Home    Thuis    Welke e-reader past helemaal bij jou?

Welke e-reader past helemaal bij jou?

Wie van lezen houdt, kent het probleem maar al te goed: je sleept overal loodzware boeken mee naartoe. Wanneer je voor een paar dagen op pad gaat, is de kans zelfs groot dat je meerdere exemplaren meesleurt. Want je wil natuurlijk niet zonder leesmateriaal vallen onderweg … Gelukkig bestaat daar intussen een handige oplossing voor: een e-reader is immers superlicht en biedt plaats voor tientallen boeken. Zo heb je je volgende boek altijd bij de hand én je nek, schouders en rug zullen je dankbaar zijn. Maar welke e-reader past nu perfect bij jouw leef-, reis en leesgewoontes? Wij pluizen het voor je uit.

Door Vanden Borre Magazine

door | 13 juli | Thuis

Waarom geen tablet?

Een e-reader en tablet lijken zeker op elkaar, maar ze hebben heel andere functionaliteiten. Met een tablet kan je apps gebruiken om je e-mails te lezen, te surfen op het internet, spelletjes te spelen, televisie te kijken … Het heeft een kleurenscherm en het beschikt over audio. Dat is meteen het grootste verschil met een e-reader: die heeft een monochroom kleurenscherm, waardoor de leeservaring op papier nagebootst wordt, en beschikt niet over audio. Je kan op een e-reader alleen lezen, door artikels scrollen en notities maken.

Maar dat zorgt er dan wel weer voor dat het minder vermoeiend is voor je ogen – die al genoeg te verduren krijgen van andere schermen – en dat de batterij een pak langer meegaat. Tot zelfs enkele weken! Van een win-win gesproken!

KOBO CLARA HD

Wil jij een basic e-reader die vooral niet te veel ruimte inneemt? Dan zit je goed met de KOBO Clara HD. Met z’n 6 inch neem je hem makkelijk overal mee naartoe.

KOBO LIBRA H2O

Ben jij zo’n boekenwurm die OVERAL wil lezen? Ook in bad en naast het zwembad? Dan speel je best op zeker met een waterdicht exemplaar!

KOBO FORMA

Met een scherm van 8 inch valt deze e-reader al iets groter uit, maar hij is wel vederlicht. Bovendien is ook deze e-reader waterdicht. Voor lezers die zich nergens door laten tegenhouden.

Meer informatie over onze producten en diensten? Lees er alles over in Vanden Borre Magazine of op www.vandenborre.be.

KOBO CLARA HD BLACK

KOBO LIBRA H2O WHITE

KOBO FORMA 8GB

In hetzelfde thema

Op stap met de Samsung Galaxy Buds2 – de test

Op stap met de Samsung Galaxy Buds2 – de test

Als echte muziekliefhebber heb ik de gelegenheid gehad om prachtige hightech oortjes uit te testen: de Samsung Galxy Buds2. Dankzij deze zeer comfortabele oordopjes zou ik helemaal opgaan in mijn work-out en muziek. Aan mij dus om dit te bewijzen! Ontdek snel het...

Een week met de draadloze Bluetooth-oortjes Jabra Elite 3

Een week met de draadloze Bluetooth-oortjes Jabra Elite 3

Met Jabra ben je altijd zeker van een superieure geluidskwaliteit, om naar muziek te luisteren maar vooral om telefoontjes te plegen. Onlangs werd een nieuw gamma gelanceerd, de Jabra Elite 3 oortjes, en ik kreeg de kans om ze te testen. En dat doe ik met plezier,...

Toppers voor de hedendaagse kantoornomade

Toppers voor de hedendaagse kantoornomade

Heb je niet langer een vaste werkplek? Plant je je laptop gewoon neer waar dat jou het best uitkomt? Dankzij deze superstille muis en compacte draagbare schijf ben je voortaan overal even productief. In je home office is een vaste huistelefoon dan weer geen overbodige...

7 nagelnieuwe tablets met een grote T

7 nagelnieuwe tablets met een grote T

Bioscoopzaal, topcamera, vergaderinstrument, presentatietool, gaming room, notitiebook en tekentafel: de tablets van tegenwoordig kunnen werkelijk alles. Wij gidsen je langs 7 hoogkwalitatieve nieuwkomers op de markt.Ongelooflijk veelzijdig, onmiskenbaar iPad Met...