Welke e-reader past helemaal bij jou?

Wie van lezen houdt, kent het probleem maar al te goed: je sleept overal loodzware boeken mee naartoe. Wanneer je voor een paar dagen op pad gaat, is de kans zelfs groot dat je meerdere exemplaren meesleurt. Want je wil natuurlijk niet zonder leesmateriaal vallen onderweg … Gelukkig bestaat daar intussen een handige oplossing voor: een e-reader is immers superlicht en biedt plaats voor tientallen boeken. Zo heb je je volgende boek altijd bij de hand én je nek, schouders en rug zullen je dankbaar zijn. Maar welke e-reader past nu perfect bij jouw leef-, reis en leesgewoontes? Wij pluizen het voor je uit.

Door Vanden Borre Magazine

door | 13 juli | Thuis

Waarom geen tablet?

Een e-reader en tablet lijken zeker op elkaar, maar ze hebben heel andere functionaliteiten. Met een tablet kan je apps gebruiken om je e-mails te lezen, te surfen op het internet, spelletjes te spelen, televisie te kijken … Het heeft een kleurenscherm en het beschikt over audio. Dat is meteen het grootste verschil met een e-reader: die heeft een monochroom kleurenscherm, waardoor de leeservaring op papier nagebootst wordt, en beschikt niet over audio. Je kan op een e-reader alleen lezen, door artikels scrollen en notities maken.

Maar dat zorgt er dan wel weer voor dat het minder vermoeiend is voor je ogen – die al genoeg te verduren krijgen van andere schermen – en dat de batterij een pak langer meegaat. Tot zelfs enkele weken! Van een win-win gesproken!

KOBO CLARA HD

Wil jij een basic e-reader die vooral niet te veel ruimte inneemt? Dan zit je goed met de KOBO Clara HD. Met z’n 6 inch neem je hem makkelijk overal mee naartoe.

KOBO LIBRA H2O

Ben jij zo’n boekenwurm die OVERAL wil lezen? Ook in bad en naast het zwembad? Dan speel je best op zeker met een waterdicht exemplaar!

KOBO FORMA

Met een scherm van 8 inch valt deze e-reader al iets groter uit, maar hij is wel vederlicht. Bovendien is ook deze e-reader waterdicht. Voor lezers die zich nergens door laten tegenhouden.

Meer informatie over onze producten en diensten? Lees er alles over in Vanden Borre Magazine of op www.vandenborre.be.

KOBO CLARA HD BLACK

KOBO LIBRA H2O WHITE

KOBO FORMA 8GB

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...