Home    Thuis    Voor jou getest: Rowenta PU6080

Voor jou getest: Rowenta PU6080

door | mei 2, 2018 | Schoonheid & Welzijn, Thuis

Gezonde lucht in huis, dat is belangrijk voor het hele gezin. Pollen, stofdeeltjes, dierenhaar, bacteriën… ze zijn allemaal schadelijk voor onze gezondheid. Of je nu aan allergieën lijdt of niet, een luchtreiniger is voor iedereen een goede investering. Ik mocht de Rowenta PU6080 Intense Pure Air voor jou testen. Ontdek hieronder wat ik ervan vind.

Mijn eerste gebruik

Rowenta PU6080
Ik haal de Rowenta PU6080 Intense Pure Air uit de doos en plaats hem in de woonkamer. In de handleiding staat dat je hemniet in de buurt van warmtebronnen of gordijnen mag plaatsen dus ik zet hem naast mijn sofa.

Nadat ik de handleiding heb gelezen, steek ik de stekker van de Rowenta PU6080 Intense Pure Air in het stopcontact. Hij licht op: de luchtkwaliteit-indicator wordt paars en geeft zo de graad van luchtvervuiling aan.

  • Blauw: goede luchtkwaliteit
  • Paars: slechte luchtkwaliteit
  • Rood: zeer slechte luchtkwaliteit

Ik kies de gewenste stand op het touchscreen. Ik opteer voor het zon-icoontje, de gewone stand voor overdag. Wat me meteen opvalt is hoe stil deze luchtreiniger werkt. Alleen de boostmodus van 5 minuten maakt meer lawaai, maar deze gebruik je enkel wanneer de lucht in huis sterk vervuild is.

Vier filters voor een efficiënte aanpak

Rowenta PU6080
De Rowenta PU6080 beschikt over 4 filters, met elk hun eigen functie. De voorfilter vangt dierenhaar en stof op, handig want ik heb een kat in huis. De actieve koolstoffilter is ideaal voor rook, geuren en chemische verontreinigers. De allergeenfilter haalt onder andere pollen, bacteriën en stofmijten uit de lucht. Deze HEPA-filter is zo efficiënt dat zelfs fijnstof uit de buitenlucht gefilterd wordt. En de exclusieve NanoCaptur-filter is efficiënt om formaldehyde te vernietigen. Wist je dat de lijm in spaanplaten en MDF deze giftige gas veroorzaken? Ook sigarettenrook wordt zo gezuiverd.

Ik heb de filters nog niet moeten vervangen, maar wanneer het hiervoor tijd is krijg je een melding. Handig: voor elke filter ontvang je een aparte melding zo weet je perfect welke filter aan vervanging toe is.

Ideaal voor op de slaapkamer

Na enkele dagen plaats ik de luchtreiniger op mijn slaapkamer, ook daar hebben mensen met bijvoorbeeld hooikoorts nood aan gezonde lucht. Hem transporteren is een makkie, hij weegt 7 kg. Voor ik ga slapen, schakel ik de stille modus in en hierdoor werkt hij nog stiller. Ik ondervind geen enkele hinder van de Rowenta PU6080 en de lucht in de slaapkamer wordt gezuiverd terwijl ik slaap. Top!

Verbonden met je smartphone

Pure Air App
Wat deze Rowenta PU6080 extra speciaal maakt? Zijn wifiverbinding. Het wifi-icoontje bevindt zich op het touchpaneel en knippert wanneer je de luchtreiniger inschakelt. Ik test het even uit. Ik verbind de PU6080 met mijn smartphone en download de Pure Air-app. Zo krijg ik realtime aanbevelingen om de luchtkwaliteit te verbeteren. in de namiddag krijg ik inderdaad de melding om de ramen te openen.

Ik kan er ook de snelheid en timerfunctie mee regelen vanop mijn smartphone en ook wanneer ik niet thuis ben. Ik kan de Rowenta PU6080 instellen tot 8 u op voorhand. Ik probeer het even uit: ik programmeer hem om 9 u en laat hem om 14 u starten. Zo kom ik thuis en is de lucht gezuiverd.

Mijn verdict

Ik ben ervan overtuigd dat de Rowenta PU6080 Intense Pure Air efficiënt werkt en dat de lucht bij mij thuis nu al veel zuiverder is dan vroeger. Ik ruik haast geen geurtjes meer als ik thuis binnenkom. Dus voor mij is hij al geslaagd.

De extra’s zijn ook goed meegenomen: een knap ontwerp, een stille werking en een efficiënte prestatie. Voor mij is deze Rowenta-luchtreiniger een topper en zeker het investeren waard. Ook leuk dat je hem op afstand aan of uit kan zetten!

Natuurlijk is deze Rowenta PU6080 Intense Pure Air niet goedkoop, maar voor een echt gezonde lucht in huis, lijkt deze luchtreiniger me de ideale oplossing.

Rowenta PU6080