Home    Thuis    Voor jou getest: de flexibele steelstofzuiger van Rowenta

Voor jou getest: de flexibele steelstofzuiger van Rowenta

door | jun 6, 2019 | Thuis

Al meer dan een maand nu ben ik de gelukkige eigenares van een steelstofzuiger die mij het schoonmaken een stuk makkelijker maakt: de Rowenta Air Force Flex 560. Toegegeven, deze stofzuiger is niet echt goedkoop. De vraag is dus: is hij de investering waard? Ik deed de test en doe hieronder uitgebreid verslag van mijn bevindingen.
 

Mijn eerste indrukken

In de doos van de Rowenta Air Force Flex 560 zitten verschillende accessoires: een borstel voor parket en tapijt (één  borstel voor beide), een zetelborstel, een kierenzuiger voor de plinten en plafonds, een lader, een houder om de steelstofzuiger aan de muur te bevestigen en twee filters. Ik ben dus goed uitgerust om het stof te verjagen uit alle hoeken van mijn appartement. Bovendien zijn de verschillende elementen heel makkelijk te monteren. Geen vuiltje aan de lucht dus tot hiertoe!

 

Klaar voor de grote schoonmaak!

Na ongeveer 3 uur opladen, is mijn Rowenta Air Force Flex 560 klaar om mijn hele appartement grondig schoon te maken. Eerst stofzuig ik de vloeren (parket, tapijt en tegels). Eerste vaststelling: de  Rowenta Air Force Flex maakt veel minder lawaai dan de andere steelstofzuigers die ik ooit al getest heb. Tot groot plezier van de buren 😉

Bij elke grote schoonmaak die zichzelf respecteert, moet je zelfs de kleinste hoekjes aanpakken. Dus ook die onder de radiators, de zetel en het bed! En daar geeft deze steelstofzuiger zijn grootste troef prijs: hij plooit zich namelijk in twee. Ja, letterlijk! Druk gewoon op de knop halverwege de steel en de Rowenta plooit zich om die plekjes te bereiken waar je gewoonlijk niet bij kan.

Een andere troef: de borstel is voorzien van ledverlichting. Je ziet dus heel duidelijk het stof liggen. Dankzij die verlichting kan ik ook de donkere kamers stofzuigen zonder dat ik het licht moet aansteken.

Na 15 minuten stofzuigen merk ik toch een eerste minpuntje: het stofreservoir zit namelijk bovenaan de steel en dat begin ik te voelen in mijn pols. Maar dat is dan ook het enige nadeel tot nu toe. En goed nieuws: er komen er ook geen meer bij! Voor de rest is de test immers vlekkeloos verlopen. Voor de vuilste plaatsen gebruik ik de Boost functie.

De zetel- en plintenborstels blijken al even efficiënt te zijn als de parket- en tapijtborstel. Bovendien kan je de Rowenta Air Force Flex 560 ook gebruiken als handstofzuiger. Handig om kruimels van de tafel te verwijderen of om het interieur van je auto van top tot teen schoon te maken. Ook over de batterijautonomie ben ik heel tevreden. De batterij gaat 35 minuten mee, ruim voldoende dus om mijn hele appartement te stofzuigen.

 

En wat met het reservoir en de filters?

Het reservoir haal je heel makkelijk van de steel. Vervolgens kieper je de inhoud gewoon in de vuilnisbak. De filter spoel je vlot af onder de kraan. Je hoeft zelfs niet te wachten tot hij droog is om je stofzuiger opnieuw te gebruiken, want er zijn twee filters meegeleverd! Na het stofzuigen zag ik dat er heel wat haren vastzaten in de borstel. In de gebruiksaanwijzing las ik gelukkig hoe je die heel makkelijk kan verwijderen. Je hoeft enkel de borstel te demonteren en de haren los te maken met een schaar.

 

Mijn score?

Je snapt het al: als je mij vraagt of deze stofzuiger echt de investering waard is, dan antwoord ik volmondig ja! Hij heeft alles om je een maximaal comfort en efficiëntie te bieden: hij is flexibel, ergonomisch en heeft een fantastische zuigkracht … Voeg daarbij die kleine extraatjes zoals de verlichte borstel en de stille werking… Van mij krijgt deze stofzuiger een mooie 9/10!