Droogkasten: vergeet de vooroordelen!

Ze is duur, neemt veel plaats in en is slecht voor het wasgoed. Een droogkast krijgt vaak een negatieve stempel. Toch zijn alle gebruikers overtuigd van de efficiëntie van een droogkast! Vergeet de vooroordelen en doe zelf de test!

Je wint tijd

De was buiten hangen is een goed idee, behalve wanneer het plots begint te stortregenen. Net wanneer je kledij zo goed als droog was… heel vervelend.

En binnen op een droogrek? Het wasgoed zal veel meer tijd nodig hebben om te drogen… En tijd, die heb je soms niet op overschot.

De snelste en efficiëntste oplossing? Een droogkast! Je kleren zijn droog, minder gekreukt en meteen klaar voor de strijk. Inderdaad, een droogkast zorgt ervoor dat je wasgoed binnen de 1 à 3 uur droog is, terwijl je droogrek in huis meer dan 24 uur nodig heeft om hetzelfde resultaat te bereiken.

201509_sechelinge_4

Een extra troef? Een droogkast is ook doeltreffend voor mensen met allergieën. Aangezien de was niet buiten ophangt, heb je geen last van pollen in de was.

Je bespaart geld

Je herinnert je misschien nog de tijd dat droogkasten tot de F-energieklasse behoorden. Dankzij de nieuwe generatie droogkasten en vooral de modellen met een warmtepomp is dit voorbij. Het resultaat? Energiezuinige droogkasten! Alle toestellen met een warmtepomp behoren tot energieklasse A of nog beter (A+++). Concreet bespaar je zo tot 50% op je factuur!

We geven je graag een beetje technische uitleg over warmtepompen: de warmtepomp gebruikt de energie van de gecondenseerde waterdamp. Er is geen verwarmingselement nodig zoals bij de klassieke condensatiedroogkasten. Je verbruikt dan ook veel minder elektriciteit.

En qua budget? Droogkasten met warmtepomp zijn iets duurder dan modellen zonder. Maar de prijs van deze toestellen is sterk gedaald in vergelijking met wanneer ze hun intrede maakten op de markt. En je verbruikt minder energie dus daalt je energiefactuur.

Je strijkt makkelijker

Geloof je het niet? Doe zelf de test! 1/3de van het wasgoed hoef je zelfs niet meer te strijken. En de overige 2/3de is makkelijker om te strijken.

Hoe komt dit? Het wasgoed wordt gedurende lange tijd gezwierd in warme lucht. Daardoor wordt het zachter. Gedaan met ruwe en rebelse textielen!

Zacht voor je wasgoed

  • Droogkasten met een inox trommel bieden een goede bescherming en een zachte behandeling van fijn wasgoed.
  • Droogkasten met een verbeterde trommel bieden bovendien extra bescherming tegen slijtage van je kleding, zodat deze er langer als nieuw blijft uitzien.

Gerelateerde posts