Home    Thuis    Welke e-reader past helemaal bij jou?

Welke e-reader past helemaal bij jou?

Wie van lezen houdt, kent het probleem maar al te goed: je sleept overal loodzware boeken mee naartoe. Wanneer je voor een paar dagen op pad gaat, is de kans zelfs groot dat je meerdere exemplaren meesleurt. Want je wil natuurlijk niet zonder leesmateriaal vallen onderweg … Gelukkig bestaat daar intussen een handige oplossing voor: een e-reader is immers superlicht en biedt plaats voor tientallen boeken. Zo heb je je volgende boek altijd bij de hand én je nek, schouders en rug zullen je dankbaar zijn. Maar welke e-reader past nu perfect bij jouw leef-, reis en leesgewoontes? Wij pluizen het voor je uit.

Door Vanden Borre Magazine

door | 13 juli | Thuis

Waarom geen tablet?

Een e-reader en tablet lijken zeker op elkaar, maar ze hebben heel andere functionaliteiten. Met een tablet kan je apps gebruiken om je e-mails te lezen, te surfen op het internet, spelletjes te spelen, televisie te kijken … Het heeft een kleurenscherm en het beschikt over audio. Dat is meteen het grootste verschil met een e-reader: die heeft een monochroom kleurenscherm, waardoor de leeservaring op papier nagebootst wordt, en beschikt niet over audio. Je kan op een e-reader alleen lezen, door artikels scrollen en notities maken.

Maar dat zorgt er dan wel weer voor dat het minder vermoeiend is voor je ogen – die al genoeg te verduren krijgen van andere schermen – en dat de batterij een pak langer meegaat. Tot zelfs enkele weken! Van een win-win gesproken!

KOBO CLARA HD

Wil jij een basic e-reader die vooral niet te veel ruimte inneemt? Dan zit je goed met de KOBO Clara HD. Met z’n 6 inch neem je hem makkelijk overal mee naartoe.

KOBO LIBRA H2O

Ben jij zo’n boekenwurm die OVERAL wil lezen? Ook in bad en naast het zwembad? Dan speel je best op zeker met een waterdicht exemplaar!

KOBO FORMA

Met een scherm van 8 inch valt deze e-reader al iets groter uit, maar hij is wel vederlicht. Bovendien is ook deze e-reader waterdicht. Voor lezers die zich nergens door laten tegenhouden.

Meer informatie over onze producten en diensten? Lees er alles over in Vanden Borre Magazine of op www.vandenborre.be.

KOBO CLARA HD BLACK

KOBO LIBRA H2O WHITE

KOBO FORMA 8GB

In hetzelfde thema

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!Knap design in 3 formaten Heel benieuwd, haal ik de drie...

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Product- en reisfotografie, maar ook video's voor cinema en sociale media zijn mijn passie. Ik was dus in de wolken toen ik de Canon EOS R6-kit en de RF 24-105mm F4-7.1-lens mocht uittesten. Zelf werk ik vooral met fototoestellen van Sony, dus het was een uitdaging om...