De verschillende soorten scheerapparaten

Scheerapparaat met scheerkoppen, trimmer, bodygroom, multigroom,… Vind je het moeilijk kiezen? Alles hangt af van het scheertype die je wenst, maar ook van de gevoeligheid van je huid. Wil je meer weten? Volg de gids!

Elektrisch scheerapparaat: de classico

De meeste mannen kiezen voor een elektrisch scheerapparaat en is ideaal voor een perfect gladde huid. Met scheerkoppen of een scheergrill, da’s een andere vraag. Wij leggen je het verschil even uit.

Een scheerapparaat met scheerkoppen scheert dankzij zijn ronde bewegingen op een efficiënte manier korte haartjes af. Één beweging volstaat om alle haartjes te verwijderen. Een echte tijdwinst, zeker als je ’s ochtends gehaast bent. Deze modellen passen die zich aan de vorm van je gezicht aan voor een optimaal comfort. Een extra voordeel van scheerapparaten met scheerkoppen? Ze werken heel stil!

Scheerapparaten met grill beschikken over een scheerblad die je huid beschermt tegen de mesjes. De haartjes komen eerst in het scheerblad terecht en worden afgeschoren door de mesjes die voorwaartse en achterwaartse bewegingen maken. Geen contact met de huid en dus ook geen irritaties!

Baardtrimmer? Bodygroom? Multigroom?

Een baardtrimmer, ook bodygroom of multigroom genoemd, is ideaal om de haartjes van je lichaam (oksels, benen, borstkas) te verwijderen en is polyvalent.

Deze toestellen beschikken meestal over meerdere opzetkammen waarmee je de haartjes op de gewenste hoogte scheert. En sommige modellen worden geleverd met een trimmer voor neus- en oorhaar. Handig!

Welk model kiezen?

Je kent nu het verschil tussen een baardtrimmer, een scheerapparaat met scheerkoppen en een scheerapparaat met scheergrill. Kies gewoon het model dat bij je past. Goed om weten: sommige toestellen zijn uitgerust met een kabel, zodat je ook kan scheren wanneer de batterij leeg is. Anderen hebben slechts 5 minuten laadtijd nodig voor een volledige scheerbeurt.

En sommigen zijn waterproof. De voordelen? Je kan ze onder water reinigen of met een borsteltje en je kan nat scheren, zelfs onder de douche. De Wet&Dry-functie zorgt voor nog minder irritaties van de huid. Door gel of scheerschuim aan te brengen is dit type toestel zelfs geschikt voor de gevoeligste huid. Aan jou de keuze! 😉

Gerelateerde posts