Een week met de Dyson Cyclone V10 Absolute
Stofzuigen is niet bepaald mijn favoriete bezigheid. Zeker niet als ik constant de stekker moet uittrekken en weer insteken als ik naar een andere kamer ga. Om het mij wat makkelijker te maken, besloot ik om mezelf een draadloze steelstofzuiger cadeau te doen. Mijn keuze viel op de Cyclone V10 Absolute van Dyson, een merk dat zich wat stofzuigen betreft al lang niet meer hoeft te bewijzen. Zal hij erin slagen om mij de huishoudelijke taken wat aangenamer te maken? Het verdict lees je hier.
Wat zit er in de doos?
Aan de slag
Nu de parketborstel. Tweede pluspunt: de stofzuiger is zeer hanteerbaar en makkelijk te verplaatsen. De borstel is voorzien van wieltjes die bijna 360° draaien. Hij volgt dus perfect al mijn bewegingen. En ik hoef de stofzuiger niet telkens uit het stopcontact te halen als ik naar een andere kamer ga.
Na een goed half uur onafgebroken stofzuigen, merk ik toch een eerste minpuntje: de stofzuiger is vrij zwaar. De motor van de Dyson V10 zit bovenaan, aan de steel, en na een tijdje begin ik dat toch te voelen aan mijn pols. En nog iets: de stofzuiger maakt vrij veel lawaai, vooral als hij op maximumvermogen draait. Maar vergeleken met mijn sledestofzuiger valt het nog wel mee.
Na bijna een uur is mijn Dyson Cyclone V10 Absolute aan rust toe. Ik heb al die tijd kunnen stofzuigen zonder onderbreking. Wat de batterijautonomie betreft, laat hij alle andere modellen ver achter zich.
Tot besluit
Je hebt het al begrepen: op de vraag “Zou je de Dyson Cyclone V10 Absolute aanbevelen aan een vriend?” antwoord ik volmondig ja. Je kunt er echt alle oppervlakken mee stofzuigen, van parket tot tegelvloer over tapijt, plinten en plafonds. En ook in de auto is hij erg handig. Hij heeft een grote batterijautonomie, hij is makkelijk te hanteren en te onderhouden … Kortom, hij is de investering meer dan waard.
Gerelateerde posts