Home    Thuis    Voor jou getest: de Rowenta X-Force Flex 15.60-steelstofzuiger

Voor jou getest: de Rowenta X-Force Flex 15.60-steelstofzuiger

De kenmerken van de Rowenta X-Force Flex 15.60-steelstofzuiger klinken veelbelovend: een flexibele steel, een lange autonomie, een stille werking en een flinke dosis gebruiksgemak. Maar lost dit apparaat de verwachtingen ook in? Om die vraag te beantwoorden, heb ik de stofzuiger thuis getest. Dit zijn mijn indrukken!
Par Florence

Eerste kennismaking

De doos zit boordevol onderdelen. Ik vind snel de steel, de behuizing met de motor en de grote zuigkop. Deze 3 onderdelen klikken zo in mekaar en mijn stofzuiger is klaar … of toch bijna! Voor ik begin met de test, laad ik het apparaat eerst op. Dankzij de oplaadindicator weet ik wanneer de batterij volledig opgeladen is.

Er zijn in totaal 7 accessoires meegeleverd, waaronder een oplaadstation. Handig om de stofzuiger na elke schoonmaakbeurt op te bergen en tegelijk op te laden. In de doos zit ook nog een extra filter. Als de eerste filter aan vervanging toe is, hoef ik dus niet meteen een nieuwe te kopen. Schitterend!

De test

Zodra de batterij volledig opgeladen is, is de steelstofzuiger van Rowenta klaar voor de test. Om het apparaat aan te zetten, druk je 1 keer op de trekker aan het handvat. Je hoeft die dus niet ingedrukt te houden om te blijven stofzuigen. Handig!

Dit apparaat heeft 5 zuigniveaus: Auto, Eco, Eco+, Max en Boost. In de Eco-stand maakt de Rowenta het minste geluid. Ter info: hoe krachtiger het zuigniveau dat ik selecteer, hoe luider de stofzuiger. Maar zelfs in de Eco-stand werkt het apparaat efficiënt genoeg, zo merk ik. In Auto-modus past de motor zijn vermogen aan het vloertype aan. Mooi, want zo is mijn vloer altijd perfect schoon.

De Rowenta X-Force Flex 15.60 is zeker niet licht, maar ligt toch gemakkelijk in de hand. De zuigkop beweegt vlot in alle richtingen, waardoor ik met gemak overal bij kan. En dankzij de ledverlichting zie ik meteen of ik ergens een hoekje vergeten ben.

Heel bijzonder: de flexibele steel

Wat deze steelstofzuiger van Rowenta onderscheidt van de andere modellen, is de flexibele steel. Eén druk op een knop en de steel vouwt in 2. Het voordeel van deze unieke functie? Ik hoef me niet meer te bukken om onder meubels te stofzuigen.

Dat vond ik vroeger zo vervelend, omdat de steel altijd in de weg zat. Vandaar dat het stof daar vaak bleef liggen. Maar met deze handige functie heb ik geen excuus en ook geen moeite meer!

Een goede autonomie?

Een steelstofzuiger is handig, maar alleen als er ook een goede batterij in zit. Anders is het gewoon een last. Goed nieuws: dit model van Rowenta heeft tot 80 minuten autonomie in de Eco-stand en op het display lees ik makkelijk af hoelang de batterij het nog uitzingt.

Als je overschakelt op een krachtiger zuigniveau, loopt de batterij uiteraard sneller leeg. Tip: gebruik de niveaus Max en Boost voor gerichte schoonmaakklusjes, op heel vuile kleine oppervlakken. Anders zal de batterij niet lang genoeg meegaan om alles schoon te maken.

Erg gebruiksvriendelijk

Met de X-Force Flex heeft Rowenta er alles aan gedaan om de gebruikers een optimale ervaring te bezorgen bij het gebruik en het onderhoud.

Aan het uiteinde van de steel zit een borstel. Als ik de zuigkop verwijder, kan ik de Rowenta X-Force Flex dus ook gebruiken om vuil in de hoogste hoekjes aan te pakken, zoals spinnenwebben. Handig!

Nog een troef: het verwijderbare stofreservoir van 0,9 liter. Het reservoir leegmaken is heel eenvoudig: losklikken, leeggieten in de vuilnisbak en klaar. En mijn handen zitten niet onder het stof.

Een veelzijdige stofzuiger

De Rowenta RH99F1WO maakt echt overal in huis komaf met stof en vuil. Haal de steel eraf en in een oogwenk beschik je over een handstofzuiger – ideaal om kleinere oppervlakken te stofzuigen.

Dankzij de vele meegeleverde accessoires kan ik ook andere oppervlakken moeiteloos schoonmaken: plinten, plafonds, de bovenkant van mijn meubels … Heb je huisdieren? Ook dan is deze stofzuiger van Rowenta ideaal dankzij de meegeleverde kleine Animal Turbo-borstel. Rondslingerend dierenhaar maakt geen schijn van kans.

En als ik de accessoires niet gebruik of niet meer nodig heb, berg ik ze eenvoudig op in het oplaadstation. Zo heb ik die altijd binnen handbereik.

Het verdict?

De Rowenta X-Force Flex 15.60 weet me vooral te overtuigen door zijn veelzijdigheid. Met de vele accessoires en de handstofzuiger-functie scoort dit apparaat in elke situatie. En ik kan het hele huis stofzuigen zonder me te haasten, want de batterij gaat lang mee. Kortom, dankzij Rowenta is stofzuigen nu echt een fluitje van een cent.

Rowenta X-Force Flex 15.60

In hetzelfde thema

Wij hebben een Chromebook getest

Wij hebben een Chromebook getest

Ben je op zoek naar een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke laptop? Dan is een Chromebook die ik onlangs mocht testen misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring!  Eerste blik op de Chromebook Het ontwerp van het toestel is...

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printerHP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik...

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie ... en geniet van elk...