Home    Thuis    Voor jou getest: de Rowenta X-Force Flex-steelstofzuiger

Voor jou getest: de Rowenta X-Force Flex-steelstofzuiger

De Rowenta X-Force Flex-steelstofzuiger pakt uit met zeer veelbelovende eigenschappen: een flexibele steel, een goede autonomie, een stille werking en een groot gebruiksgemak. Maar kan hij die beloftes ook inlossen? Om er het fijne van te weten, heb ik hem bij mij thuis getest. Lees hier wat ik ervan vond!
DoorFlorence

door | 27 oktober | Thuis

Eerste kennismaking

In de doos zitten een heleboel elementen. ik zie onmiddellijk de steel, de behuizing met de motor en de belangrijkste zuigkop. Even deze 3 elementen in elkaar zetten – makkelijk! – en mijn stofzuiger is klaar … of toch bijna! Voordat ik hem test, moet ik hem uiteraard opladen. Het laadlampje laat me weten wanneer hij er 100% klaar voor is.

In de doos zitten ook 7 meegeleverde hulpstukken waaronder een muurhouder. Handig, zo kan ik mijn stofzuiger na gebruik altijd op dezelfde plaats opbergen. Er zit ook nog een extra filter bij. Als de eerste versleten ik, moet ik dus niet onmiddellijk een nieuwe kopen. Top!

Heel bijzonder: de flexibele steel

  

Wat deze steelstofzuiger van Rowenta onderscheidt van de andere modellen, is de flexibele steel. Eén druk op de knop en de steel plooit gewoon in twee. Die unieke functie biedt het voordeel dat ik me niet meer hoef te bukken als ik onder de meubels stofzuig.

Dat was altijd een ingewikkelde klus omdat de steel van de stofzuiger in de weg zat. Soms sloeg ik die vervelende fase gewoon over. Maar nu gaat het zo makkelijk dat ik geen excuus meer heb. En guess what, onder de meubels stofzuigen kost me geen enkele moeite meer!

Goede autonomie?

Een steelstofzuiger is handig, maar alleen als de batterij een goede autonomie heeft. Anders wordt stofzuigen heel vervelend. Goed nieuws: dit Rowenta-model heeft een autonomie tot 70 minuten in de Ecostand en ik kan op ieder ogenblik de staat van de batterij aflezen van een scherm. Persoonlijk vond ik de Ecomodus al vrij efficiënt om heel mijn appartement behoorlijk te stofzuigen.

Goed om weten: het apparaat heeft ook een Max-stand en een boostfunctie, maar die moest ik niet gebruiken. Maar ze zijn wel handig om punctueel te stofzuigen op een heel vuil kleiner oppervlak.

 

Stille werking?

Toen ik de stofzuiger aanzette, was ik meteen onder de indruk van zijn geruisloze werking in de Ecomodus. In de Max-stand of met de boostfunctie daarentegen maakt hij veel meer lawaai. Maar dat is logisch omdat hij dan ook een groter vermogen gebruikt. En omdat ik die functies slechts zelden gebruik, stoort dat lawaai mij niet!

 

Gebruiksgemak?

Met de X-Force Flex heeft Rowenta er alles aan gedaan om de gebruikers een optimale ervaring te bezorgen bij het gebruik en het onderhoud.

Aan het uiteinde van de steel zit een borstel. Zodra ik de zuigkop verwijder, kan ik de Rowenta X-Force Flex dus ook gebruiken om vuil te verwijderen in de hoogte, bijvoorbeeld spinnenwebben. Handig!

Andere voordelen? het stofreservoir van 0,9 liter en de uitneembare batterij. Om het reservoir leeg te maken, moet ik het gewoon verwijderen en het vuil in de vuilnisbak kieperen. Meer komt er niet bij kijken. Mijn handen komen amper in contact met het stof. De uitneembare batterij is handig om op te laden. In plaats van de hele stofzuiger te verplaatsen, kan ik gewoon de batterij er uitnemen en aansluiten op de lader. En achteraf plaats ik ze met één klik terug.

Conclusie

Ik ben aangenaam verrast door de veelzijdigheid van de Rowenta X-Force Flex die zich ook als handstofzuiger laat gebruiken. En dankzij de vele meegeleverde hulpstukken, kan ik alle schoonmaaksituaties aan. De batterij gaat ook heel lang mee, zodat ik alles op mijn gemak kan stofzuigen, zonder mij te haasten. Kortom, Rowenta maakt stofzuigen veel makkelijker!

Rowenta X-Force Flex

In hetzelfde thema

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Video Killed The Radiostar? Na meer dan 100 jaar is onze good old radio nog altijd springlevend. Elk gezin heeft er wel een paar in huis en het aanbod aan toestellen met tal van interessante functies blijft ongemeen hoog. Maar hoe vind je in die wirwar de radio die...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

In stijl terug naar school, naar het werk of aan de work-out? Deze nieuwe premium hoofdtelefoons en oortjes staan je niet alleen beeldig, met hun glasheldere klank geven ze ook je intrinsieke motivatie vast en zeker een stevige boost.No more noise De draadloze...