Home    Thuis    Voor jou getest: het Braun TexStyle 9-strijkijzer

Voor jou getest: het Braun TexStyle 9-strijkijzer

Strijken is niet direct de vervelendste klus die ik kan bedenken, maar als er een volle mand klaarstaat, word ik het na een tijdje wel beu. Ik was dan ook heel blij dat ik het Braun TexStyle 9-strijkijzer mocht testen dat me een makkelijke en snelle strijksessie beloofde! Maar heeft het die belofte ook kunnen waarmaken? Dat ontdek je hier!
DoorFlorence

door | 20 december | Thuis

Uitpakken en opstarten van het strijkijzer

De verpakking van het Braun TexStyle 9-strijkijzer is vrij eenvoudig en compact. Behalve het strijkijzer bevat de doos ook de gebruiksaanwijzing en een handig vulflesje waarmee ik het reservoir kan vullen.

Thuis heb ik zelf een strijkijzer van Braun, maar dat is een basismodel. Als ik de beide modellen vergelijk, dan merk ik dat de TexStyle 9 er veel steviger en tegelijk ook soberder uitziet en daardoor ook professioneler. Ik kan haast niet wachten om hem uit te proberen!

Het apparaat aanzetten is heel eenvoudig: ik hoef alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. Maar eerst vul ik het reservoir van 350 ml met behulp van het meegeleverde vulflesje. Ik besluit om gedistilleerd water te gebruiken, dat is altijd beter om kalkvorming te vermijden. Zodra het reservoir gevuld is en de stekker in het stopcontact zit, knippert er een minuut lang een groen lampje. Als het stopt met knipperen, is het apparaat klaar voor gebruik.

6 stoomniveaus

Op het apparaat zit een wieltje om de stoom te regelen. Ik heb de keuze tussen 6 verschillende stoomniveaus. Omdat ik nog niet goed weet met welk stoomdebiet elk niveau overeenstemt, kies ik voorlopig voor niveau 3.

Ook stoomniveau 0 bestaat trouwens. Het strijkijzer geeft dan niet automatisch stoom af. En wil ik toch wat stoom, dan druk ik gewoon op de knop die op het handvat zit. Zo raakt het waterreservoir ook minder snel leeg.

Een hemd strijken: voor / na

Ik besluit om het Braun-strijkijzer te testen op een kledingstuk dat ik het liefst van al links wil laten liggen: een hemd. Ik strijk een eerste maal over de mouw en sta versteld: alles is onmiddellijk glad en alle plooien zijn verdwenen! Stoomniveau 3 voor een hemd is eigenlijk helemaal niet nodig! Stand 1 dan maar.

Zelfs met een kleiner stoomdebiet werkt het strijkijzer even efficiënt: het glijdt makkelijk over de stof en in één beweging zijn alle plooien verdwenen. Wat een verschil met mijn eigen strijkijzer dat lang niet zo vlot over de stof glijdt!

Een unieke strijkzool die heel makkelijk glijdt

Dat makkelijk glijden dank ik aan de FreeGlide 3D-technologie van de strijkzool en zijn innoverende EloxalPlus-coating. Ook die heeft Braun zelf ontwikkeld om de zool roestvrij te houden.

Wist je dit? De gebogen vorm achteraan de strijkzool is geïnspireerd op de snowboard. Waarom? Zo kan ik moeiteloos de moeilijkste zones strijken, die met de knopen of zakken. Een kleine tip: de zones met knopen, zakken of ritssluitingen strijk je best van voor naar achter in plaats van omgekeerd, en wel met de gebogen zone van de strijkzool. Van efficiëntie gesproken!

Het verdict: een goed of een slecht strijkijzer?

Ik heb altijd gedacht dat je alleen met een stoomgenerator echt efficiënt kunt strijken. Maar nu ik het Braun TexStyle 9-strijkijzer heb getest, moet ik mijn mening herzien: het werkt echt heel efficiënt. Bovendien neemt het ook veel minder plaats in! En als een hemd strijken al kinderspel wordt, wat moet dat dan zijn met de rest… 😉

Braun TexStyle 9

In hetzelfde thema

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Video Killed The Radiostar? Na meer dan 100 jaar is onze good old radio nog altijd springlevend. Elk gezin heeft er wel een paar in huis en het aanbod aan toestellen met tal van interessante functies blijft ongemeen hoog. Maar hoe vind je in die wirwar de radio die...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

In stijl terug naar school, naar het werk of aan de work-out? Deze nieuwe premium hoofdtelefoons en oortjes staan je niet alleen beeldig, met hun glasheldere klank geven ze ook je intrinsieke motivatie vast en zeker een stevige boost.No more noise De draadloze...