Home    Thuis    Een wasmachine met stoomfunctie? Ik heb de Whirlpool FreshCare+ voor jou getest

Een wasmachine met stoomfunctie? Ik heb de Whirlpool FreshCare+ voor jou getest

door | nov 8, 2018 | Thuis

Elke week je vuile kledij wassen… je kan er niet aan ontkomen. Maar met een goed toestel wordt de klus echt aangenamer! Daarom ging ik meteen akkoord om de FreshCare+-wasmachine van Whirlpool uit te testen. Deze wasmachine beschikt over een stoomfunctie om je kleding altijd fris te laten ruiken. Top of flop? Lees er alles over. 😉

1. Mijn eerste indruk

Vooraleer de machine werd geleverd, heb ik eerst de karakteristieken eens doorgenomen. Zo wist ik al meteen wat ik mocht verwachten.

De Whirlpool FreshCare+ heeft een inhoud van 8 kg. Perfect voor een gezin van 4 à 5 personen. Bij mij thuis zijn we maar met z’n tweetjes maar ik ben wel blij dat de wasmachine groot genoeg is om mijn lakens te wassen.

[/one_half_last]

Wat ik ook leuk vind, is dat het toestel voorzien is van een scherm en een draaiknop. Het ziet er heel gebruiksvriendelijk uit en ik weet ook graag hoe laat de wascyclus nog duurt.

Ik sta echt te popelen om de FreshCare+-functie te testen. Het is simpel, de machine laat de trommel draaien en stoomt tegelijk. Zo is de was minder gekreukt en voorkom je onaangename geurtjes. Tja, nu zien wat het geeft in de praktijk!

2. De installatie

De installatie verliep vlotjes dankzij de hulp van de technieker 😉 Ik ben naast hem blijven staan tijdens de installatie en ik merkte dat het snel en makkelijk ging. Een goed punt.

Ik dacht in het begin dat de machine veel plaats ging innemen in mijn appartement. Maar na de installatie vond ik dat ze niet zo groot was gezien haar inhoud. Ze past echt perfect in mijn badkamer!

3. En dan nu… de test

Zodra de machine geïnstalleerd was, heeft de technieker mij aanbevolen om het 30 minuten-programma te laten draaien zonder was. Zo ben ik zeker dat alles werkt!

De Whirlpool FreshCare + biedt verschillende programma’s aan dat je selecteert met de draaiknop. Er zijn traditionele programma’s als: witte was, donkere was, katoen… Maar er zijn ook programma’s speciaal ontworpen voor jeans, wol, lakens, delicate stoffen, kleuren… Kortom, je kan er heel je kleerkast mee wassen.

Naast de verschillende programma’s beschikt de Whirlpool Freshcare+ ook over andere opties:

  • Clean+: je hebt de keuze tussen 3 verschillende niveaus van bevuiling: intensief, dagelijks en snel. Het hangt natuurlijk af hoe vuil je kleren zijn.
  • Intense spoeling: heb je een gevoelige huid? Dan is deze optie echt top om zoveel mogelijk spoelmiddel te verwijderen en allergieën te vermijden.
  • Startuitstel: wil je dat je kleren gewassen zijn als je ‘s avonds thuiskomt? Programmeer je toestel 2 uur vóór je aankomst en de klus is geklaard. Dat is ook een praktische functie om te genieten van de piekuren.
  • FreshCare+: dat is DE functie bij uitstek! Dankzij de stoom heb je geen last meer van onaangename geurtjes en je was blijft altijd fris! En je kan de functie activeren gedurende max. 6 uur na het einde van je programma. Perfect als je niet veel tijd hebt (of geen zin hebt) om je machine meteen leeg te maken.
  • Temperatuur: om de temperatuur van je programma aan te passen.
  • Centrifugeren : zelfde principe als de ‘temperatuur-optie’. Je kan de centrifugeersnelheid wijzigen.

Goed om te weten: Als de gekozen optie niet compatibel is met het programma hoor je een piepsignaal zodat je je nooit vergist.

Qua verbruik vind ik top dat de 6th Sense-technologie het waterverbruik aanpast aan de hoeveelheid was dat je in je machine stopt. Zo verspil je geen water en behoud je perfecte wasresultaten!

En tot slot, leuk pluspuntje als je kinderen hebt: de machine is beveiligd! Je hoeft enkel op de vergrendeltoets te drukken om verrassingen te voorkomen ;-).

4. En het resultaat?

Ik ben echt heel tevreden over deze Whirlpool FreshCare+-wasmachine! Mijn was is fris en super proper. Dat is echt wat ik verwachtte!

En wat vind ik top? Mijn cyclus personaliseren. Ik kies zelf de temperatuur, het type stof en de zwiersnelheid van mijn was. Gedaan met onaangename verrassingen als ‘oei, je T-shirt is gekrompen in de was’. En dankzij de FreshCare+-functie blijft je was altijd fris en voorkom je slechte geuren

Als je op zoek ben naar een betrouwbare, energiezuinige en efficiënte wasmachine is dit het geschikte toestel!