Kalkaanslag? Nee, bedankt!

Heb jij ook last van zo’n vale groengrijze aanslag rond je kranen, op je douchetegels en in je elektrische apparaten? Wij vertellen je waar het vandaan komt en – vooral – wat je eraan kan doen.

Wat is kalkaanslag?

De aanslag wordt veroorzaakt door hard water. Daar spreken we over wanneer er veel calcium en magnesium aanwezig is in het water. Ons lichaam heeft die stoffen nodig, dus voor onze gezondheid kan hard water geen kwaad, maar wanneer het water verwarmd wordt of opdroogt kan het wel voor kalkaanslag zorgen op je elektrische apparaten en dat is een ander verhaal.

Klein probleem, vervelende gevolgen

Kalkaanslag zorgt er niet alleen voor dat je kranen, douchekop en badkamertegels er wat minder stralend uitzien, maar het tast ook de binnenkant van je warmwaterapparatuur en waterleidingen aan. In dat geval kan het leiden tot verlies van energierendement, omdat je toestel steeds meer energie nodig heeft om door de kalklaag heen te verwarmen. In extreme gevallen kan dat zelfs tot oververhitting of overbelasting leiden, dus opletten geblazen!

Bovendien vraagt hard water ook om meer reinigingsproduct voor je vaat of het wassen van je kleding. Verre van ideaal dus.

 Wat kan je er tegen doen?

Gelukkig bestaan er eenvoudige oplossingen tegen het kalkprobleem, die je zowel acuut als proactief kan gebruiken.

 

 

Meer weten over kalkaanslag én antikalkoplossingen? Je ontdekt er alles over in het Vanden Borre Magazine.

Gerelateerde posts