Home    Thuis    Voor jou getest: het Braun TexStyle 9-strijkijzer

Voor jou getest: het Braun TexStyle 9-strijkijzer

Strijken is niet direct de vervelendste klus die ik kan bedenken, maar als er een volle mand klaarstaat, word ik het na een tijdje wel beu. Ik was dan ook heel blij dat ik het Braun TexStyle 9-strijkijzer mocht testen dat me een makkelijke en snelle strijksessie beloofde! Maar heeft het die belofte ook kunnen waarmaken? Dat ontdek je hier!
DoorFlorence

door | 20 december | Thuis

Uitpakken en opstarten van het strijkijzer

De verpakking van het Braun TexStyle 9-strijkijzer is vrij eenvoudig en compact. Behalve het strijkijzer bevat de doos ook de gebruiksaanwijzing en een handig vulflesje waarmee ik het reservoir kan vullen.

Thuis heb ik zelf een strijkijzer van Braun, maar dat is een basismodel. Als ik de beide modellen vergelijk, dan merk ik dat de TexStyle 9 er veel steviger en tegelijk ook soberder uitziet en daardoor ook professioneler. Ik kan haast niet wachten om hem uit te proberen!

Het apparaat aanzetten is heel eenvoudig: ik hoef alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. Maar eerst vul ik het reservoir van 350 ml met behulp van het meegeleverde vulflesje. Ik besluit om gedistilleerd water te gebruiken, dat is altijd beter om kalkvorming te vermijden. Zodra het reservoir gevuld is en de stekker in het stopcontact zit, knippert er een minuut lang een groen lampje. Als het stopt met knipperen, is het apparaat klaar voor gebruik.

6 stoomniveaus

Op het apparaat zit een wieltje om de stoom te regelen. Ik heb de keuze tussen 6 verschillende stoomniveaus. Omdat ik nog niet goed weet met welk stoomdebiet elk niveau overeenstemt, kies ik voorlopig voor niveau 3.

Ook stoomniveau 0 bestaat trouwens. Het strijkijzer geeft dan niet automatisch stoom af. En wil ik toch wat stoom, dan druk ik gewoon op de knop die op het handvat zit. Zo raakt het waterreservoir ook minder snel leeg.

Een hemd strijken: voor / na

Ik besluit om het Braun-strijkijzer te testen op een kledingstuk dat ik het liefst van al links wil laten liggen: een hemd. Ik strijk een eerste maal over de mouw en sta versteld: alles is onmiddellijk glad en alle plooien zijn verdwenen! Stoomniveau 3 voor een hemd is eigenlijk helemaal niet nodig! Stand 1 dan maar.

Zelfs met een kleiner stoomdebiet werkt het strijkijzer even efficiënt: het glijdt makkelijk over de stof en in één beweging zijn alle plooien verdwenen. Wat een verschil met mijn eigen strijkijzer dat lang niet zo vlot over de stof glijdt!

Een unieke strijkzool die heel makkelijk glijdt

Dat makkelijk glijden dank ik aan de FreeGlide 3D-technologie van de strijkzool en zijn innoverende EloxalPlus-coating. Ook die heeft Braun zelf ontwikkeld om de zool roestvrij te houden.

Wist je dit? De gebogen vorm achteraan de strijkzool is geïnspireerd op de snowboard. Waarom? Zo kan ik moeiteloos de moeilijkste zones strijken, die met de knopen of zakken. Een kleine tip: de zones met knopen, zakken of ritssluitingen strijk je best van voor naar achter in plaats van omgekeerd, en wel met de gebogen zone van de strijkzool. Van efficiëntie gesproken!

Het verdict: een goed of een slecht strijkijzer?

Ik heb altijd gedacht dat je alleen met een stoomgenerator echt efficiënt kunt strijken. Maar nu ik het Braun TexStyle 9-strijkijzer heb getest, moet ik mijn mening herzien: het werkt echt heel efficiënt. Bovendien neemt het ook veel minder plaats in! En als een hemd strijken al kinderspel wordt, wat moet dat dan zijn met de rest… 😉

Braun TexStyle 9

In hetzelfde thema

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Zin om het nog eens goed te laten knallen? Het is pas echt feest met speakers die iedereen in de juiste mood brengen en zelf ook urenlang kunnen blijven gààn. En als je dan toch nieuwe herinneringen aan het maken bent: een camera die alle actie voor de eeuwigheid...

Canon EOS M50 Mark II: de test

Canon EOS M50 Mark II: de test

De Canon EOS M50 Mark II wordt voorgesteld als een zeer geschikte camera voor content creators of beginnende beeldmakers. Maar is hij dat ook echt? Ik testte hem uit voor mijn vlogvrienden. Mijn bevindingen lees je hieronder. Gebruiksgemak Canon EOS M50 Mark II Het...

Voor jou getest: de DJI Action 2

Voor jou getest: de DJI Action 2

Snowboarden, mountainbiken, wandelen, ... Met een action camera leg je al je acties vast. Ik heb nooit eerder een action cam gehad, maar mocht als primeur de supercompacte DJI Action 2 action cam een weekje testen. Benieuwd naar het verdict?  Supercompact en...