De draadloze Kärcher FC 7 Premium voor jou getest.

Volgens Kärcher zet zijn 2-in-1 vloerreiniger, de draadloze FC 7 Premium, ongeziene schoonmaakprestaties neer. Daarvoor zorgen de 4 rollen die aan hoge snelheid draaien om in één beweging droog en nat vuil te verwijderen. Ik kreeg de kans om te testen of schoonmaken met Kärcher echt zo snel en efficiënt is als wordt beweerd. Lees hier wat ik ervan vond!

DoorJeanne Poma

Kennismaking met de 2-in-1 vloerreiniger

FC 7 Kärcher Premium

In de doos vind ik alle onderdelen van mijn Kärcher: een langgerekt lichaam,een set van acht rollen en de twee reservoirs voor schoon en vuil water. Alles laat zich heel makkelijk en intuïtief monteren. De rollen zijn voorzien van een kleursysteem zodat ik precies weet waar ik ze moet plaatsen. De rollen met de zwarte lijnen zijn bestemd voor ‘harde’ vloeren, bijvoorbeeld steen. Interessant! Verrassing: er zitten ook 2 flessen schoonmaakmiddel in de doos. Top!

 

Ik merk onmiddellijk dat het apparaat heel compact is en vooral niet te zwaar weegt. Amper 4,8 kg, dus ik kan het makkelijk met één hand verplaatsen. Bovendien kan de FC 7 rechtop staan en neemt hij heel weinig plaats in. Handig, zo kan ik hem meteen in een hoekje van de keuken zetten om op te laden. Volgens de gebruiksaanwijzing moet hij 4 uur opladen voor ik ermee aan de slag kan.

Een unieke technologie om tijd te besparen

Kärcher FC 7 Premium

De 4 rollen zijn bevestigd op een tegenrotatiesysteem om alle droog en nat vuil te kunnen opzuigen. Je hoeft dus helemaal niet meer eerst te stofzuigen voordat je er water bijhaalt. Eindelijk! Met 2 jonge kinderen in huis krijgt mijn keukenvloer het hard te verduren en heb ik weinig tijd om schoon te maken.

In enkele klikken zitten de twee reservoirs in het apparaat: één voor schoon en één voor vuil water. Resultaat? Met deze technologie zal ik het water niet meer moeten vervangen tijdens het schoonmaken. Nog even een dopje detergent in het reservoir voor schoon water doen en ik kan aan de slag!

De test

Kärcher FC 7 Premium

Ik sta versteld van de tijd die ik uitspaar dankzij de Kärcher FC 7. Zoals gezegd verwijdert hij alle droge en natte vlekken en zuigt hij al het vuil op, zelfs haren. Met een reservoir van 400 ml voor schoon water en een opvangbak van 200 ml voor vuil water hoef ik geen emmer meer achter mij aan te slepen en kan ik het stofzuigen gewoon overslaan.

Ik merk wel dat ik regelmatig de bak met vuil water moet leegmaken en de bak voor schoon water moet vullen, maar dat gaat allemaal zo makkelijk en snel dat het mij helemaal niet stoort. Bovendien geeft een geluids- en lichtsignaal aan wanneer het zover is, zodat het schoonmaken altijd optimaal verloopt. Handig!

Krachtige reiniging

Mijn vloer is echt veel schoner dan wanneer ik hem met een klassieke dweil heb gepoetst. Met 1 klik stel ik het waterdebiet en de rotatiesnelheid van de rol in voor het type vloer en de hoeveelheid vuil. Kleine bemerking: de Kärcher is niet geschikt voor tapijt. Dankzij de boost-functie verdwijnt zelfs het hardnekkigste vuil. Ik neem het vuil niet overal mee naartoe aangezien de rollen het rechtstreeks deponeren in een apart reservoir. En nu schoonmaken toch zo makkelijk is, zal ik het vaker en vooral ook veel grondiger doen.

De vloerreiniger 2-in-1 FC 7  heeft een mooie autonomie. Hij kan 48 minuten zonder opladen en maakt een oppervlakte schoon van 135 meter, ruim voldoende dus voor een heel huis. Bovendien zendt de slimme batterij een geluidssignaal uit als het bijna tijd is om op te laden.

Groot gebruikscomfort

Bij het monteren van de FC 7 Premium merkte ik dat je hem niet in de hoogte kan verstellen. Maar dat stoort absoluut niet, want de steel is zeer wendbaar en de 4 rollen glijden heel vlot over de vloer. Dankzij deze totale bewegingsvrijheid kan ik zelfs de moeilijkste plaatsen schoonmaken, bijvoorbeeld onder de meubels. Bovendien, als ik even wil pauzeren blijft de steel mooi rechtop staat en volstaat één klik om het apparaat uit te schakelen.

Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat de Kärcher amper geluid maakt. Zo kan ik zelfs ’s avonds, als mijn kinderen in bed liggen, nog gauw even schoonmaken. En nog een troef: de FC7 Premium laat heel weinig vocht achter zodat de activiteiten in het huis gewoon kunnen doorgaan tijdens het schoonmaken.

Andere praktische functies

FC 7 Premium Kärcher

De Premium-versie van de 2-in1 vloerrreiniger FC7 van Kärcher is voorzien van led-lampjes bij de rollen. Zelfs de kleinste vuiltjes in de donkerste hoekjes ontsnappen niet aan mijn aandacht!

Kers op de taart ten slotte:het onderhoud van het apparaat is kinderspel dankzij de automatische reinigingsfunctie. Daarna hoef ik enkel het reservoir voor vuil water te spoelen, de haren te verwijderen met de meegeleverde kam en de rollen op 60 graden te wassen in de wasmachine. Supermakkelijk en het duurt maar een vijftal minuutjes!

Het verdict ?

De Kärcher FC 7 Premium houdt al zijn beloften en bespaart me heel wat tijd in het huishouden. Mijn huis is veel sneller schoon dan wanneer ik een stofzuiger en een klassieke dweil gebruik. Bovendien is de FC7  in alle opzichten bijzonder makkelijk en intuïtief te gebruiken: bij het monteren, tijdens het schoonmaken en in het onderhoud. Zelfs voor wie het niet zo heeft begrepen op gebruiksaanwijzingen!

Omdat de FC7 ook bijzonder wendbaar en geruisloos is, zal je hem sneller bovenhalen om even schoon te maken. En de autonomie van de batterij volstaat ruimschoots want ik heb mijn appartement, toch meer dan 100 m², in 1 keer kunnen schoonmaken. Kortom, getest en goedgekeurd!

Karcher FC 7 Premium

Kärcher FC 7 Premium

Verwante publicaties

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Tijdens het sporten, het werken of studeren, onderweg of gewoon lekker thuis: je gebruikt je Galaxy Buds de hele dag door. Maar hoe meer je iets gebruikt, hoe belangrijker het is om het goed te onderhouden. Zo gaan je Buds niet alleen langer mee, maar blijft ook de...

Test: Bose Smart Soundbar 600

Test: Bose Smart Soundbar 600

Vakantie en elke dag regen, da’s voor mij de ideale gelegenheid om naar films te kijken, series te bingewatchen en naar muziek te luisteren. Net daarom is het superfijn dat ik de Bose Smart Soundbar 600 gedurende 2 weken mag testen. Benieuwd naar het verdict?Compact...