals ik, is een ingebouwde bergruimte misschien een goed idee, zodat alle hulpstukken op één plek kunnen zitten.

Het verdict?

Deze Black+Decker Steam Clean-stoomreiniger is zo veelzijdig dat hij echt onmisbaar is voor dagelijks gebruik, vooral voor wie niet zo van chemische producten houdt. Ik moet zeggen dat ik eerder tevreden ben over de prestaties die dit toestel levert. Maar omdat ik iemand ben die de geur van zeep koppel aan echte netheid, weet ik niet of ik helemaal bereid zou zijn om mijn dweil en mijn emmer vol lekker geurend zeepsop te ruilen voor een dergelijk toestel … Maar ieder zijn mening, natuurlijk.

BLACK+DECKER Steam Clean

In hetzelfde thema

Alle verschillende schermtechnologieën op een rijtje

Alle verschillende schermtechnologieën op een rijtje

Ben je van plan om een nieuwe tv te kopen? Top! Geraak je niet wijs uit de verschillende schermtechnologieën? Lcd, edge-led, full-led, mini-led, micro-led, QLED, oled ... Wij leggen je alles in detail uit en brengen alle pro’s en contra’s naar voren.1) Lcd-schermen...

Test: een maand lang met de Oppo Find X3 Pro 5G

Test: een maand lang met de Oppo Find X3 Pro 5G

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om even van smartphone te wisselen en een maandlang de adembenemende Oppo Find X3 Pro met 5G uit te testen. Ik ben alvast héél benieuwd naar dit technologische pareltje en al haar functies. Wil je er graag alles over te weten komen?...

Hoe verbeter je het geluid van je tv?

Hoe verbeter je het geluid van je tv?

Geef het maar toe: telkens je je favoriete voetbalploeg het nationale volkslied hoort zingen, lopen de rillingen over je lijf. En al van bij de begingeneriek van je film, wordt het je soms te machtig. Helaas, hoe luid je het geluid ook zet, het klinkt toch allemaal...

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Een voetbalmatch, een film of een serie die je niet wil missen? Tijd om even gezellig voor het kleine scherm te gaan zitten, met je gezin, je partner of met vrienden! En op zo'n avondje is het steeds weer genieten, zeker als je kijkt naar een televisie van de laatste...